Hakan Çelik Peugeot'nun yeni amiral gemisi
HABERİ PAYLAŞ

Peugeot'nun yeni amiral gemisi

Dünyanın en büyük dokuzuncu otomobil üreticisi haline gelen Peugeot kısa süre önce satışa çıkardığı spor modeli RCZ’den sonra büyük sınıftaki sedan aracı 508’i de sürpriz bir fiyatla 2011’in Nisan ayında satışa sunacak.

Halen Türkiye’de de satılmakta olan Peugeot 407’nin yerini alacak olan yeni otomobil Peugeot 508, Paris’te tanıtıldı. Çok iddialı olan bu yeni otomobil Avrupa’da 2011 yılının başında, Türkiye’de ise Nisan ayından itibaren satışa sunulacak. Gelecek yıldan itibaren bütün zengin motor seçeneklerinin ithal edilmesiyle Türkiye’de 5 bine yakın Peugeot 508 satılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Otomobilseverler yeni Peugeot 508’de Fransız şıklık anlayışıyla Alman mühendisliğinin kusursuzluğunu bir arada bulabilecek. Motor teknolojisi, kabin konforu ve malzeme kalitesiyle şimdiye kadar üretilen en iddialı Peugeot modeli olmaya hazırlanan yeni 508 modeli halen Türkiye’de satılmakta olan 407 ile aşağı yukarı aynı fiyata sahip olacak.

560 litrelik bagajıyla geniş ailelerin ve büyük sedan otomobilleri beğenen tüketici kitlesinin beklentilerini karşılayacak olan Peugeot 508 sağlamlık ve dayanıklılık gibi kriterlerde de Alman otomobillerini zorlamaya hazırlanıyor. Yeni Peugeot 508’in Türkiye’de 1.6 litrelik dizel otomatik modeli de satışa çıkacak.

Opel’in yeni yatırımını Macaristan kaptı

Alman otomobil üreticisi Opel, düşük yakıt ve emisyon değerlerine sahip yeni motor üretimini Macaristan’da gerçekleştireceğini açıkladı. 500 milyon euro’luk yatırımla gerçekleşecek olan yeni motor üretim merkezi Macaristan’da 800 işçiye istihdam sağlayacak. Fabrikada üretim 2012 yılında başlayacak. Buradaki motorlar trenlerle Almanya, İspanya, İngiltere ve Polonya’daki üretim merkezlerine gönderilecek. Opel’in yatırımı, büyük ekonomik zorluklar yaşayan Macaristan hükümetini rahatlatacak nitelikte.

Kararı Sarkozy vermiyor

Peugeot’nun Dünya Başkanı ve CEO’su (İcra Kurulu Başkanı) Vincent Ramboud Türkiye’nin son 10 yılda hem ekonomide hem de siyaset alanında istikrar yakalayarak dünyada pek çok ülkeye örnek olduğunu söyledi. İstikrar devam ederse Türkiye’nin yeni otomotiv yatırımları çekmesinin zor olmayacağının altını çizen Vincent Ramboud, Peugeot olarak yatırım yapacak ülke arayışına girerken siyasi değil ticari tercihte bulunduklarını söyledi. Ramboud “Sonuçta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yi karşımıza almak istemeyiz ancak biz yatırım kararlarımızı yaparken ekonomik gerçekleri göz önünde bulunduruyoruz” ifadesini kullandı. Ramboud, Peugeot’nun bütün rakiplerini geride bırakarak dünyadaki en büyük Fransız markası olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Elektrikli Peugeot iOn

2020 yılında otomobillerin yüzde 85’i hâlâ benzinli ve dizel gibi klasik motorlara sahip olacak. Bir başka ifadeyle elektrik motorlu otomobillerin oranı yaklaşık yüzde 5 ila 15 arasında değişecek ancak buna karşın üreticiler dünyanın geleceği için elektrikli araç teknolojileri üzerinde yoğunlaşıyor. Peugeot daha fazla kuvvet ve daha az enerji harcayan hibrid ve elektrikli modellerini geçtiğimiz hafta Paris’te tanıttı.

Haberin Devamı

Peugeot Avrupa’da satışına başlanan küçük sınıftaki elektrikli iOn’dan çok umutlu. Ticari araçlar arasında da elektrikli modelleri bulunan Peugeot’nun bu alandaki ilk temsilcisi Partner olacak. Peugeot dünyada elektrikli araçlara en önce yatırım yapan markaların başında geliyor. Özellikle Avrupa ülkeleri elektrikli araçlara büyük destek sağlıyor. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da elektrikli araç satın alanlar 23 bin euroya kadar destek alabiliyor. Fransa’da ilk alımda 5 bin euro prim ödeniyor.

Tarihi birlikte yazacağız

Bu yıl 200’üncü yaşını kutlayan Peugeot markasında Peugeot ailesini temsil eden isimlerden biri olan Uluslararası Pazarlama Direktörü Xavier Peugeot, geleceği Türkiye ile birlikte yazmak istediklerini söyledi. Peugeot markasının profesyoneller tarafından yönetildiğini hatırlatan Xavier Peugeot, “Şirket içindeki tek ayrıcalığımız ayrıcalığımızın olmamasıdır” dedi.

Umutlar Karadeniz’de

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın Ankara’da verdiği yeni yıl resepsiyonunda Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Egemen Bağış ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile sohbet etme imkanı buldum. Taner Yıldız, alınan bütün önlemlere karşın Türkiye’nin ciddi bir enerji talebiyle büyüdüğünü ve mutlaka yeni kaynaklara ihtiyaç olduğunu söyledi. Taner Yıldız, Amerikalılarla birlikte başlattıkları Karadeniz’deki petrol arama çalışmalarından çok umutlu olduğunu ifade etti. Türkiye halen tükettiği petrolün yüzde 10’undan biraz daha az bir bölümünü kendi topraklarından çıkarabiliyor.

Güçlü Skoda Yeti 65 bin TL

Piyasaya çıktığı Mart ayından bu yana Türk kullanıcılarının büyük beğenisini kazanan Skoda Yeti’nin dizel ürün gamında 2.0 TDI CR motor teknolojisi ve off road fonksiyonu ile desteklenen Haldex 4x4 DSG şanzımana sahip modeli showroomlar’daki yerini aldı. Bu yeni model 64 bin 990 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder