Hakan Çelik Mustafa Koç'un projesine saygı
HABERİ PAYLAŞ

Mustafa Koç'un projesine saygı

Uzun ekonomik durgunluğun ardından Avrupa ve Amerika’daki otomotiv pazarı canlanıyor. Özgür yaşam tarzını temsil eden “SUV” ve “Crossover” adlı araç tiplerine ilgi artıyor. Elektrikli veya hibrid araç sahibi olmak eğitim seviyesi yüksek ülkelerde prestij göstergesi. Petrol fiyatlarının düşük seyretmesi benzinli araçların da yeniden yoğun talep görmesini sağlıyor. Lüks otomobiller ise yine hayalleri süslüyor. Bunlar, Cenevre Otomobil Fuarı’nda dikkatimi çeken trendler. Türkiye adına sevindirici şeyler de yaşanıyor. Bursa, İzmit ve Adapazarı dünya otomotiv endüstrisinin en önemli merkezleri arasına girdi.

Haberin Devamı

Fiat’ın dünyadaki en önemli üslerinden biri haline gelen Tofaş’ta 1 milyar doları aşan yeni yatırımlar meyvesini vermeye başladı. Türkiye’de yeni bir modelin üretilmesi için merhum Mustafa Koç’un çok emeği geçmişti. Fiat Egea adı verilen bu yeni otomobilin üç farklı versiyonu Cenevre’de tanıtıldı. Koç Ailesi üyeleri, Rahmi Koç ve Ali Koç kısa süre önce büyük acı yaşamalarına rağmen fuara gelerek Mustafa Koç’un iş kültürüne ve geride bıraktığı endüstriyel mirasa sahip çıktılar.

Toyota’nın 450 milyon dolarlık yeni yatırımla üreteceği kompakt SUV model C-HR de Avrupa’da ilk kez sergilendi. Geçmişte, dayanıklılık ve kullanışlılık gibi kriterlerle öne çıkan Toyota markası artık duygulara da sesleniyor. C-HR şık ve dinamik olmuş. Zaten Toyota Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Corolla’dan sonra en çok satılacak modelin C-HR olduğunu anlattı. Mercedes, BMW, Audi ve Volvo ara segmentlerdeki boşlukları çok iyi doldurabilen, hatta yeni sınıflar yaratmayı başaran markalar. Nitekim Audi’nin yeni Q2 modeli küçük crossever sınıfında ilave talep oluşturacak nitelikte. Gelişim çizgisini Türkiye’nin örnek alması gerektiğini hep söylediğim Güney Koreli KIA fuarın dikkat çekici markalarından.

Premium Alman otomobillerini andıran yeni Sportage modeli yakında Türkiye’de satışa çıkacak. Renault’nun Türkiye’de satışına yeni başlanan Talisman modeli pazardaki en güzel sedan otomobillerden biri olarak Cenevre’de de sergilendi. Hollandalı tasarımcı Laurens Van den Acker’in imzasını taşıyan model serisini çok beğeniyorum. Yakında yeni Megane ve Koleos modellerini de göreceğiz. Önümüzdeki dönemde SEAT ve Skoda markalarının adını daha çok duyacağız. Alman Volkswagen Grubu bünyesindeki Skoda’nın Superb modeli, geniş iç hacmi ve kalitesiyle lüks sınıftaki makam otomobillerine alternatif olabilecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder