Hakan Çelik Peugeot'nun amiral gemisi
HABERİ PAYLAŞ

Peugeot'nun amiral gemisi

Haberin Devamı

7 koltuklu, geniş iç hacimli ve şık tasarımlı bir SUV olan Peugeot 5008 sınıfının en iddialı modellerinden biri durumunda.Peugeot’nun yeni tasarım dilini çok başarılı buluyorum. Marka son yıllarda hem binek otomobiller hem de SUV’lerde dinamik bir çizgi yakaladı. Kısa bir süre önce 3008 modelini kullanmıştım. Kompakt ölçüleri, kolay kullanımı, konfor ve teknoloji özellikleriyle dikkatimi çekmişti. Bu kez SUV ailesinin en büyük modeli 5008’le bir sürüş gerçekleştirdim.

Peugeotnun amiral gemisi

HAYLİ GENİŞ İÇ HACİM

5008’in en güçlü yanlarından biri çarpıcı tasarımı. Bu araç da markanın yeni kuşak bazı modelleri gibi EMP2 adını verdiği modüler platform üzerine geliştirildi. 5008, küçük kardeşi 3008’in dinamik özelliklerine ilave olarak ekstra hacim sunuyor. Üçüncü koltuk sırasının yatırılmasıyla hayli geniş bir alan elde ediliyor. Kabinin kullanımı ve saklama gözlerinin çeşitliliği Fransız otomobillerine özgü bir zenginliktir. Peugeot mühendisleri bu alanda iyi çalışmış. Araçtaki eğlence ve bilgi ekranı oldukça pratik ve kolay ancak parlak ışıkta kullanabilmek biraz güç.

Peugeotnun amiral gemisi
Ben Peugeot 5008’in GT 2.0 Bluehdi paketli modelini kullandım. 180 beygir gücünde EAT6 motora sahip olan zengin donanımla aracın fiyatı 322 bin 400 TL. Bu araçta Nappa deri döşeme ve metalik boya gibi özellikler de vardı. Bu opsiyonlarla toplam fiyat 341 bin 200 TL’ye ulaşıyor. Bununla beraber standart donanımlı bir 5008’i 195 bin 400 TL’ye satın almak mümkün.

KAROQ ÇOK İDDİALI GELDİ

Skoda markasının Kodiaq ile başlayan SUV atağının devamı niteliğindeki Karoq, markanın segmentteki başarısını bir adım daha ileriye taşıdı. Markanın kompakt SUV segmentinde daha güçlü olmasını sağlayan Karoq, 121 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Skoda Karoq, Türkiye’de ikisi benzinli ve biri dizel olmak üzere toplam üç farklı motor seçeneğiyle satılıyor. 1.0 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motor seçeneklerini, 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG otomatik vites kutusu ile satın almak mümkün. Karoq’un 1.5 litre motor seçeneğinde, Kasım ayından itibaren 4x4 çekiş özelliği de sunulacak.

Peugeotnun amiral gemisi
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Mart’tan bu yana 400 adet Karoq teslimatı yaptıklarını Haziran’a kadar da 300 araç daha teslim edeceklerini söyledi. Başar, yıl sonuna kadar 2 bin 500 Karoq satılmış olacağını ifade etti.


FIAT'TAN PTT'YE 1507 ARAÇ

Kuruluşunun 50’nci yılını kutlayan Türkiye otomotiv sektörünün üretim rekortmeni Tofaş, pazara sunduğu hafif ticari araç modelleriyle PTT’nin tercihi oldu. Posta, kargo, bankacılık, lojistik ve elektronik ticaret alanlarında Türkiye’nin öncü kuruluşu olan PTT, 1507 adet Fiat Doblo ve Fiorino’yu filosuna dahil etti. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu PTT A.Ş.’ye yapılan teslimatla ilgili olarak, “Tofaş’ın gururu olan Doblo ve Fiorino’nun PTT tarafından tercih edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu vesile ile 1507 aracımızın PTT teşkilatının faaliyetlerine fayda sağlayacağına inanıyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder