Huban Ayşem Sizin de bir ip bilekliğiniz var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Sizin de bir ip bilekliğiniz var mı?

Muhtemelen hepimizin bileğinde ya da çekmecesinde mutlaka bir ip bilekliği vardır.

Hani şu ucunda gümüş, altın veya pırlanta aksesuar olanlardan.

Sokaktaki kuyumcudan mı aldınız?

Nişantaşı’ndaki bir butikten mi?

Kuyumcunuz mu hediye etti?

Yoksa sizinki de Dinh Van mı?

Dinh Van, tam ismi Jean Dinh Van olan bir takı tasarımcısının markası. Dinh Van’ın meşhur olması Pierre Cardin için tasarladığı siyah beyaz bir inci yüzüğe dayanıyor. Bugün Paris’in en önemli müzelerinden birisi Les Arts Decoratifs’te o yüzüğün sergileniyor olması, Dinh Van’ın söylediğine göre Fransızlar’ın onur madalyası Legion d’Honneur almaktan daha prestijli bir durum.

Haberin Devamı

Dinh Van kendi markasını kurmadan önce uzun yıllar Cartier için çalışmış.

Kendi markasını kurduktan sonra onu bir kuyumcudan fazlasına, bir popüler ikona dönüştüren tasarımı ise Pi Chinois yani Çin Pi’si.

Çin Pi’si Çinliler’in çok kullandığı, ortası delik yuvarlak bir form. İnanışa göre, bir aksesuar olarak çakra hizasında kullanılan Pi, ortasındaki delik sayesinde yeni enerjinin vücuda girişine yol açıyormuş.

80’li yıllarda Fransa’ya altının en az olduğu 9 ayar ithalatı için izin çıkınca Pi, 9 ayardan 24 ayara kadar üretilmeye başlandı. Kolye, yüzük veya ip bir kordona geçirilmiş bilezik olarak piyasaya sürüldüğünde bir anda kadınların ve erkeklerin gözdesi oldu.

90’lı yılların sonunda kordon bileklikler bir fenomen haline dönüşmüş ve Dinh Van’ın simgesi haline gelmişti. Daha sonra Cartier’den başlayarak bütün büyük moda evleri ve kuyumcular tarafından benzer seriler üretime geçse de hiçbirisi Dinh Van’ın yerini alamadı. Sade, şık, anlamlı, lüks ve aynı zamanda da erişilebilir olan bu seri özellikle bileklikleriyle her kesimden insan tarafından tutuldu. Altına, pırlantaya, veya sadece gümüşe çalışılan bu bilekliklerin en ucuzu 120 Euro’dan başlıyor.

Henüz First Lady olmadığı zamanlarda Carla Bruni’den, Fransız sinemasının en meşhur çifti Monica Belluci ve Vincent Cassel’e kadar herkesin kolunda en az bir adet Pi Dinh Van olunca, Pi serisini kelepçe ve jilet takip etti. Şimdi Dinh Van’ın koleksiyonundaki bu serilerin yelpazesi çok geniş. Ama hala en popülerleri Pi başta olmak üzere jilet ve kelepçeleri. Eğer şu anda sizin de evinizde bir yerlerde veya bileğinizde kordona, ipe takılı bir bilekliğiniz varsa bunun çıkış noktasının Dinh Van olduğunu bilmeniz hoş olmaz mı? Bu arada, artık Kapalıçarşı’da kuyumcularda yarı fiyatına taklitleri üretilen Dinh Van’ların eskisinin aksine her renkte kordon seçeneği de sunuluyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder