Hakan Çelik Toyota'nın yeni hedefi sıfır kaza!
HABERİ PAYLAŞ

Toyota'nın yeni hedefi sıfır kaza!

Haberin Devamı

Sağlam ve uzun ömürlü modelleriyle tanınan Japon otomotiv devi Toyota yolcu güvenliği alanında da çok önemli bir seviyeye ulaştı.

Sağlamlık ve güvenlikten ödün vermeyen Toyota’nın geliştirdiği ‘Safety Sense’ güvenlik sistemlerinin pozitif sonuçları alınmaya başlandı. Toyota’nın ‘sıfır kaza’ hedefinin bir parçası olan ve Toyota modellerinin hemen hemen tamamında yer alan sistem sayesinde arkadan çarpma sonucu meydana gelen kazalarda yüzde 50 oranında azalma kaydedildi.

Toyotanın yeni hedefi sıfır kaza

AVRUPA'DAN ÖDÜL ALDI

Japonya’da yapılan bir araştırmada alınan bu çarpıcı sonuçlar, Toyota’ya aynı zamanda ‘SAFETYBEST 2017’ ödüllünü getirdi. Avrupa otomotiv yayınlarının önde gelen isimlerinin yer aldığı 31 Autobest jürisi, ‘Toyota Safety Sense’ sistemine ödül verdi. Toyota Safety Sense paketinin içerisinde yaya algılama özelliğine sahip Ön Çarpışma Sistemi (PCS), Şerit Takip Sistemi (LDA), Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC), Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) ve Trafik Tabelası Tanıma Sistemi (RSA) bulunuyor.

ENGELLİLER İÇİN ÖNEMLİ YARIŞMA

‘İnsana Saygı’ felsefesini temel ilke edinen Toyota, dünya çapında milyonlarca insanın, inme, omurilik hasarı ve çoklu skleroz nedeniyle meydana gelen ve alt ekstremite felci olarak tanımlanan sorunu yaşaması nedeniyle ‘Sınırsız Mobilite’ adı verilen toplam 4 milyon dolar ödüllü yarışma düzenledi.

OLİMPİYATTA AÇIKLANACAK

Felçli hastaların toplumsal yaşama doğrudan katılmalarını sağlayacak projeleri seçmek amacıyla yapılacak yarışmaya 15 Ağustos 2018 tarihlerinde alınacak ve sonuçlar 2020’de Tokyo Paralimpik Olimpiyatları sırasında açıklanacak. Dünyanın her ülkesinden olduğu gibi Türkiye’den de katılımcıların beklendiği yarışmaya mobilityunlimited.org web sitesi üzerinden başvuruda bulunulabilecek.

KADINLARIN TERCİHİ

Satışa sunulduğu günden bu yana başta 2017 “Car Of The Year” (Yılın Otomobili) ödülü gibi bugüne kadar birçok ödül alan yeni Peugeot 3008 almış olduğu ödüllere bir yenisini daha ekledi. Yeni Peugeot 3008, Kadınlar Dünyasında Yılın otomobili jürisi tarafından SUV kategorisinde ödüllendirildi. Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili ödüllerinin jürisi 20 farklı ülkeden 25 kadın otomotiv gazetecisinden oluşuyor. Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın bu modelin Türkiye’de de önemli sayıda kadın otomobilsever tarafından tercih edildiğinin altını çizdi.

Toyotanın yeni hedefi sıfır kaza

FIAT'TAN SAKARYA'YA YENİ TESİS

Fiat Ailesi’ne 2015’te katılan Akgün Otomotiv, Sakarya’daki yeni tesisini hizmete açtı. Tesisin açılışına, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya ili ilçe belediyeleri, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemul, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç da katıldı.

EFSANE SUV YENİLENDİ

SUV arenasının en güçlü markalarından Jeep'in tarihsel mirasını gelecek nesillere taşıyan Wrangler modeli, yeni nesliyle otomobil severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Toyotanın yeni hedefi sıfır kaza

Tıpkı önceki nesillerinde olduğu gibi, ikonik Wrangler tasarım öğelerini bünyesinde barından SUV, çok verimli motor ve şanzıman seçenekleri, gelişmiş dört tekerlekten çekiş sistemi, yüksek teknoloji ürünü konfor ve güvenlik donanımlarıyla ayrışıyor. Yeni Wrangler 29 Kasım’da Los Angeles Auto Show’da maceraseverlerin karşısına çıkacak.

Toyotanın yeni hedefi sıfır kaza

Sıradaki haber yükleniyor...
holder