Halil Üner Ekstra enerji
HABERİ PAYLAŞ

Ekstra enerji

Dünya Şampiyonası’nda yüreğimizle ve savunmamızla tarih yazmaya doğru ilerliyoruz. Dünkü yazımda bahsettiğim çok bilenler Ersan için “Bu çocuk 4 numara ve o pozisyonda oynamalı” diye yaygara yapıyordu. Dün Ersan 3 numarada 26 sayı atarak takımı hücumda tek başına sırtladı. Şimdi bu çok bilenler nasıl yorum yapacak merak ediyorum.

Bu arada yine 3 numara pozisyonunda oynatıldığı için eleştirilen Kerem Gönlüm’ün bu pozisyondayken yaptığı 8 ribaunt ve uyguladığımız ‘zone’un ardındaki gayreti maçın kazanılmasındaki önemli faktörlerden biriydi.

Haberin Devamı

Kerem Tunçeri de takımı çok iyi organize etti. Tüm bunlar teknik yorumlar. Ama en önemlisi rekorları ve başarıyı getiren şey sporcunun içindeki ekstra enerjidir. Bu ekstra enerjiyi çıkarmak konusunda da seyircimizin müthiş desteği ve teknik kadronun doğru seçtiği savunmanın motivasyonu çok yardımcı oldu. Kısıtlı süreye sahip olan milli takımlarda idmanların çoğunda adam adama hücum çalışmaları yapılır.

Zone hücumlar genelde çok az yer alır. Milli takım pas kanallarında çalışan yüksek bir zone yaparak rakiplerin beklemediği bir savunmayla sahada sürpriz bir agresiflikle oynadı. Bu savunmaya özel hazırlık gerekir.

Bundan sonra oynayacağı maçlarda özellikle final grubunda bu savunmaya rakiplerin tedbir alması beklenilebilir. Ama seyircinin takımımızla bütünleştiğini gördüğüm için muhakkak bundan sonraki maçlarda da ekstra enerjiyi çıkartacak sporcular ve bunun arkasında savunmada savaşacak diğer oyuncularla finale gideceğimiz kanısındayım.

EN YÜREKLİ TAKIMIMIZ (Yazarın bir önceki yazısı)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder