Huban Ayşem KALPAZAN'DA NELER OLDU?
HABERİ PAYLAŞ

KALPAZAN'DA NELER OLDU?

Haberin Devamı


Burgazada'nın arkasındaki Kalpazankaya Lokantası'na bir adalı olarak yıllardır giderim. Küçükken ailemle köfte-patatese giderdim, şimdi arkadaşlarımla rakı-balığa gidiyorum. Kalpazankaya, Sait Faik dahil Burgazlılar'ın sevgilisidir.

★ ★ ★

Burasını 55 yıldır aynı aile işletir. Şimdi işin başında İsmail Bucak var. Pazar gecesi Kalpazan'da hesap kavgası çıkmış! 7 kişilik bir masa, iki büyük, bir küçük rakı sonrası hesabı istemiş. 880 lira gelmiş. Çok bulmuşlar. Arbede çıkmış, gece karakolda bitmiş. "Sen benim kim olduğunu biliyor musun?" "Söylerim adalar belediye başkanına kapattırırım burayı" tehditleri havalarda uçmuş.

★ ★ ★

Masadaki 7 kişiden biri CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin başkan yardımcısı Avukat Onur Temürlenk, biri de Can Yayınları bünyesinde çıkan Socrates Dergi'nin yayın yönetmeni Caner Eler. Tatsız, çirkin, berbat bir olay... Kim haklı, kim haksız inanın hiç merak etmiyorum. Artık ona hakim karar versin. Üzüldüğüm şudur; Burgaz'ın simgesi, neşeli yemeklerin, tatlı gecelerin adresi Kalpazankaya Lokantası'nda böyle bir tatsızlık keşke hiç yaşanmasaydı.

★ ★ ★

Hesaba itiraz, hata varsa, tabii ki olabilir. Ama bunu meyhane usulü, sandalyelerin havalarda uçtuğu, karakolda son bulan çizgiye taşımak bana çok tuhaf ve hatta ayıp geldi. Bunu hem lokantacılara, hem de masadakilere söylüyorum.

★ ★ ★

Şunun şurasında zaten 40 kişi kaldık. Üç-beş de uğrağımız var; ağız tadıyla yiyip içtiğimiz, iki satır sohbet ettiğimiz, birbirimize ‘Merhaba’ dediğimiz... Ne olur böyle yerleri koruyalım. Hem biz müşteriler, hem de işletmeciler...

CHP'li belediyenin avukat başkan yardımcısının, saygın grup Can Yayınları'nın yöneticisinin ve yıllardır lokanta işleten İsmail'in işi bu noktaya getirmesini çok yadırgadım. Bu hiç olmadı beyler!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder