Hakan Çelik Resepsiyon notları
HABERİ PAYLAŞ

Resepsiyon notları

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı’nın bütün milli günlerimiz arasındaki yeri farklı…

Bu sene Anıtkabir’de, Başkent’te ve kutlamaların yapıldığı her yerde büyük bir coşku vardı. Bunun sebebini şöyle açıklıyorum: Vatandaşlarımızın kalbinde çok büyük bir bayrak ve cumhuriyet sevgisi var. İnsanlar yakın coğrafyamızda yaşananları gördükçe demokrasimize ve cumhuriyetimize daha güçlü sarılıyor.

Atatürk sevgisi de çok büyük. Sadece sıra dışı bir devlet adamı ve asker değil, geleceği çok iyi okuyan muazzam bir vizyoner olduğunu her geçen gün daha da iyi anlıyoruz. Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen, bu uğurda mücadele eden Atatürk başta olmak üzere herkesi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

Resepsiyon notları
Hakan Çelik, Semiha Yıldırım, Binali Yıldırım, Aydın Doğan



Pazar akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 29 Ekim Resepsiyonu’na katıldım. Külliye’ye Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı ile birlikte gittik.

Cumhurbaşkanlığı’nın şimdiye kadar yaptığı en büyük davet olduğunu tahmin ediyorum. Her kesimden isimleri gördüm; hatta önceki resepsiyonlara çağrılmamış olanlar bu kez oradaydı. Erdoğan bir süre önce İstanbul Huber Köşkü’ndeki akşam yemeğine kendisini sert şekilde eleştirmiş olan yazar ve akademisyenleri de davet etmişti. Aynı kişileri Külliye’deki resepsiyonda da gördüm.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kucaklayıcı tutumunu çok kıymetli buluyorum.

Genel Başkanlardan Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici ile sohbet ettik. Erdoğan ile bir süre gerilim yaşamış olan siyasetçilerden Bülent Arınç’ı son dönemde Erdoğan ile sıcak iletişim hâlinde görüyorum.

Resepsiyonda CHP’liler ve HDP’liler yoktu. Keşke CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmış olsaydı. Cumhuriyet Bayramı gibi bizi bir araya getiren kaç buluşma vesilemiz var ki?



Protokolün en ön safında din adamları oturuyordu. Dünya Ortodokslarının ruhani lideri İstanbul Rum Patriği Bartholomeos’un çevresinde yerlerini almışlardı.

Spor dünyasından çok geniş bir katılım gördüm. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sanki biraz keyifsizdi; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i ise daha neşeli gördüm.

Resepsiyonun hemen girişinde bir yerde oturan İbrahim Tatlıses kendisini selamlayanlarla konuşuyordu. Serkan Çağrı, Sibel Can, Muazzez Ersoy ve daha başka onlarca sanatçıya rastladım.

Sivil toplum çok geniş bir katılımla resepsiyondaydı. TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, casus drone mucidi Mert Delibalta, Zonguldaklı madenciler, Rifat Hisarcıklıoğlu, Mehmet Büyükekşi, İnan Kıraç, Halit Cıngıllıoğlu, Cemal Kalyoncu, Nihat Özdemir, Ebru Özdemir, Murat Özyeğin geceye katılan isimler arasındaydı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek resepsiyonda yoktu ancak oğlu Osman Gökçek oradaydı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder