Hakan Çelik Volkswagen'in büyük başarısı
HABERİ PAYLAŞ

Volkswagen'in büyük başarısı

Volkswagen Ticari Araç’tan üretimde önemli bir kilometre taşı: Hannover fabrikası, Transporter’ın altıncı neslinin üretiminde 500 bininci araca ulaştı. Fabrika, Transporter modelinin 6’ıncı neslinin üretimine alınmasından üç yıl sonra, 500 bininci aracı banttan indirdi. Serinin ilk kez üretilmeye başlandığı 8 Mart 1956’dan bu yana ise Hannover’de 8.8 milyon Transporter üretildi.

Volkswagenin büyük başarısı

Transporter’ın başarısı, aralarında ‘Yılın Aile Otomobili’, ‘Yılın En Çevre Dostu Ticari Aracı’ ve en iyi ticari araç kategorisinde ‘Auto Trophy’ ödülünün de dahil olduğu 30’un üzerinde uluslararası ödül ile kanıtlanmış durumda. Transporter kendi sınıfında Türkiye’nin de en çok satan ticari aracı.

Haberin Devamı

RENAULT REKOR KIRDI

Renault Grubu, yılın ilk yarısında yüzde 9.8 artışla, 2.1 milyon araç satarak yeni bir rekor kırdı. 1 Ocak 2018’den itibaren grup markaları arasına eklenen Jinbei ve Huasong ile Renault Grubu, yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 9.8 artırdı. 2017’de yüzde 4.2 büyüyen pazarda Renault Grubu satışlarını yüzde 5.3 artırmıştı. Renault ve Dacia markaları 6 ayın satış rekorunu kırarken Renault, Avrupa’da yine en çok satan ikinci marka oldu. Satışlar Amerika’da yüzde 18.1, Avrasya bölgesinde ise yüzde 15.1 arttı. Yüzde 2.8 büyüme gösteren Avrupa pazarında, yılın ilk yarısındaki 1 milyon 70 bin 718 adet araç satışı ile grubun satışları yüzde 4.4 artmış oldu. Renault Grubu, Avrupa’daki pazar payını 0.2 puan artırarak yüzde 11’e ulaştı.

Volkswagenin büyük başarısı

BURSA'DA ÜRETİLİYORLAR

Kompakt otomobiller kategorisinde Clio ve Megane markanın satışlarında önemli yer tutuyor. Crossover ve SUV segmentinde ise Captur ve Koleos beklentilere yanıt veren önemli modeller. Türkiye’de Symbol önemli satış adetlerine ulaşırken grubun diğer markası Dacia’nın SUV’si Duster çok başarılı olmaya devam ediyor. Sandero da başarı çizgisinde ağabeyi Duster’ı takip ediyor. Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretilen Megane Sedan gerek Türkiye’de gerekse ihraç pazarlarında en iyi performans gösteren modellerin başında geliyor. Yine Türkiye’de üretilen Clio Avrupa’da en çok satan ikinci model olurken Captur ve Scenic de kendi segmentlerinde en çok satan model olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

Volkswagenin büyük başarısı

EN ÇOK SATAN OTOMOBİL

Renault yüzde 21.9 pazar payı ile elektrikli araçlar segmentinde liderliğini korurken satış adedini yüzde 11.6 artırdı. Satışlar, ZOE’de yüzde 1.1, Kangoo Z.E.’de yüzde 125 arttı. Kangoo Z.E., lider olduğu elektrikli LCV pazarında yüzde 38.9 paya sahip. Türkiye’de, 2018’in ilk yarısında yüzde 11.9 daralan pazarda Renault, pazar payını 1 puan artırarak pazar liderliğini sürdürdü. Megane Sedan 18 bin 406 satış ile Türkiye’nin en çok satılan otomobili iken Clio HB, ilk 6 ayda 14 bin 856 adet satarak model sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

ŞEHİRLERİN YENİ YILDIZI

Audi’nin kompakt hatchback modeli A1’in ikinci jenerasyonu Audi A1 Sportback yollara çıkıyor. Dinamik tasarımıyla öne çıkan araç, şehir ortamında ideal bir yol arkadaşı. Yeni Audi A1 Sportback bilgi, eğlence ve sürücü asistanı sistemleri sayesinde dijital dünyaya tam bağlanabilirlik sağlıyor. Aksesuarları da geniş kişiselleştirme olanakları sunuyor. Bu kompakt sınıf otomobilin tavanı opsiyonel olarak A sütunundan tavan spoylerine kadar kontrast bir renkle kaplanabiliyor.

Haberin Devamı

Volkswagenin büyük başarısı

1090 LİTRELİK BAGAJ HACMİ

Otomobilin normal kullanımda 335 litre olan bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1090 litreye yükseliyor. Opsiyonel olarak sunulan ve yeni fonksiyonlar kazanmış olan Audi sanal kokpit ise hareketli navigasyon haritası ve bazı sürücü asistanı sistemlerinin grafikleri gibi pek çok kapsamlı bilgiyi doğrudan sürücünün görüş açısında topluyor.

Volkswagenin büyük başarısı

VE BİR İLK

Renault, müşteri memnuniyeti çalışmaları kapsamında, 2. elde dijital dönüşüme dayalı yaratıcı bir projeyi hayata geçiriyor. Renault, müşterinin ikinci el aracına online teklif vererek Türkiye’de yine bir ilke imza atıyor. Manheim ile ortaklaşa geliştirilen projenin iki ayağı bulunuyor: ‘Renault 2’ noktalarında online 2. el araç alım garantisi sunan modül ve online kredi başvuru sistemi. Türkiye’de ilk kez sunulan “aracının değerini öğren” hizmeti aracılığıyla müşteri, anında aracının 2. el değerini öğrenebiliyor. Aracın bilgileri ve istenilen ayrıntılar girildikten sonra verilen fiyattan satın alma garantisi veriliyor. Bu 2. el değerlendirme ve 2. el araçların nakit alım projesinin ikinci ayağında ise müşteriye takas talebinde ‘online kredi başvuru’ fırsatı sunuluyor. İstenilen bilgiler sisteme girildikten sonra kredinin ön onayı anında alınıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder