Hakan Çelik Moraller yüksek
HABERİ PAYLAŞ

Moraller yüksek

Haberin Devamı

Türkiye 35 yıldır PKK terörüyle mücadele ediyor. Örgüt birçok kez askeri olarak bitirilme aşamasına geldi. Ancak dışarıdan aldığı destekle belini doğrulttu ve kan döktü.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçleri bu dönem de PKK’ya ağır kayıplar verdiriyor. Örgüt, askeri açıdan tükenişe çok yakın.

Böyle bir aşamaya gelinmişken Amerika Birleşik Devletleri’nin hayat öpücüğüyle silahlı teröristler yeniden canlanmaya çalışıyor. ABD’nin 4 bin 500 TIR dolusu silah vermesi PKK-YPG’ye tarihin en büyük fırsatını yarattı. YPG, Irak’tan Hatay’a uzanan coğrafyada Amerika’nın desteğiyle kalıcı hâle gelmek istiyor. Nihai hedef Suriye’nin bir an önce dağılmasını sağlamak.

Türkiye “Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” operasyonlarını başlatmamış olsaydı sınırı boyunca en az 20-30 yıl sürecek terör saldırılarını göğüslemek zorunda kalacaktı.

YPG ve PKK, Türkiye’nin güneydoğusunu koparmak için her türlü istikrarsızlığı yaratacak ve buna uluslararası destek arayacaktı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, harekâtın ilk hedefinin YPG’nin etkisiz hâle getirilmesi, ikincisinin ise ülkemize gelen Suriyelilerin dönüşünün sağlanması olduğunu açıkladı. Yakın dönemde mülteciler yaşadıkları topraklara dönebilirse Türkiye’nin de omuzlarındaki yük azalmış olur.



Türkiye, bu süreçte diplomasi kanallarını etkin şekilde kullanıyor. Erdoğan; Rusya, İran, İngiltere ve Fransa ile yakın temas halinde. 5 Şubat’ta gideceği Vatikan’da ve Latin Amerika ülkelerinde, Türkiye’nin neden bu operasyona giriştiğini anlatacak.

Çağatay Kılıç, İlhan Kesici, Haluk Koç, Tuğrul Türkeş, Orhan Miroğlu, Ayşe Gülsen Bilgehan ve Zuhal Topcu gibi milletvekilleri Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) bugünden itibaren yoğun şekilde Türkiye’nin tezlerini anlatacak.



Özetle, sınırdan gelen işaretler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı operasyonunun çok uzun süreli olmayacağını gösteriyor. Askerin morali yüksek. Kısa zamanda ciddi netice alındı. Şu ana kadar 287 terörist etkisiz hale getirildi.

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki askerlik şubelerinin önünde kuyruklar var. Suriyeli sığınmacılar harekâtta yer almak için müracaat ediyor.

Başvuruda bulunanların, uygun bulunmaları halinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında görevlendirilmeleri söz konusu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder