Hakan Çelik Referandumun dışında da bir hayat var
HABERİ PAYLAŞ

Referandumun dışında da bir hayat var

Gündemi aylardır meşgul eden referandum tartışması hepimizi yordu. Siyasetçiler ölçüyü kaçırdı, meydanların tansiyonu yükseldi, ağza alınmayacak sözler söylendi. Bu süreçte hayatımız neredeyse tamamen 12 Eylül’e endekslendi. Yapmaktan hoşlandığımız pek çok şeyi unuttuk ya da epeyce erteledik.

Aşırı yoğunluktan bir aydır düzenli spor yapamadım, yeni aldığım albümleri dinleyemedim, okumak istediğim kitapların sayfalarını açamadım, otomobilime atlayıp gözlerden uzaktaki sahilime gidemedim. Tatilden zaten hiç bahsetmiyorum zira koca yaz geride kaldı.

Haberin Devamı

Referandum tartışmaları belki de en çok gazetecileri yordu. Bayrama sağlık sorunlarıyla giren Ahmet Hakan ve Fatih Altaylı’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İçinde bulunduğumuz bu birkaç gün biraz soluk alabileceğimizi düşünerek size bayramlık önerilerde bulunmak istiyorum:

KİTAPLAR: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan’ın “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” isimli kitabı Meydan Yayınları’ndan çıktı. Kürt sorununun çözümüne yönelik açılım adımlarında önemli etkisi bulunan Akdoğan’ın bu çalışması şu dönemde mutlaka okunması gereken kitapların başında geliyor.

Mehmet Coşkundeniz’in Destek Yayınevi’nden çıkan “Ve Kadınlar Ve Erkekler ve Aşk” çok iyi bildiğimizi sandığımız bu üç sihirli kelimeye dair ne kadar fazla şeyi aslında bilmediğimizi ortaya koyuyor.

CNN Türk’teki 5N1K programının yapımcısı ve sunucusu Cüneyt Özdemir’in Doğan Kitap’tan geçen yıl çıkan “Önemli İşler Dairesi, Derin Devletin Yeni Sahibi” kitabını okumaya ancak fırsatım olabildi. Dönemin Türkiye’sinde yaşananlara ışık tutabilecek önemli bir çalışma.

Akdoğan Özkan’ın İnkılap etiketini taşıyan “Ege ve Akdeniz’de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey kitabı” sonbaharda da güzel bir rehber olabilir.

ALBÜMLER: İtalyan mezzo soprano Cecilia Bartoli’nin Decca- London plak şirketinden çıkan “if you love me” isimli çalışması şimdiye kadar doldurulmuş en iyi klasik müzik albümlerinden biri. Sanatçı, Antonia Vivaldi ve Antonio Cesti’nin aryalarıyla yorumunun doruk noktasına ulaşıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı keman sanatçılarından biri olan Tuncay Yılmaz’ın Robert Markham ile birlikte doldurduğu, AK Müzik tarafından yayınlanan “Rosepage” isimli CD’de Johann Sebastian Bach’tan Dede Efendi’ye kadar farklı bestecilerin çarpıcı eserleri var.

Eğer kolay hatırlanır sözler ve hareketli müziklerle eğlencelik bir şeyler dinlemek isterseniz İngiliz pop müzik sanatçısı Eliza Doolittle’ın EMI plak şirketi tarafından satışa sunulan son albümünü öneririm.

ELEKTRONİK: ipad çılgınlığı size fazla gelmiş olabilir. “Herkesin peşinde koştuğu bir şeyle ilgilenmiyorum” diyebilirsiniz. Zira ben de “Zaten bilgisayarların arasında boğuluyorum” diyerek uzun süre böyle direndim. Hatta geçenlerde Amerika’ya gitmeme rağmen kendime ipad almadım. Ancak New York’ta yaşayan işadamı dostum Hasan Surözü geçenlerde bana ipad gönderince ben de bu ailenin doğal üyesi haline geldim. Size de tavsiye ederim... Uzun pil ömrü, basit kullanımı, etkileyici görüntü kalitesi ve internette gezinti imkanlarıyla sıra dışı bir cihaz olduğunu kabul ediyorum.

Haberin Devamı

Bu arada Amerika’nın ucuzluğuyla tanınan elektronik mağazası “Best Buy” bir süre önce başkentte faaliyete geçti. “Ankara Best Buy” çalışanların bilgisi ve ürün çeşitliliği açısından muhtemelen Türkiye’nin en başarılı elektronik marketi. Keşke İstanbul’a da açılsa.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder