Hakan Çelik Seferberlik ilanı
HABERİ PAYLAŞ

Seferberlik ilanı

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı’nı dinlemek üzere dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte yaklaşık 46 milyar TL tutarındaki 400 yeni projeyi de içeren programı bizimle paylaştı. Bu buluşma sadece bakanlıkların programlarının özeti niteliğini taşımıyordu, Erdoğan hem salonu dolduranlara hem de televizyonları başındaki milyonlarca izleyiciyi motive edecek sözler söyledi.

Türkiye’nin ekonomik tehdit ve baskılarla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekerken ekonomik savaşın mutlaka kazanılacağını söyledi. Buradan yola çıkarak yazımın başlığını “Seferberlik ilanı” olarak belirledim.

Haberin Devamı

Nitekim Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı programın ortak noktası Türkiye’nin her alanda dışa bağımlılığının azaltılması.

100 Günlük Program, Millet Bahçeleri ve Kanal İstanbul’dan Milli Gemi yapımına, Göbeklitepe’nin ziyarete açılmasından Şırnak ve Artvin’e doğalgaz getirilmesine kadar çok geniş bir alanı kapsıyor.

Erdoğan, bu uzun liste arasında en önemli madde olarak Atatürk Havalimanı’nın taşınmasını ve yeni havalimanının devreye girecek olmasını saydı ki, gerçekten 29 Ekim’de ilk etabı açıldığında İstanbul dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri haline gelecek.

Erdoğan, Kanal İstanbul’u da yeni havalimanına entegre dev bir proje olarak konumlandırdı ve mutlaka hayata geçirileceğini söyledi. Atatürk Havalimanı’ndan boşalacak dev alana yapılacak ilk millet bahçesi de bu kategorinin en büyüğü olacak.

Diğer taraftan İstanbul trafiğini çok rahatlatması beklenen 3 katmanlı tünel projesinde de yakında ilk adım atılmış olacak.

Bu arada Erdoğan Muş Havalimanı’nın adının da, Anadolu tarihini değiştiren kişi “Sultan Alparslan” olacağını ilk kez açıklamış oldu.

100 Günlük İcraat Programı’nda uzun listeye baktığımda Adalet Bakanlığı alanında, “Yargıda Hedef Süre Uygulaması”, “Lekelenmeme Hakkı” gibi iki yeni kavramı çok önemli buldum. Bununla birlikte FETÖ ile mücadelenin çok daha etkin şekilde devam edeceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Erdogan’ın çocuklara istismar ve hayvanlara karşı işlenen suçlar konusunda hızlı adımlar atılacağını söylemesi de salondan büyük alkış aldı. Erdoğan’ın anlattıkları arasında emekli aylıklarının en az bin TL’ye tamamlanması, bedelli askerlik çalışmalarının tamamlanması, öğrenci ve akademisyenlere burs imkanı gibi konular büyük ilgi uyandırdı. Devlet diğer taraftan istihdamın artırılması için 5,25 milyar TL teşvik ödeyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alanında Emlak Bankası’nın tekrar faaliyete geçecek olması, Sanayi Bakanlığı bünyesinde Uzay Ajansı kurulacak olması da önemli.

Dışişleri Bakanlığı programından bahsederken ABD ile mevcut anlaşmazlıklara karşın Münbiç mutabakatının süreceğinin altını çizdi. Burada ekonomi, siyaset ve turizm alanında Çin’in yakın gelecekte Türkiye’nin en önemli müttefiklerinden biri olacağının işaretini verdi.

Konuşmasında beni en fazla heyecanlandıran husus ise savunma sanayiinin şahlandırılması oldu. Erdoğan bu konuyu yakından takip ediyor ve özel önem veriyor.

Haberin Devamı

Hedeflenen projelerin tamamlanmasıyla Türkiye’nin bu alanda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına gireceğini kesinlikle söyleyebilirim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder