Hakan Çelik Şov zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Şov zamanı

Haberin Devamı

Cenevre Motor Show 88’inci kez kapılarını açıyor.

Türkiye’de üretilen modellerin de sergilendiği Cenevre Motor Show’da bu yıl uçan otomobillerden süper spor araçlara kadar bir dizi önemli yenilik var. Alman markaları Audi, BMW ve Mercedes yeni dünya lansmanlarıyla şov yaparken Citroen, Renault ve Peugeot cesur tasarımlarla dikkat çekiyor.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus’ın uçan Pop-UP Next ve Hollandalı şirket PH-PAV’ın helikopter ve otomobil karışımı uçan aracı ulaşımın karadan gökyüzüne taşınacağının güçlü işaretlerini veriyor. Türkiye’de Doğuş Otomotiv tarafından temsil edilen Volkswagen, Porsche, Audi, Skoda, Seat da çok önemli yeniliklerini fuarda sergiliyor. ‘Okçu’ imzasını taşıyan özel olarak modifiye edilen Mercedes marka ticari araçlar da fuarda Türk yapımı modeller arasında yer alıyor. Erbakan Malkoç’un Dizaynvip şirketi tarafından geliştirilen modeller de Cenevre’de sergileniyor.

VOLKSWAGEN

Şov zamanı

Volkswagen, fuarda zengin ürün gamını sergiliyor. Konsept otomobiller I.D, I.D CROZZ, I.D. VIZZION ve I.D BUZZ da görücüye çıktı. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, internete bağlı, otonom ve elektrikli araçlarla Volkswagen’in ulaşımda bir devrim yapmakta olduğunu söyledi. Bottaro’nun verdiği bilgiye göre; iç boyutlarıyla neredeyse Passat büyüklüğünde olan yüzde 100 elektrikli I.D’nin lansmanı 2020’de yapılacak ve araç satışa sunulacak.

Şov zamanı

MERCEDES

Şov zamanı

Mercedes Otomobil Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan ile yeni A Serisi ve C Serisi’ni inceleme fırsatı buldum. Bekdikhan, Nisan’da satışa çıkacak yeni A Serisi’nin Mercedes’in en son teknolojilerini barındıran bir model olduğunu, Türkiye’de çok sevilen C Serisi’nin ise hafif bir makyajla güçlenerek Haziran’da pazara gireceğini ifade etti. Türkiye’de büyük sükse yapan, karakterli G Serisi’nin de bütünüyle yenildiğini ve Temmuz’da satışa çıkacağını açıklayan Bekdikhan, yeni CLS’nin de Nisan’da yaygın olarak bayilerde bulunacağını söyledi.

Şov zamanı

AUDI

Şov zamanı

Audi’nin büyük merakla beklenen yeni modeli A6’yı Cenevre’de Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu ve Audi Genel Müdürü Kerem Güven ile birlikte inceledik. Güven, otomobilin Haziran’da satışa sunulacağını söyledi. A7 ve A8’den sonra yeni A6’nın da gelişiyle Audi lüks segmentteki ürün gamını tamamen yenilemiş oluyor.

RENAULT


Şov zamanı

Renault, EZ-GO konseptinin dünya prömiyerini cenevre’de gerçekleştiriyor. EZ-GO, kalabalık şehirlerde ulaşımı kolaylaştıracak yeni bir otonom ve paylaşımlı bir ‘robot taksi’ konsepti. 120 yıldan bu yana müşterilerinin hayatını kolaylaştıran renault, fuarda ZOE, captur, scenic ve talisman modellerinde sunulan yeni motorları da tanıtıyor.

CITROEN

Şov zamanı

Yeni Berlingo’nun dünya prömiyerini, yeni C4 Cactus’ün ise dünya lansmanını Cenevre’de gerçekleştirecek. Fuarda tanıtılacak bir diğer önemli gelişme ise EAT8 otomatik şanzımana kavuşan C4 SpaceTourer. Standın dikkat çeken diğer modelleri ise C3 Aircross ile özel seriler Spacetourer RipCurl ve C3 ELLE.

TOYOTA

Şov zamanı

Firma fuarda yeni jenerasyon Auris’in dünya prömiyerini yapacak. Üçüncü jenerasyon Auris, yeni dinamik dış tasarımı, teknolojisi ve tamamen yeni 2.0 litre hibrit motoruyla öne çıkacak. Toyota fuarda ayrıca şehir içi yolların dinamik modeli yeni Aygo’nun tanıtımı da yapılacak.

FERRARI

Şov zamanı

Ferrari, Cenevre’de sergilediği yeni ‘özel seri’ modeliyle dikkatleri üzerine çekiyor. 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia ve 458 Speciale’deki V8 geleneğinin yeni temsilcisi niteliğindeki Ferrari 488 Pista, 720 beygir güce sahip 3.9 litrelik çift turbo beslemeli motorla donatıldı. Ferrari 488 Pista, 0’dan 100 km/s hıza 2,85 saniyede ulaşıyor. Bu otomobile Türkiye’den sadece 7 kişi sahip olabilecek.

SKODA

Şov zamanı

Skoda, yeni ‘Vision X’ konseptiyle, markanın bir başka sınıfa daha adım atacağının ipuçlarını paylaşıyor. Bu yeni hibrit teknolojili konsept, markanın, Kodiaq ve Karoq’un ardından gelecek yeni kompakt boyutlu crossover ile ilgili ipuçları verecek.

VOLVO

Şov zamanı

Premium otomobil üretici Volvo’nun yeni kompakt SUV modeli XC40, İsviçre’de gerçekleştirilen 2018 Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde Car of the Year, ‘Yılın Otomobili’ seçildi. Volvo Cars böylece bu prestijli ödülü ilk kez almış oldu. Büyük hacimli SUV segmentinde yer alan XC90 ve orta boy segmentinde yer alan SUV XC60 son iki yıl üst üste Yılın Pick-Up/Çok Yönlü (Truck/Utility) aracı seçilmişti.

HYUNDAI

Şov zamanı

Marka, fuarda SUV modelleriyle öne çıkıyor. Özellikle KONA Electric ve NEXO modelleriyle çevre vurgusu yapacak olan Hyundai, Santa Fe’yle de yeni nesil güvenlik sistemlerini tanıtacak. Hyundai’den ziyaretçilerine konsept sürprizi de var. Yeni modellerin yanı sıra ziyaretçilerine yeni IoT kokpitini de gösterecek olan Hyundai, Ses Tanıma, Yapay Zeka (AI) ve Sürücü Stres Algılaması gibi birçok yeni teknolojiyi paylaşmış olacak.

JAGUAR LAND ROVER

Şov zamanı

Merakla beklenen Jaguar I-PACE ve Range Rover SV Coupé modelleri fuarın en dikkat çekici araçları arasında. Jaguar'ın PACE ailesinin en yeni üyesi ve Jaguar’ın tamamen elektrikli modeli olan I-PACE, güçlü bir spor otomobil perfomansı, dört çeker çevikliği ve beş koltuklu SUV kullanışlılığını birlikte sunuyor. I-PACE Türkiye’de 88 bin eurodan satılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder