Hüseyin Avuç Gözler, 1.5 milyonluk yeni dalgada!
HABERİ PAYLAŞ

Gözler, 1.5 milyonluk yeni dalgada!

Haberin Devamı

Türkiye’deki Suriyeli göçmen sayısı kaçtı?
Medyaya göre, işte rakam:
3 milyon!
Düşünebiliyor musunuz; Malta’dan Lüksemburg’a, Estonya’dan Slovenya’ya, Letonya’dan Katar ve Ermenistan’a kadar bu ülkelerden hangisini ele alırsanız nüfusu, Türkiye’de bulunan Suriyeli göçmen sayısından daha az!
Bir başka deyimle, çoğu ülkenin kapılarını kapattığı savaştan kaçan insanlara kucak açarak insanlık dersi veren Türkiye’deki Suriyeli sayısı, yukarıda bazılarından söz ettiğimiz birçok ülkenin nüfusundan daha fazla!
Diyeceksiniz ki;
Bundan niçin söz ettin?
Diyeceğim ki;
Türkiye, 1.5 milyonluk yeni bir göçmen dalgasıyla karşı karşıya kaldığı için.
İşte, MHP Milletvekili Kamil Aydın’ın daha birkaç gün önce yaptığı uyarının özeti:
“Pakistan ve İran üzerinden gelen çoğu Afganlı 1.5 milyon göçmen, Türkiye’ye girmek için sınırda bekliyor. Bir bölümü illegal yapılar tarafından belli ücret karşılığı gecenin karanlığında kaçak olarak ülkeye sokuluyor. Bu çok ciddi bir sorundur. Aralarında salgın hastalık taşıyanlar olabilir, terörist yapılar olabilir. Bu durum sağlığımızı, güvenliğimizi tehdit ediyor!”
*
Bu ne demek?
Vaziyet, insani açıdan üzücü-yardım gerektirici olmakla beraber, ülke ve toplum güvenliği başta olmak üzere, birçok açıdan da ürkütücü-endişe verici demek!
Çünkü unutmadık.
Neyi?
Daha önce gerçekleşen bazı kanlı eylemlerinin failleri olan teröristlerin, Türkiye’ye, Suriye’den kaçan masum insanların arasına karışarak, göçmen kılığında girdiğinin ortaya çıktığını!
Evet, Türkiye 3 milyon olan mevcut göçmen sayısını, 1 milyon 500 binlik ilave ile 4 milyon 500 bine yükseltebilecek (sınırda bekleyenlerin tümünün girmesi halinde) ciddi bir sorunla karşı karşıya!
Dileriz, alınacak tedbirler ve uygulanacak yöntemlerle bu ciddi sorun, başımıza büyük dert açmayacak şekilde çözüme kavuşur, kavuşturulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder