Hakan Çelik Türkiye'de şiddet bitmez
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'de şiddet bitmez

Haberin Devamı

Nasıl bitsin? Genlerimize, kültürümüze, zihnimize işlemiş. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş. Âdeta var olma, kendimizi ifade etme şeklimiz haline gelmiş. Halk, siyasette bile ‘kodu mu oturtan’ profillerde kendisini buluyor.
....
Kadına şiddet. Çocuğa şiddet. Trafikte önünde gidene şiddet. Yaya geçidinden geçmeye çalışana şiddet. Kendi halinde bir kenarda duran kediye şiddet. Denize, göle şiddet. Ördeğe şiddet. Damacanaya şiddet. Ağaca şiddet. Doktora şiddet. Adliyede şiddet. İşyerinde şiddet
....

[[HAFTAYA]]


Burası herkesin birbirine şiddet uyguladığı bir ülke. Kimin gücü kime yeterse... “Sporda şiddet” mi dediniz? ‘AMK’ diye bir gazetemiz var. Küfürsüz maç yok. Taraftar maça giderken “Ölmeye ölmeye geldik” diye yola çıkıyor.

Teknik adamların ve kulüp yöneticilerinin öfkesi taraftardan fazla. Bıraksan birbirlerini boğazlayacaklar. Şiddet, sosyolojik ve psikolojik bir olgu.

Çoğunun belli nedenleri var. Hepsinde ayrı bir hikâye. Bütün mesele doğru soruları sorarak nedenlerini aramakta. Nasıl bir çocukluk geçirdin? Çok mu dayak yedin, hiç tacize uğradın mı? İsteyerek mi evlendin? Kendine ait bir odan var mı? Hayatında hiç resim sergisine gidip bir tablonun önünde 3 dakika durdun mu? Okul yıllarında müzik, sanat ve edebiyatla ilgilendin mi? Güzel bir konserde kaç kez sevdiğin sanatçıyı dinledin? Hobilerin var mı? Yılda kaç gün tatil yapabiliyorsun? İşe ve düzenli bir gelire sahip misin?
....

*

Başkent’te dün geceki Fenerbahçe- Trabzonspor karşılaşması öncesinde Ankara Valisi Alâaddin Yüksel ile sohbet ettik. Maçın bir tatsızlık olmadan oynanması için âdeta seferberlik ilan etmiş; iyi niyetle ilgilileri koordine etmeye çalışıyordu.

Vali Yüksel, bu konuyu o kadar ciddiyetle ele aldı ki saha içinde yapılacak anonsların taraftar kitlesi üzerinde olumlu etki yaratması için bir psikolog görevlendirdi. Konuşmamızda da şiddetin sadece polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğine vurgu yaptı ve üniversiteleri bu olgu üzerine ciddi çalışma yapmaya davet etti. Ankara Valisi’nin çağrısının altına imzamı atıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder