Hakan Çelik Mercedes'ten yeni model atağı
HABERİ PAYLAŞ

Mercedes'ten yeni model atağı

Haberin Devamı

Lüks sınıfın en önemli markası Mercedes, yeni A Serisi hatchback, G Serisi, CLS ve yenilenen C Serisi ile çıtayı daha da üst seviyeye taşıyacak.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda en fazla yenilik sergileyen markaların başında premium Alman otomobil üreticisi Mercedes Benz geliyor. Tamamen yeni A Serisi, yenilenen C Serisi ve CLS bu modeller arasında. Yeni modeller bu yıldan itibaren kademeli şekilde satışa sunulacak.

Cenevre’de Mercedes Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan ile yeni modelleri konuştum. Bekdikhan insanların araç içinde geçirdiği zamanın artması nedeniyle otomobillerin iç tasarımlarına daha fazla yenilik getirdiklerini söyledi.

Ölçümlerde premium segmentte müşteri memnuniyetinde bir numara olduklarını, yeni modeller ve atılımlarla bu pozisyonlarını sürdüreceklerini anlattı.

A SERİSİ GELİYOR

Şükrü Bekdikhan, satışta üst sıralardaki C Serisi’nin yenilendiğini, tamamen yeni bir otomobil olan A Serisi’ni ise özellikle gençlerin çok beğeneceğini söyledi. A Serisi’nin Nisan-Mayıs’ta lansmanı yapılacak. Satış hedefi 2 bin 500 civarında olacak. Sene sonunda bu aracın sedan modeli Türkiye’ye gelecek.

Mercedesten yeni model atağı

Türkiye, Mercedes Benz’in sekinizci büyük pazarı. Bekdikhan, gelir düzeyinin biraz yükselmesi durumunda premium sınıfa olan ilginin de artacağına işaret etti.

G VE CLS DE YOLDA

Şükrü Bekdikhan, “Yenilenen G Serisi Türkiye’ye yedinci aydan itibaren gelecek. G Serisi’nden yılda yaklaşık 100 adet satıyoruz ancak aracın yüksek ilgi düzeyi ve nitelikleri nedeniyle sanki binlerce satıyormuşuz gibi bir algı var. Hedefimiz bu aracı 1 milyon TL’nin altında satabilmek. Kısa süre önce lansmanını yaptığımız sportif coupe tasarımlı sedan modelimiz CLS’in senelik satış adetleri 200 civarında olacak. 2.0 litre benzinli modelle Nisan ayında daha yoğun şekilde satışa sunulacak” diye konuştu.

İTALYA YOLCUSU

Bu yıl itibarıyla toplam 470 milyon euroluk yatırım gerçekleştirilen Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, üretilen 250 bininci kamyonun banttan indirilmesiyle tarihi bir ana daha evsahipliği yaptı. Fabrikada üretilen kamyonlar, Türkiye pazarı dışında başta Avrupa olmak üzere 5 kıtada 70’in üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. Aksaray’da üretilen Actros 1853 LS 4x2 modeli bu kamyon İtalya’ya ihraç edilmek üzere yola çıktı.

Mercedesten yeni model atağı

SUZUKI YAZA YAZIR

Mercedesten yeni model atağı

Otomobil ve deniz tutkunlarını bir araya getiren Antalya Autoshow ve Boat Antalya fuarları, 13 Mart Salı günü eş zamanlı olarak kapılarını ziyaretçilere açtı. Anfaş Expo Center’da düzenlenen bu kapsamlı fuarda, sınıfının en çok satan SUV modeli Vitara ve küçük sınıf arenasının en iddialı modelleri arasında yer alan Baleno, Suzuki’nin Antalya’daki yeni yetkili satıcısı Özkurlar Otomotiv tarafından sergilendi. Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, yeni bayileriyle Antalya’da çok güçlü ve etkili biçimde aksiyonlarına devam edecekleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder