Hakan Çelik Nükleeri sessizce geçirdiler
HABERİ PAYLAŞ

Nükleeri sessizce geçirdiler

Demokrasi standartları gelişmiş bir ülkede halka sormadan ya da eğilimlerini ölçmeden stratejik bir karar alamazsınız. Çünkü vatandaşların yerel yönetimlere katılma oranı çok önemli bir demokratikleşme göstergesidir.

Türkiye demokrasinin bu tarafını neredeyse hiç işletmeyen bir ülke. Halka gitme ihtiyacı sadece anayasa değişikliği, siyasi yasaklar vb. gibi politik konularla sınırlı kalıyor. İnternet yasaklarının sona ermesi konusunda halkın büyük çoğunluğunun ayağa kalkmış olması bile işe yaramıyor.

Haberin Devamı

İstanbul gibi tarihi binlerce yıla uzanan şehrin kaderini etkileyecek yeni bir köprü inşa etme kararı alındı. Ama bu süreçte hiçbir şekilde İstanbul’da yaşayanların fikri sorulmadı.

Nükleer santral konusunda da aynı şey oldu. Meclis’ten kararı sessizce geçirdiler. Nükleere itiraz edenleri “Zaten bu çevreciler de her şeye karşı çıkıyor” diyerek ciddiye almadılar. Santral yapımına karşı çıkan Mersin Akkuyuluları kimse dinlemedi.

“Halka gitmekten korkmuyoruz” diyen iktidar partisinin nükleer santral kararını yörede yaşayanların bütün itirazlarına rağmen almış olması düşündürücüdür.

Yapımı, teknolojisi ve kontrolü tamamen Rusların elinde bulunan bu santralin Türkiye’nin başına fena halde bela olmasından endişe ediyorum.

Facianın ayak sesleri

İstanbul Atatürk Havalimanı apron ve pist kazalarında dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi. Geçenlerde bir otomobil uçaklara ayrılan bölümde hız denemesi yaparken parçalanmıştı! Apron ve pistler kim kime dum duma vaziyette. Ortada büyük kaos var. Hava trafiği ve uçak sayısı artıyor. Atatürk Havalimanı’nın yer personeli de böylesine sıkışık ortamda çalışmak için yeterli donanıma sahip değil. Bu nedenle sürekli kaza oluyor. Alanda görev yapan tekerlekli araçlar sık sık uçaklara çarpıp büyük hasarlara yol açıyor. Önceki gün bagajları çekmekte kullanılan Harlan marka küçük traktör kontrolden çıkıp iki uçağı uçamaz hale getirdi. Eğer bu kaza uçaklara yakıt verilirken meydana gelseydi alandaki uçakların en az yarısı yanabilirdi. Yüz milyonlarca dolarlık uçakların arasında dolaşan teneke yığını traktörler hemen çöpe atılmaz ve bu hizmetleri veren TGS isimli şirketin çalışanları düzgün bir eğitime alınmazsa büyük facialar yaşanacak.

Haberin Devamı

Hanzade Doğan Boyner canlı yayında

Doğan Gazetecilik, Doğan Online ve Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yarın sabah 11.00’den itibaren 24 televizyonundaki programıma konuk olacak. Türkiye’de tiraj ve etkinlik açısından en güçlü medya gruplarından biri olan Doğan Gazetecilik’in bünyesinde yer alan Milliyet, Vatan, Fanatik ve POSTA gazetelerinin gelecekle ilgili stratejilerini, Radikal ve Referans gazetelerinin birleşmesiyle ilgili kararı ve internet yayıncılığının geleceğini konuşacağız. Fortune Dergisi tarafından dünyanın en etkili iş kadınları arasında gösterilen Hanzade Doğan’ın eğitim ve enerji alanındaki çalışmalarına da değineceğiz.

Sigara yasağını sulandırmayın

Kapalı mekanlara getirilen sigara yasağının üzerinden bir yıl geçti. Tütün tüketimi azaldı. Binlerce insanın hayatı kurtuldu. Şimdi gözler Anayasa Mahkemesi’nde. Umarım kamu sağlığını tehlikeye atacak bir karar almazlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder