Hakan Çelik Ponpon kızlara yasak, işgüzarlıktır
HABERİ PAYLAŞ

Ponpon kızlara yasak, işgüzarlıktır

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya dün TRT Radyo 1’deki programıma konuk oldu. Anayasa ve referandum tartışmalarından Güneydoğu’daki demokratikleşme adımlarına kadar bir dizi meseleyi konuştuk. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş olan Ahmet İyimaya’nın 25 bin ciltlik bir kütüphanesi var. Bu yılki İngiliz Türk Ortak Hukuk Ödülü de çalışmalarından ötürü İyimaya’ya verildi. Geçmişte Turgut Özal’a da yakın bir isim olan İyimaya hukukçu kimliğiyle bu anayasa değişikliği paketinde bir kez daha öne çıktı.

Haberin Devamı

Bugünün muhtemelen en önemli konusu olacağı için İyimaya’ya öncelikle, Başbakan’ın Diyarbakır’da yapacağı konuşmayı sordum.

Kamuoyunda Diyarbakır mitingine, özgül ağırlığının üzerinde bir anlam yüklemesi yapıldığını söyledi.

İyimaya siyasi partilerin kavgaya tutuştuğu bir ortamda ılımlı ve sağduyulu mesajlar vermeye şu sözlerle devam etti: Kürt meselesi ve PKK sorununda, AK Parti’nin MHP’nin ya da CHP’nin birbirlerinden geri kalan bir yanı yoktur. Hiçbir parti ilerde ya da geride değildir. Referandum sürecinde partiler birbirine çamur atmaya devam etse de vatanseverlik söz konusu olduğunda her partinin ajandasının aynı şeyleri yazdığını düşünüyorum. Bu vatan istesek dahi bölünmez. Bin yıllık kardeşliği anayasa değişikliği ya da başka bir şey bozamaz.

Ahmet İyimaya’ya Başbakan Erdoğan’ın ya da partinin önde gelen isimlerinin izlediği basketbol karşılaşmalarında ponpon kızların gösteri yapmasına izin verilmediği iddialarını da sordum. İyimaya “Konuya vakıf değilim, böyle bir yasak açıkça var mıdır bilmiyorum ama eğer gerçekten yansıdığı gibiyse bu olsa olsa ilgili bürokratların kendi inisiyatifleriyle olmuştur. Bu yasak, bürokratların kendi beyinlerinde ürettiği bir sapmadır” ifadesini kullandı. Kılık kıyafet özgürlüğü konusunda özel uğraş veren bir parti olarak, kıyafet sınırlamasını desteklemelerinin düşünülemeyeceğini söyledi. Basketbol oynanan mekanların kamusal alan olmadığını anlatan İyimaya, böyle özel ortamlarda tek tip kıyafet uygulamasının Sovyetçi bir zihniyet olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu merak uyandırıyor

Türkiye ile Yunanistan A Milli Basketbol Takımları arasında salı akşamı Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Ülker’in davetlisi olarak izledim. Ersan İlyasova’nın 26 sayıyla oynayıp muhteşem bir performans ortaya koyduğu maç uzun yıllar unutulmayacak güzellikteydi. Bir grup Yunan taraftarın açtığı “Düşman değiliz, komşuyuz” pankartı da çok anlamlıydı. Zira Yunan milli marşı çalınırken ıslıklamaya çalışan bir grup taraftar, salonun çoğunluğunun bu tutuma uymaması nedeniyle susmak zorunda kaldı. İki miting arasında Ankara’ya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu maça Umut Oran’la birlikte geldi. Tesadüfen aynı anda kapıdan girdik. Girişte ayaküstü sohbet ettikten sonra Kılıçdaroğlu çevrede bulunan gençlerin tek tek elini sıktı ve tribündeki yerini aldı. Maçın ortalarında Kılıçdaroğlu’nun görüntüsü dev ekranlara yansıtıldığında salonda büyük bir alkış koptu. Kılıçdaroğlu’na toplumun farklı kesimlerinde büyük bir ilgi ve merak olduğu açık.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder