Hakan Çelik Vatandaşın gündemi onlarınkinden farklı!
HABERİ PAYLAŞ

Vatandaşın gündemi onlarınkinden farklı!

Türkiye’de vatandaşın ve siyasetçilerin gündemi her dönem birbirinden farklı olmuştur. Fakat bu kez arada iyice uçurum oluştu. Ülkede siyaset sokaktan iyice uzaklaşıyor ve sanal bir gündemin içinde adeta kayboluyor. Sadece iktidar değil muhalefet de aynı kısır döngünün içinde.

Ankara’da son bir ayda neler konuştuğumuza bir bakalım:

Ergenekon davası...

Islak imza tartışması...

Balyoz darbe planı...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Güldal Mumcu ile giriştiği tartışma...

Türban takanların GATA’ya alınıp alınmaması ve “Peygamber” yakıştırmasıyla alevlenen Meclis’teki kavga...

Haberin Devamı

Her salı günü Meclis’teki parti gruplarında tanık olduğumuz Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal münakaşası...

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un “Sabrımızı taşırmayın bizim de açıklayabileceğimiz şeyler var” yönündeki sözleri...

Demokratik Açılım’ın boyutları...

Anayasa ve Cumhurbaşkanının görev süresi üzerindeki anlaşmazlıklar...

Taraf gazetesinin neredeyse tamamen askerlere ayırdığı birinci sayfa haberleri...

Bir de sokağın yani halkın gündemine göz atalım:

En büyük sorun işsizlik. Ancak çalışanlar da mutsuz. Türkiye Avrupa’nın düşük ücret cenneti haline geldi. Sendikasız çalışma çok yaygın, iş güvencesi yok. Çalışma yaşına gelmiş her dört gençten biri işsiz...

Tekel işçilerinin eylemi sürüyor...

Türkiye Avrupa’nın en pahalı benzininin satıldığı ülke. Ortalama bir aracın deposunu doldurmak 200 TL...

Evlerde en pahalı internet erişimi bizde...

Çocuk okutmak ateş pahası. Anaokullarında bile yıllık 15 bin TL ücretlerden söz ediliyor. Özel okulların yanına bile yaklaşılmıyor.

Ankara Ticaret Odası’nın “ucuz hayat raporu” vatandaşın aç kalmamak ya da soğuktan donmamak için evinde ve iş yerinde olağanüstü önlemler aldığını ortaya koyuyor. Ev kadınları, kırık peynir, kırık yumurta ve kırık pirinç peşinde. Televizyon artık karanlık odalarda seyrediliyor...

Şehirlerin altyapısı dökülüyor. Ciddi kurumların raporları yaklaşmakta olan büyük depremin on binlerce kişinin ölmesine neden olacağını gösteriyor.

Ankara’nın ve halkın gündeminin farkı ortada. Asker- sivil kavgası, anayasa ya da demokratikleşme... Tartışmanın başlığı ne olursa olsun siyasetçiler mümkün olduğunca koltuğunda daha uzun süre oturmanın hesabını yapıyor.

Haberin Devamı

Vatandaş ise karnını doyurabilme ve hayatta kalma derdinde.

Daha fazla söze gerek var mı?

Bu sabah CNN Türk’teyim

Bu sabah saat 11.10’dan itibaren CNN Türk’de “Medya Mahallesi” programındayım. Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu programda vatandaşın gündemi ile Ankara’nın gündemi arasında açılmakta olun uçurumu konuşacağız. Saat 12.00’den itibaren ise Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin’le birlikte TRT Radyo 1’deki “Haber Yorum” programında birlikte olacağız. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hindistan’a yaptığı ziyareti izleyen gazetecilerden olan Yetkin, siyasete damgasını vuran tartışmaları yorumlayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder