Hakan Çelik Putin, Erdoğan için tatilini kesiyor
HABERİ PAYLAŞ

Putin, Erdoğan için tatilini kesiyor

Recep Tayyip Erdoğan siyasete atıldığı ilk günden bu yana -bir iki istisna dışındakendisiyle birlikte hareket eden arkadaşlarıyla yollarını hiç ayırmadı. Önemli konularda hep onların fikirlerini aldı. Bu nedenle yakın çevresinde olanlar, çeşitli nedenlerle fikir anlaşmazlığına düşseler bile Erdoğan’ın vefasından hiç şüphe duymazlar.

Cüneyd Zapsu uzun yıllar boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmış ve “sağ kolu” sıfatını taşımış az sayıda isimden biridir. Zapsu’nun Amerika ve Almanya’dan Rusya’ya kadar geniş bir coğrafyada farklı kesimlerle iyi ilişkilere sahip olması AK Parti’nin uluslararası deneyiminin sınırlı olduğu günlerde çok işe yaramıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tanınmış iş adamlarından olan Zapsu aynı zamanda AK Parti’yi de kuran ekipte yer aldı. Fakat Zapsu bir süre önce kendi işlerine daha fazla konsantre olabilmek için partideki bazı görevlerini bırakma kararı almıştı. Zapsu bununla birlikte Türkiye’deki toplantı ve faaliyetlerde çok sık olmasa bile kritik yurt dışı ziyaretlerinde Erdoğan’ın yanında yer almaya devam ediyor.

Demirel gibi yapmaz!

Cüneyd Zapsu ile önceki gün Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ndeki resepsiyonda sohbet etme imkanı bulduk. İç ve dış politikadaki son gelişmelerle ilgili izlenimlerini sordum. Özellikle de Erdoğan’ın bundan sonraki siyasi hedefleriyle ilgili tahminlerini...

Başbakan Erdoğan’ın 2011-2012 dilimindeki seçim sürecinde nasıl hareket edeceği, Çankaya’yı hedefleyip hedeflemediği bugünlerin sıkça konuşulan konuları arasında...

Zapsu’ya bunları sordum: “Eğer Erdoğan Cumhurbaşkanı olmak üzere aday olursa partinin durumu ne olur? Erdoğan’ın yaratacağı boşluğu kim doldurabilir? Erdoğan şimdiden bu planları yapıyor olabilir mi?...

Zapsu çok açık ve kesin bir yanıt verdi; eğer Tayyip Erdoğan, partinin geleceğiyle ilgili bir güvensizliğe düşmüşse ya da kendisinden sonraki bir dönemle ilgili belirsizlik görürse liderliği asla bırakmaz. Yani Demirel gibi yapmaz!

Cüneyd Zapsu Erdoğan için “Başbakan son seçimde istese Cumhurbaşkanı olurdu. Hakkıdır da... Biliyorsunuz geçmişte bu hakkından kendi isteğiyle feragat etti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyada Erdoğan kadar çalışkan ve özverili bir lider bulmanın zor olduğuna işaret eden Zapsu, Erdoğan’ın Türkiye’yi belli bir yere taşıyabilmek için yorulduğunu, yıprandığını ve sağlığından fedakarlık ettiğini anlattı. Türkiye’nin bugünkü koşullarında bir erken seçim beklemediğini de sözlerine ekledi.

Deniz Baykal’ın AK Parti’nin oy oranıyla ilgili düşük tahminlerini ve CHP’in iktidar alternatifi olduğu yönündeki sözlerini “wishful thinking” (olmasını arzu ettiği) sözüyle değerlendiren Cüneyd Zapsu “Ben isterim ki AK Parti’ye alternatif, çok ciddi ve güçlü bir sosyal demokrat parti olsun. Sağlam bir denge arayışı Türkiye için de iyi olur. Ama bence mümkün değil! diye konuştu.

Hükümetin dış politikada attığı adımlarla Türkiye’nin bugün geçmişten çok daha saygın bir yere geldiğini anlatan Zapsu, buna Rusya-Türkiye ilişkilerinden bir örnek verdi.

Başbakan Erdoğan salı günü Moskova’ya gideceği için Rusya Başbakanı Vladimir Putin yeni yıl tatilini yarıda keserek Kremlin’e dönecek. Zapsu, “Putin bunu dünyada çok az lider için yapar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Ermenistan ve Azerbaycan ile ilişkileri açısından büyük önem taşıyan Başbakanın Moskova ziyaretine kendisinin de katılacağını söyledi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder