Huban Ayşem Gizemli modacı yok oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Gizemli modacı yok oluyor

Bir tasarımcı düşünün... Ayakkabılarında baş parmakları ayrık yapıyor. Defilelerinde mankenlerin yüzüne çorap geçiriyor. Kazakları, onları giyen kişinin suratını yarısını kapatıyor. Giysilerine etiket yerine barkod veya numara yazıyor. Elbiselerinin dikişlerini dışına yaptırıyor. Mağazalarında satıcıların hepsi beyaz önlüklü. Güneş gözlükleri sansür gibi, çizgi şeklinde. Bahsettiğim kişi 30 yaşındaki Belçikalı moda tasarımcısı Martin Margiela. Tasarımları gibi kişiliği ve kimliği de bir sır. Çünkü kendisini kimse tanımıyor. Kimseye röportaj vermedi. Hiçbir yerde fotoğrafı yayınlanmadı. Moda sektörünün en gizemli, en sırlarla dolu kişiliği.

Haberin Devamı

Martin Margiela’nın 1988 yılında kurduğu moda evi ‘Maison Martin Margiela’ tasarımcının kendi adını taşıyor. Çoğu modacı gibi... Ama diğer tüm moda evlerinin aksine, bu markanın farklı yaşadığı sır dolu bir durum daha var. Tasarımcısı ölmemiş olmasına rağmen moda evi öksüz kalacak. Eylül ayında düzenlenen defileden beri herkesin dedikodu zannettiği bir haber geçtiğimiz günlerde resmi olarak açıklandı. Martin Margiela markasını ve tasarımı bırakıyor.

Sebebini kimse bilmiyor. Paris’te herkes bunu konuşurken farklı yorumlar üretiyorlar. Kimisi modayı bıraktığını, başkaları yeni projeleri olduğunu, bazıları resim yapmaya karar verdiğini konuşuyor. Ben bu sır dolu adamın tamamen sektörden çekilebileceğine ihtimal veriyorum. Kendisinin o kadar cesur ve gözü kara olduğuna inanıyorum. Martin Margiela ise açıklama yapmıyor. “Kişisel sebeplerle bırakıyorum” diyor.

Geçen sene 20. yıl kutlamaları için görkemli bir defile yapan moda evinin sahibi Diesel grubu. Grup başkanı Renzo Rosso yaptığı açıklamalarda sitem dolu. Haklı olarak... Güvendiği, iyi iş yapan, hatta tabir uygunsa ‘para basan’ markasının sallantıda olduğunu düşünüyor. Maison Martin Margiela’nın genel direktörü Giovanni Pungetti ise Martin markayı bırakınca yerine başka tasarımcı almayacaklarını açıkladı. Adı Maison Martin Margiela (Martin Margiela Evi) olan bir markanın başında Martin Margiela dışında bir isim olmasının komik duracağını farkında olduklarını söylüyor. Müşterilerini kaybetmemek için de devamlı aynı şeyi yineliyor: Martin tasarım ekibine “Siz benden daha Margiela’sınız” derdi. Başkasını almayıp 25 kişilik ekiple aynı çizgide devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Markanın akıbeti ne olacak bilinmez. Yakında göreceğiz... Ama Martin Margiela’sız bir Maison Martin Margiela’nın çok komik duracağı bir gerçek.

ALTINDAN GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ

‘Sex And The City’ dizisinde Sarah Jessica Parker’ın canlandırdığı Carrie Bradshaw karakteri sevgilisinin Ray-Ban gözlüklerini takınca yılların markası tekrar piyasaya dönmüştü. Ama o zamanlar Aviator adı verilen pilot gözlükleri modaydı. Sonra Aviator’ler yerini kalın siyah çerçeveli Wayfarer’lara bıraktı. Zaman içinde Wayfarer’lar demode olma riskini göze almak istemeyince renkli ve desenli çeşitleri de üretildi ve piyasayı ele geçirdi. Şimdi evinde bir sürü Wayfarer olanlara yeni bir alternatif geliyor: Altın çerçeveli modeller! Altın dedim diye hemen öyle abartılı bir model düşünmeyin ama. Çerçevenin yanında ve ucunda iki altın ekleme var. 18 ayar beyaz altın. Gözlükler sadece 7.000 adet üretildi ve 350 Euro’dan satılıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder