Hakan Çelik Yıldızlar topluluğu
HABERİ PAYLAŞ

Yıldızlar topluluğu

Haberin Devamı

Premium markaları, zirvedeki satış adetleri, yüksek güven ve ikinci el değeriyle Türkiye'nin lider distribütörlük grubu olan Doğuş Otomotiv, 2018'e güçlenen kadrosuyla iddialı bir giriş yaptı.

Çok önemli otomobil markalarının Türkiye temsilcisi olan Doğuş Otomotiv yeniden yapılanıyor. Toplam ödenen vergi, yaratılan istihdam ve yüksek satış adetleriyle perakende zincirinde çok önemli büyüklüklere ulaşan Doğuş Otomotiv, yıllar önce Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in vizyonu doğrultusunda yola çıkmıştı. Aradan geçen zamanda Doğuş temsil ettiği markalarla kalite ve güvenin sembolü oldu.

Yıldızlar topluluğu
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar


DÜNYA DEVİ MARKALAR

Bugün Doğuş Otomotiv bünyesinde Volkswagen, Porsche, Bentley, Audi, Lamborghini, Skoda, Seat ve Scania gibi dünya devi markalar yer alıyor. Bu markalar Doğuş bilgi birikimiyle Türkiye'de özel bir yere konumlandılar. Finans ve bankacılık duayeni Aclan Acar markalar grubunun yönetim katında tepe yöneticisi olurken, Ali Bilaloğlu, CEO'luk koltuğunda birikimi ve disipliniyle otomotiv ekibe liderlik etti.

Yıldızlar topluluğu

VOLKSWAGEN

Volkswagen Binek Araç tarafından Türkiye'ye ithal edilen Passat, Golf, Polo ve Tiguan kendi sınıflarında satış adetleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Passat ve Golf Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de ‘best seller’ durumunda. Geçen sene Türkiye'ye ithal edilen Arteon ise mutlaka test edilip tanınması gereken önemli bir otomobil.

Yıldızlar topluluğu

Volkswagen, Türkiye'de ticari araçlarla da pazarda söz sahibi. Transporter, tıpkı Golf ve Passat gibi güven veren, ikinci el değeri yüksek bir araç. Marka ticari alanda Caddy, Amarok ve Crafter gibi oldukça zengin bir ürün gamı sunuyor.

Yıldızlar topluluğu
Porsche’un kısa süre önce yenilediği Cayenne ve Macan SUV segmentinde farklı beklentileri karşılıyor. Boxster ve Cayman uygun vergi dilimine giren küçük motorlu versiyonlarıyla ulaşılması görece olarak kolay araçlar. Üst sınıfta ise Panamera ve 911, otomobil zevkini bir adım öteye taşıyor.

Yıldızlar topluluğu
Audi, Bentley, Bugatti ve Lamborghini markalarını uzun yıllar başarıyla yöneten Gino Bottaro Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü oldu.

AUDI

Audi’nin A3, A4 ve A6 modelleri uzun süredir segmenti domine eden araçlar arasında. Ayrıca Q5 ve Q7, orta ve üst sınıf SUV’ler arasında malzeme kalitesi ve rafine tasarımlarla dikkat çekiyor.

SCANIA

İsveçli ağır vasıta üreticisi Scania da Doğuş bünyesinde temsil ediliyor. İlhami Eksin’in genel müdürlüğünü yaptığı Scania Türkiye’de temsil edildiği alanlarda en önemli oyuncular arasında yer alıyor.

Yıldızlar topluluğu

Doğuş Otomotiv’in iki markası SEAT ve Skoda hızlı bir yükseliş içinde. Skoda Superb ve Octavia, uygun fiyata büyük otomobil kullanmak isteyenlerin beklentilerini karşıladı. Skoda, ayrıca son bir yıldır Karoq ve Kodiaq ile SUV atağında. İspanya’da üretim yapan SEAT, Ibiza ve Toledo ile başlayan ürün gamında son dönemde Leon ile dikkat çekiyor. İspanyol üretici son 2 yılda Ateca ve Arona modelleriyle SUV segmentinde ben de varım dedi, hem de ulaşılabilir fiyatlarla.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder