Hüseyin Avuç Tarihte, eşi benzeri yok!
HABERİ PAYLAŞ

Tarihte, eşi benzeri yok!

Amerika, Türkiye’ye kimin için baskı uyguluyor?

Papaz için!

Amerika, Türkiye’yi kimin için tehdit edip duruyor?

Papaz için!

Amerika, Türkiye’ye kimin için yaptırımda bulunuyor?

Papaz için!

Ne papazmış be!

Düşünebiliyor musunuz, Pastör Andrew Brunson adındaki Amerikalı Papaz’ın iddianamede yer alan herkesçe malum ciddi suçlamalarla Türkiye’de tutuklanarak yargı önüne çıkarılması, ABD yönetimini ayağa kaldırıyor.

Başkan Trump ve ABD’li yöneticiler, işi gücü bırakıp, “Ev hapsi de kesmez, derhal serbest bırakmazsanız, sizin için kötü olur!” gibisinden dostlukla bağdaşmayan uyarılarla, Türkiye’yi korkutmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Sanki tutuklama kararını veren, her fırsatta ‘üstünlüğünden’ söz ettikleri yargı değilmiş gibi.

Dedim ya ne papazmış!

NATO’nun en kuvvetli iki müttefiki arasında tarihte eşi benzeri görülmemiş krize neden oldu!

Türkiye’nin İçişleri ve Adalet Bakanları’na yaptırım uygulama densizliğinde bulunan Amerikalı yöneticilerin, Türkiye’ye yönelik tehditkar tavırları, bir müttefike yakışmamaktadır.

Tabi ki Türkiye’yi yönetenler, geri adım atmıyor, haklı olarak, bu konudaki kararların yargı tarafından verildiğine, verileceğine dikkat çekiyor.

İşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre önce yaptığı, Türkiye ile ABD arasındaki ‘Papaz gerilimine’ ilişkin açıklamasının özeti:

“ABD'nin son attığı adım Türkiye'ye karşı çok saygısız bir adımdır. Stratejik ortaklığımıza yakışmayacak bir adımdır bu. Arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız!"

Evet vaziyet böyle…

Diyeceksiniz ki;

Bu işin sonu nereye varır?

Orasını bilemem…

Ama bildiğim iki şey var. Birincisi, ‘Ben, her ülkeye istediğimi yaptırırım’ zihniyeti ile hareket eden Trump’ın bu kez baltayı taşa vurduğudur. İkincisi ise bu krizin, iki ülkenin de hayrına olmayan olumsuz etkilerini daha da artırmadan, sona erdirilmesi gerektiğidir.

Tabi ki karşılıklı diplomasi yoluyla!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder