Hakan Çelik Rekorlara doymuyor
HABERİ PAYLAŞ

Rekorlara doymuyor

Haberin Devamı

Yeni yatırımlar, güçlü AR-GE ve İtalyan Fiat grubuyla köklü iş birliği Koç Topluluğu’nun Bursa’daki Tofaş fabrikasını zirveye taşıyor.

Türkiye’nin 3’üncü büyük sanayi kuruluşu Tofaş, ‘2017 Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Raporda, 2016’da üretim ve ihracat rekorları kıran Tofaş’ın 2017’yi de 384 bin adetlik rekor üretimle tamamladığına dikkat çeken Koç Holding Yönetim Kurulu ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “2017’deki proje ve yapısal yatırımlarımızın toplamı 157 milyon euro oldu. Son 10 yılda bu rakam 2.8 milyar dolara ulaştı.

Şirketimiz, ihracatta gösterdiği çeşitliliği ve yükselişi 2018’de de artırmayı hedefliyor. Gerek üretim hacmi gerekse ihracat performansı ile Türkiye otomotiv endüstrisinin en önemli oyuncularından biri olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise Türkiye ekonomisine üretim, ihracat, istihdam alanlarında yüksek katma değer yaratan Tofaş’ın Fiat Egea Projesi başta olmak üzere sektörde önemli yatırımları hayata geçirdiğini belirterek, “Ar-Ge’de gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, şirketimizi teknoloji alanında ileriye taşımaya devam ediyor. Tofaş, Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi’nin Ar-Ge yatırımları Skor Listesi’nde 3 yıl art arda Türkiye’den ilk sırada yer almayı başarmış; 2017 listesinde 12 basamak yükselmiştir” açıklamasını yaptı.


Rekorlara doymuyor

TÜRKİYE'YE GELECEKLER

JEEP WRANGLER

Yeni Jeep Wrangler, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda SUV tutkunlarının dikkatini çekti. Jeep Wrangler, üst düzey 4x4 yetenekleri, modern tasarımı, kapsamlı teknolojik güvenlik donanımları ile yine efsane olacak. Türkiye’ye sonbaharda gelecek Wrangler’da 2.0 litrelik, 265 beygir güç ve 400 Nm tork üreten turbo beslemeli benzinli motor görev alacak.


Rekorlara doymuyor

FIAT 124

Otomotiv tarihinin en popüler roadster modellerinden Fiat 124 Spider, Cenevre’de sürpriz bir yenilikle otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. İlk neslin ruhuna atıfta bulunan yeni tasarım detayları ve 1.4 litrelik 140 beygir gücündeki turbo beslemeli MultiAir benzinli motoru ile dikkat çeken Fiat 124 Spider S-Design’ın, Türkiye’de sipariş ile satışa sunulması planlanıyor.

Rekorlara doymuyor

ALMAN KALİTE GELENEĞİ OPEL İLE DEVAM EDECEK

Otomobil dünyasında ‘Made in Germany’ damgasıyla anılan Alman kalite ve titizliği, Opel markasıyla kendisini göstermeye devam edecek. Kısa bir süre önce Fransa merkezli PSA (Peuegeot-Citroen) grubuna katılan Opel yeni ürünleri ve teknolojileriyle yoluna devam ediyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, markanın yeni ürünü Grandland X’in, PSA’nın çalışma gelenekleriyle Opel prensiplerinin buluşmasının güzel bir örneği olduğunu ifade etti. Sportif tasarımı, hafifliği, ferah ve sade iç mekanı, geniş bagaj hacmi, üstün teknolojisiyle beklentileri bütünüyle karşılıyor.

Rekorlara doymuyor

SEAT'IN ATEŞLİ MODELLERİ

Volkswagen Grubu bünyesindeki İspanyol üretici SEAT, Türkiye’de Leon modeliyle çok önemli başarı elde etti. Porsche, SEAT ve DOD markalarının Genel Müdürü Anıl Gürsoy bir süre önce yaptığımız görüşmede markanın SUV’lerle güçlenen yeni ürün gamıyla Türkiye pazarında çok daha güçlü konuma yükseleceğini açıklamıştı. SEAT Cenevre’de kendi içinde bağımsız bir marka olarak yarattığı CUPRA’yı tanıttı. CUPRA, ilk yüzde 100 elektrikli touring yarış otomobili CUPRA e-Racer ve SUV segmentindeki CUPRA Ateca’yı ilk kez sahneye çıkardı. SEAT, Leon CUPRA R ST ve yeni 1.5 TSI EVO motorla donatılan Leon’u da tanıttı.

Rekorlara doymuyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder