Hamit Turhan Çoban'ın asası!
HABERİ PAYLAŞ

Çoban'ın asası!

Deniz Çoban’ın Gaziantep-Bursa maçını tatil etmesi futbol kamuoyunu ikiye böldü. Haklı bulanlar çoğunlukta olmakla berber şov yaparak seyirciyi tahrik ettiğini söyleyenler de var. Artık bu konuda karar verme zamanı.

[[HAFTAYA]]

Tahrik, ilkel toplumlara özgü bir reflekstir. İşlenen suçlara gerekçe hazırlayan, cezayı hafifletmeye yarayan bir kamuflaj aracıdır tahrik. Kişiyi veya toplumları sorumluluk almaktan alı koyan ve kolaylıkla suç işlemeye meyilli birer mekanizma haline getiren tahrik unsuru, toplumların çağdaşlaşmasının önündeki en büyük engellerden biridir. Bir de tabii, tahrike prim tanıyan, onay veren zihniyet. Toplumun kalıplaşmış geleneksel değer yargılarının dışına çıkarak modern dünyaya adapte olmaya çalışanların vicdanlarını da kanatan bir durumdur, işlenen suçlarda tahrike sığınmak. Hayatın her alanında karşımıza çıkan bu fenomen, son yıllarda varlığını en fazla tribünlerde hissettiriyor.

Haberin Devamı

Kimden yanayız?

Gaziantep-Bursa maçını yardımcı hakemin tribünden atılan bir cisim nedeniyle kafasının yarılmasıyla tatil eden Deniz Çoban’ın kararı da bu kangrenle yeniden yüzleşmemize neden oldu. Çoban’ın kararı futbol kamuoyunu ikiye böldü. Haklı bulanlar da oldu, hakemin şov yapıp tribünleri tahrik ederek olaylara sebebiyet verdiğini ileri sürenler de...

Velev ki, öyle olsun. Hakem art niyetli ya da şov meraklısı diyelim. Bu, sahaya yabancı madde yağdırarak yardımcı hakemlerin ya da sahada görevli başka insanların yaralanmaları için geçerli sebep midir? Kimden yanayız? Suçludan mı, mağdurdan mı? Tribün terörüne karşı mıyız, değil miyiz? İşte bütün mesele bu!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder