Hakan Çelik Vergi avantajlı lüks SUV
HABERİ PAYLAŞ

Vergi avantajlı lüks SUV

Premium LÜKS SUV otomobil üreticisi Lexus, daha önceki modellerden çok daha farklı bir ürünün dünya prömiyerini gerçekleştirdi ve tamamen yeni LBX modelini tanıttı.

Vergi avantajlı lüks SUV

2024’TE GELİYOR

Lexus’un yeni B SUV modeli, 2024’ün ilk çeyreğinden itibaren Avrupa ile birlikte Türkiye’de de satışa sunulacak. Lexus, UX, NX, RX ve tam elektrikli RZ olmak üzere ürün gamına LBX’in de katılmasıyla oldukça geniş SUV çeşitliliğiyle adından söz ettiriyor. Lexus’un yeni modelinin dünya lansmanında değerlendirmeler yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “LBX rekabetçi fiyatıyla Lexus’un en ulaşılabilir modeli olarak yakın zamanda en çok tercih edilen araçlarımızdan biri olacak. 1.5 litrelik motor hacmi sayesinde ÖTV avantajı sunabileceğimiz bir model olmasıyla da yüksek talep göreceğine inanıyoruz. 2024 yılı için marka olarak 2.000 adetlik bir potansiyelimiz var ancak tedarik sorunları nedeniyle satış adetlerimizi daha çok ne kadar araç bulabildiğimiz belirleyecek. Bununla birlikte yeni LBX, 2024’te satışlarımızın yüzde 25’ini temsil ederek RX’in ardından en çok satan ikinci modelimiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Vergi avantajlı lüks SUV

Daha önce üretilen tüm Lexus’lardan daha kompakt dış ölçülere sahip olan Lexus LBX, kaslı ve güçlü bir görünümle dikkat çekiyor.

BAYİ SAYISI ARTACAK

Ali Haydar Bozkurt’un verdiği bilgiye göre İstanbul ve Ankara’da bulunan showroomların yanı sıra bu yıl içerisinde Bursa ve İzmir bayilikleri devreye alınacak. 2024 yılında ise Adana ve Antalya bayiliklerinin açılmasıyla bu sayı 6’ya yükselecek.

Vergi avantajlı lüks SUV

KARİZMATİK JAPON

LBX’in en dikkat çeken tasarım unsurlarından biri, markanın son 10 yılına damga vuran ‘spindle ön panjur’ tasarımını yeniden yorumlanmış ve araç son derece modern bir görünüme kavuşmuş. LBX, 4.190 mm uzunluğa, 1.825 mm genişliğe, 1.545 mm yüksekliğe ve 2.580 mm aks aralığına sahip. LBX, yeni nesil kendi kendini şarj eden 1.5 litrelik üç silindirli motoru içeren Lexus hibrit sistemiyle donatıldı. LBX, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede gerçekleştiriyor.

CEP TELEFONU İLE ÇALIŞIYOR

LBX’in gerçek bir SUV olma nitelikleri arasında arka aksta ek bir elektrik motoruyla Lexus E-Four dört çeker sürüş seçeneği sunulması yer alıyor. 12.3 inçlik dijital gösterge Lexus’ta ilk kez kullanılmış. Aracın bagaj hacmi 332 litre. Araç anahtarsız olarak cep telefonuyla çalıştırılmaya da hazır.

Haberin Devamı

VERGİ AVANTAJI VAR

Lexus Avrupa Başkanı Pascal Ruch ile Milano’daki uluslararamı lansmanda konuşma fırsatı buldum. Ruch, “Yeni bir segmente girdiğimiz LBX’in Türkiye’de bir vergi avantajı olacak ve Lexus’un Türkiye potansiyeline büyük katkılar sağlayacak. Yüksek talebe yanıt vermek istiyoruz. Türkiye’de yükselen Lexus satışlarına bakarsanız adetlerin de hızla artacağını görebilirsiniz. NX ve RX ile başlayan başlayan yeni ürün atağımız Türk müşteriler tarafından oldukça ilgi gördü. LBX’in pazara sunulmasının bize çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Vergi avantajlı lüks SUV

MOTOSİKLET GÜNLERİ

Türkiye’nin üst üste 8 yıldır en çok satan motosiklet markalarından olan Honda’nın 2’nci kez düzenleyeceği Honda Motosiklet Günleri, 9–10–11 Haziran’da İstanbul Maltepe Başıbüyük’teki Motosiklet Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Honda Motosiklet Günleri’nde test sürüşlerinden söyleşilere, yarışmalardan eğlence aktivitelerine ve güvenlik eğitimlerine kadar birçok farklı etkinlik yer alacak. Honda motosiklet modelleri ile ücretsiz test sürüşüne katılmak isteyenlerin hondamotosikletgunleri.com adresinden randevu oluşturması gerekiyor.

Haberin Devamı

Vergi avantajlı lüks SUV

Hafif ticari araç segmentindeki önemli bir boşluğu dolduracak olan MAXUS e-Deliver 3, 4.555 mm uzunluğunda, 1780 mm genişliği ve 1895 yüksekliğiyle orta boy hafif ticari araçlar arasındaki yerini alıyor. e-Deliver 3’ün taşıma kapasitesi 905 kg.

YENİ ÇİN MARKASI TÜRKİYE’DE

Dünyanın en büyük 3’üncü elektrikli araç üreticisi SAIC bünyesinde bulunan MAXUS’un distribütörü Doğan Trend Otomotiv oldu. Doğan Trend Otomotiv SAIC bünyesindeki diğer markası MG ile Türkiye’de gösterdiği iddialı performansı şimdi MAXUS markası ile yazmayı hedefliyor. Kökleri 127 yıllık geçmişe dayanan İngiliz markası MAXUS, şehir içi kullanımlarda 371 km menzil sunan e-Deliver 3 modeliyle 989 bin TL’den Türkiye pazarına giriş yaptı. Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal 8 yıl ve 160 bin kilometre batarya garantisiyle satışa sunulan e-Deliver 3’ün 5 yılda 390 bin liranın üzerinde işletme maliyeti avantajı sağlayacağını ifade etti. Türkiye’de e-Deliver 3 ile 2023’ün kalan 6 ayında minimum 500 adet satış hedefleniyor. Araç tek şarj ile şehir içinde 371 km’ye varan menzil sunuyor. 90 kW (122 PS) güç ve 255 Nm tork üreten elektrikli motor, 50.23 kWsa batarya ile destekleniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder