Hakan Çelik Yılın sürprizi Dacia Duster
HABERİ PAYLAŞ

Yılın sürprizi Dacia Duster

Fransız üretici Renault tarafından Romanya'da üretilen Dacia Duster, sağlam gövde, başarılı dizel motor ve arazi kullanımına uygun diğer özellikleri şaşırtıcı bir fiyata sunarak otomotiv dünyasında büyük ses getirdi.

Daha üretime bile çıkmadan Avrupa’da büyük ilgi uyandıran, pazara sunulduğu günden itibaren de başarılı bir satış grafiği izleyen Dacia Duster, ortaya koyduğu yüksek performansla otomotiv sektöründe heyecan yarattı. ‘2011 Yılının Otomobili’ ödülünü, Renault-Nissan ittifakı tarafından üretilen Nissan Leaf modeli kazanırken, ‘Autobest 2011 Ödülü’ de yine aynı ittifakın modellerinden biri olan Dacia Duster’a gitti. Nissan, Renault ve Dacia markalarının uluslararası çapta elde ettiği başarının arkasında, bu markaların yönetim koltuğunda oturan Carlos Ghosn’un dehasının büyük rolü var. Nissan Leaf’in Avrupa markalarını geride bırakarak ‘En İyi Otomobil’ seçilmesi Ghosn’un yıllardır izlediği stratejinin başarısını gösteriyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bursa’daki Oyak Renault fabrikasının dünya vitrininde birinci sıraya yükselmesi ve Dacia’nın ekonomik arazi aracı Duster’in başarı merdivenlerini hızla tırmanması da aynı stratejinin bir sonucu. Duster, sağlam çizgileri, üstün off road yetenekleri ve avantajlı fiyat/konfor oranı sayesinde Avrupa ve Türkiye’de geniş bir müşteri kitlesinin beğenisini kazandı. Pazara sunulduğu günden bu yana 60 bin adet Duster satışı gerçekleşti.

Başlangıç fiyatı 29 bin 990 TL

Dacia Türkiye Marka Direktörü Orhan Çetin, bu yıl sonu itibarıyla 3 bin adet Duster satmış olmayı hedeflediklerini açıkladı. Orhan Çetin şu ana kadar 2.020 adet Duster satıldığını ancak yılın son günlerinde olağanüstü bir taleple karşılaştıklarını anlattı. Çetin’e göre; gelecek yıl 10 bin Duster satışı hayal değil. Türkiye’deki Dacia Duster satışlarının büyük bölümünü iki çekerli araçlar oluşturuyor. Bu modellerin fiyatı 29 bin 990 TL’den başlıyor. İki çekerli modellerde 85 beygirlik 1.5 litre ve 105 beygirlik 1.6 litre benzinli seçenekler mevcut. Dört çekerde ise 110 beygir gücünde 1.5 litre dizel araçlar alınabiliyor. ‘Laureatte’ adı verilen tam donanımlı Dacia Duster’ın fiyatı ise 43 bin 400 TL.

Haberin Devamı

Insignia’dan 130 beygirlik otomatik model

Alman üretici Opel’in ‘amiral gemisi’ Insignia Türkiye ithalatına kısa süre önce başlanan 130 beygir gücündeki 2.0 litrelik modeliyle daha da güçlendi. Opel markasına Avrupa pazarlarında hem imaj hem de satış adetleri bakımından büyük katkı sağlayan Insignia’nın 130 beygirlik bu yeni modeli otomatik şanzımanlı Elegance paketiyle Türkiye’deki bayilerde yerini aldı. Opel’in Insignia’da kullandığı active select adı verilen otomatik şanzımanı, kesintisiz ve sarsıntısız güç aktarımıyla keyifli bir sürüş imkanı sunuyor. Bu otomobilin kampanyalı anahtar teslimi satış fiyatı 67 bin 520 TL. Standart donanımlı 1.6 litrelik Opel Insignia modeline ise 53 bin liradan başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün.

Nissan’ın pazar payı yüzde 2.1’e yükseldi

Otomotivde Japonya’nın en büyük kuruluşlarından Nissan yeni Juke modeliyle Türkiye’deki ürün gamını genişletti. Nissan, kısa süre önce Türkiye’de satış rekorları kıran Qashqai modelini yenilemişti. Yine aynı dönemde küçük sınıftaki Micra’nın yeni versiyonu satışa sunuldu. Kasım ayında 74 bin adetlik satış rakamına ulaşan Nissan’ın Türkiye’deki pazar payı yüzde 2.1’e yükselmiş durumda. İthalatına yeni başlanan Juke modeli Nissan’ın yeni kozu olacak. Benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip olan çok amaçlı otomobil Juke, 39 bin 990 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Volkswagen euro’yu sabitledi

Volkswagen Binek Araç, 31 Aralık tarihine kadar devam edecek süreçte, Golf ve Polo modellerinin fiyatlarında yüzde 4’e varan oranlarda indirimler uyguluyor. Kampanya kapsamında Polo 1.4 litre 85 beygirlik Comfortline modeli 30 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Fiyatları euro bazında açıklanan Tiguan, Scirocco ve CC modellerinde ise kampanya dönemince Euro/TL kuru sabit tutularak 1.89 olarak uygulanıyor.

Bu fiyata Chevrolet Cruze çok iyi

Chevrolet’nin bütün dünyada büyük başarı gösteren modeli Cruze, Türkiye’de de satışa sunulduğu ilk günden bu yana yoğun ilgi ile karşılanıyor. 124 beygirlik yeni 1.6 litrelik motorla donatılan Chevrolet Cruze kısa bir süre önce girdiği EuroNCAP çarpışma testinden rekor puanla beş yıldız almıştı. Cruze’un tüm donanım seviyelerinde 8 havayastığı ve Elektronik Stabilite Programı ESP standart olarak sunuluyor. Chevrolet Aralık ayıyla sınırlı satış kampanyasında Cruze modeli için 3 bin TL’lik indirim imkanı sunuyor. Ayrıca yine bu ayla sınırlı olmak koşuluyla Cruze satın alanlara ‘Cruise Control’ hediye ediliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder