Hakan Çelik Sürpriz yatırım haberi gelebilir
HABERİ PAYLAŞ

Sürpriz yatırım haberi gelebilir

Haberin Devamı

Erken seçimin yoğun gündemine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceden planlanan yurt dışı ziyaret planını iptal etmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pazar akşamı İstanbul’dan hareket edip Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e ulaştık.

Önceki devlet başkanı İslam Kerimov döneminde Türkiye-Özbekistan ilişkilerinde uzun bir soğukluk dönemi yaşanmıştı. Yeni dönemle birlikte ilişkilerde çok önemli bir çıkış yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan’a verdiği önemi göstermek için kabineden 10 bakan ve yüksek düzeyli bürokratlardan oluşan bir heyeti Taşkent’e getirdi. Özbekistan’a gelenler arasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. İsmail Demir’in yanı sıra Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da var.



Taşkent’te kaldığımız otelde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile sohbet etme imkânı buldum. Zeybekci, Özbekistan ve Güney Kore temaslarından çok şey beklediklerini, önemli ekonomik anlaşmalara imza atarak Türkiye’ye döneceklerini anlattı. Nitekim dün Erdoğan ve Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev yaklaşık 3 milyar dolarlık 50 yatırım anlaşmasına imza koydu. Taşkent’teki görüşmelerin ardından bugün Özbekistan’ın önemli şehirlerinden Buhara’ya gidiyoruz.

Özbekistan Türk-İslam medeniyeti açısından çok önemli bir ülke.

THY, mart ayında İstanbul-Semerkant uçuşlarına başlamıştı. THY dünyada en fazla noktaya uçan havayolu olma özelliğini korurken dün iyi bir haber de Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Türkiye ilk üç ayda yüzde 35 artışla 5.1 milyon turist sayısına ulaştı. Turizm geliri de 4.4 milyar dolar oldu. İşaretler 2018’in rekorla kapanacağını gösteriyor.



Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyetle bugün Taşkent’ten Buhara’ya ulaştık. Akşam da Güney Kore’nin başkenti Seul’e geçeceğiz. Erdoğan’ın bu ziyareti Kore yarımadasında tarihi gelişmelerin yaşandığı bir döneme rastlıyor. Erdoğan Güney Kore lideriyle de önemli anlaşmalar imzalayacak. Ayrıca LG, Samsung ve Hyundai yöneticileriyle bir araya gelecek. Erdoğan ile 2015’te çıktığımız Japonya seyahatinden Toyota’nın C-HR modelinin Türkiye’de üretim kararıyla dönmüştük.

Kore ziyaretinde de ilave bir Hyundai modelinin Türkiye’de üretim kararını müjdeleyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder