Hakan Çelik Opel'in 2010 için iki büyük kozu var
HABERİ PAYLAŞ

Opel'in 2010 için iki büyük kozu var

Özcan Keklik, uzun yıllar General Motors şemsiyesi altında üç markanın direktörlüğünü yaptıktan sonra 2010 yılından itibaren bütün enerjisiyle Opel’e konsantre olacak. Almanya’da Opel’in merkezi Rüsselsheim’da edindiği deneyimlerin ardından Türkiye’de görevini sürdüren Özcan Keklik ile bundan sonraki planlarını konuştuk.

Özcan Keklik, 2010 yılının 2009 yılı kadar zorlu geçeceğini ve toplam pazarın 2010 yılında yüzde 25 dolaylarında bir gerileme göstereceğini anlattı. Marka olarak kısa vadeli adımlar yerine orta ve uzun vadede Türkiye pazarında güçlü olmak istediklerini söyleyen Keklik, “Vergi ve hurda indirimi gibi kısa süreli çözümlerden çok kalıcı tedbirler ve teşvikler düzenlenmesi daha önemli. Hurda indiriminin geçici bir süre değil, sürekli bir uygulama olarak belli esaslara dayalı olacak şekilde yürürlüğe girmesi ve kalıcılık arz eden kısa adımların atılması sektörümüz için hayati önem taşımakta” diye konuştu.

Haberin Devamı

Keklik, hurda indirimini sadece üreticiler ve tüketiciler açısından avantaj getiren bir durum gibi görmemek gerektiğini karbondioksit salınımında sağlanacak düşüşle çevrenin korunması açısından da önemli bir adım atılmış olacağını ifade etti.

Keklik, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 25’ten fazla ödül alan Insignia’nın Türkiye’ye geldiği günden bu yana büyük ilgi gördüğünü, 3 bin 500 adetlik satış başarısının da bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Özcan Keklik, “Eğer yeterli araç bulabilseydik 5 binli rakamlara rahatlıkla ulaşabilirdik” diye konuştu. Keklik’in sözünü ettiği Insignia’nın pazarda en çok tercih edilen motor seçeneği olan 1.6 litre, 180 beygir sınıfının en güçlü motoru unvanına sahip.

2010’da Astra rüzgarı

Opel Genel Müdürü Özcan Keklik’e göre Opel Astra 2010’da büyük başarı elde edecek. Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ve güvenlikte bir referans olma özelliğine sahip olan araç yenilikçi tasarımıyla da sınıfı içinde etkili bir konuma sahip olacak. Bu aydan itibaren satışa sunulan Astra’nın farklı motor seçenekleri 2010 yılında tüketicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Yeni Astra Hatchback’in 100 beygir gücündeki 1.4 litrelik modeli gelecek ay Türkiye’ye gelecek. 115 ve 180 beygir güçlerindeki 1.6 litrelik otomatik Astra modelleri ise mart ayında ithal edilecek. 95 beygir gücündeki 1.3 litrelik CDTi dizel motorlu modelimiz de Mayıs 2010’dan itibaren satışa sunulmuş olacak.

Yeni Meriva’nın dünya prömiyeri 4 Mart 2010’da Cenevre’de yapılacak ve otomobil bu yılın sonuna doğru Türkiye’ye ithal edilecek.

E Serisi Cabrio mayısta geliyor

Mercedes- Benz otomobil modellerinin en önemlilerinden biri olan ve tamamen yenilenen E-Serisi’nin 2009’da sedan, coupe ve T modellerinin satışa sunulmasından sonra E-Serisi Cabrio da satışa çıkıyor. Klasik kumaş tavanı ile cabrio geleneğini sürdüren yeni E Cabrio’nun geliştirilmesinde, ‘dört mevsim, dört kişi’ sloganı mühendislerin öncelikli gündem maddesini olurşturdu. Birçok cabrio sonbahardan itibaren yollardan kaybolurken E- Serisi’nin dört kişilik cabrio modeli kış mevsiminde üstü kapalı olarak da sürüş keyfi ve konforu sunmayı hedefliyor. Yeni E Serisi Cabrio mayıs ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Otomobilde aracın içindeki hava akımlarını önleyen AIRCAP, sürücü ve yolcuların boyunlarına sıcak hava üfleyen AIRSCARF donanımları standart olarak sunulacak. Otomobilin motor seçenekleri arasında Türkiye’de çok popüler olan 2.0 litre benzinli motor da bulunacak.

Haberin Devamı

Renault’dan Formula’ya devam kararı

Renault, yeni teknolojiler ve otomobil sporlarında uzman bir Lüksemburg şirketi olan Genii Capital’in desteği ile Renault Formula 1’e devam kararı aldı. Renault’nun Renault F1 Team’den büyükçe bir payı Genii Capital’e devretmesi bekleniyor ve iki ortak, Renault F1 Team yönetimini bundan böyle birlikte üstlenecekler. 2010 yılında ekip, ismini, kimliğini ve 2005 ve 2006 yıllarında büyük başarılar elde etmesini sağlayan temel özeliklerini muhafaza edecek. Fransa’daki Viry- Châtillon fabrikası Renault F1 Team ile birlikte 2010 sezonu için de güven tazeleyen Red Bull Racing için motor üretmeye devam edecek.

Seksi İtalyan’a ödül

Sadece 500 adet üretilen ve kısa sürede tamamı satılanüstü açık süper spor otomobili Alfa 8C Spider, İngiliz Top Gear tarafından “2009 Yılının En Güzel Otomobili” seçildi. Yine sadece 500 adet üretilen Alfa 8C Competizione’nin elektrohidrolik kumaş tavanlı versiyonu olarak dikkat çeken Alfa 8C Spider, kaslı ve atletik gövde yapısının yanı sıra modern Alfa Romeo tasarım anlayışının göz alıcı unsurlarını taşıyor. 8C Spider, 24 uluslararası yayın kuruluşundan TV, dergi ve internet mecralarından gazetecilerin yer aldığı Top Gear jürisinin takdirini kazanırken, aynı zamanda mükemmel bir spor otomobil olarak tanımlandı. 8C Spider, 450 beygir gücünde 4.7 litrelik motora sahip.

Yeni Caravelle daha karizmatik

Yenilenen yüzü ve güçlü motoruyla pazara sunulan Yeni Caravelle, Volkswagen teknolojisinin son yenilikleri sayesinde keyifli ve güvenli bir sürüş sağlıyor. Kalabalık aileler, iş adamları, turizm ve servis taşımacılığı olmak üzere çok geniş yelpazede kullanılabilen Yeni Caravelle, Trendline ve Comfortline olmak üzere 2 farklı donanım seviyesine sahip. Yüksek performanslı, sessiz, sarsıntısız, çevreci yeni nesil 2.0 TDI motor ile pazara sunulan Yeni Caravelle artık çok daha güçlü ve çok daha ekonomik. En gelişmiş yeni nesil enjeksiyon sistemiyle donatılmış turbo dizel motorlar 102, 140 ve 180 beygir olmak üzere üç ayrı güç değeri sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder