Hakan Çelik Şehit cenazesiyle selfie meselesi
HABERİ PAYLAŞ

Şehit cenazesiyle selfie meselesi

Bir basın kuruluşuna yayın içeriklerinden ötürü polis baskını yapılması çok kötü bir görüntü. Bunlar yaşanmamalı. Ancak Nokta Dergisi’nde Cumhurbaşkanı Recep

[[HAFTAYA]]

Tayyip Erdoğan’ı şehit cenazesinin önünde selfie çekerken gösteren foto montaj olacak şey değil.

Nokta’nın kapağını incitici ve çok rahatsız edici buldum. Türkiye’nin kan gölüne dönmesinin nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan mı? Erdoğan bu askerlerin şehit olmasından mutluluk mu duyuyor? Siyasi rant mı elde ediyor? Bunu iddia etmek insafsızlıktır. Medyanın yayınları iğneleyici, düşündürücü, sorgulatıcı olacak elbette. Eleştirinin dozu sert de olabilir fakat Cumhurbaşkanı ile ilgili bu yayını benim bir vatandaş olarak onaylamam mümkün değil.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, kan akmasından zevk alan ve bunun devamını isteyen biri gibi göstermek sorunlu bir davranış. Türkiye bu kadar belalı ve çok tehlikeli bir süreçten geçerken hepimizin birer vatandaş, özellikle de gazeteci olarak ilave sorumluluklarımız bulunduğuna inanıyorum. En azından benim duruşum bu. Yazılarımda da CNN Türk’teki programlarımda da buna özen gösteriyorum.

Kürt meselesiyle ilgili Cumhuriyet tarihinde atılan adımlardan daha fazlası Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde hayata geçirildi. Kürt realitesi tanındı, TRT Kürtçe yayınlara başladı, birçok yerleşim birimine Kürtçe isimlerin verilmesi için hazırlıklara girişildi, üniversitelerde kürsüler ve kurslar açıldı.

Türkiye geçmişte kırmızı çizgi olarak gördüğü Kuzey Irak’taki otonom Kürt varlığını tanıdı, güçlü ilişkiler kurdu. Hakkari Yüksekova’ya havalimanı açıldı, THY uçuşlarıyla Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak, Van ve Ağrı, havacılık ağımızda çok önemli iller haline geldi. Doğu ve Güneydoğu’da Kürt nüfusun yoğun olduğu iller teşviklerden en büyük payı alıyor, elektrik paraları ödenmemesine rağmen enerji kesintisi uygulanmıyor

. Bunlar bir yana, artık Kürtleri düşman gören ceberrut bir devlet anlayışı yok. Her şey çözüldü mü? Elbette hayır, daha yapılması gereken şeyler var. Ama izin verin de projeler yürüsün, meseleler demokratik ortamlarda tartışılsın. Bu kadar saldırı ve terör ortamında nasıl konuşacağız? Erdoğan ve hükümetinin çözüm masasını devirdiğini söyleyenler var

Haberin Devamı

. Diyelim ki öyle oldu, devrilen masayı yeniden kaldırmak da siyasetçilerin görevi değil mi? PKK çizgisindeki siyasi temsilciler tarihte olmadığı kadar güçlü şekilde TBMM’de temsil ediliyor. Onlar versin siyasi mücadeleyi.

Her masa devrildiğinde yollara tonlarca bomba döşeyip alçak ve hain saldırılara mı kalkışacaksınız? Türkiye’de bu kadar önemli ve güzel gelişme yaşanıyordu. O bombalar, roketatarlar ve ağır silahları niye stokladınız, neden elinizi tetikten çekmediniz? Bu nedenle, diyorum ki Nokta Dergisi’nin kapağının adresi yanlıştır.

Şehit cenazeleriyle selfie çektirip mutlu olan Erdoğan değil, bu terör dalgasından nemalanan kesimlerdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder