Hüseyin Avuç Yine şampiyon, yine dram!
HABERİ PAYLAŞ

Yine şampiyon, yine dram!

Haberin Devamı

İster inanın, ister inanmayın, içim cız etti.
Niye?
Fotoğraftaki halini gördüm diye!
Kimin?
Dünya şampiyonu sporcumuzun!
Diyeceksiniz ki;
Bu ne demek?
Diyeceğim ki;
POSTA’da önceki gün yayınlanan o fotoğrafa ait haberin aşağıdaki özetini okuyunca hatırlayacaksınız, anlayacaksınız demek.

*

“Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda birinci olan 19 yaşındaki Kadir Dalkıran, hayatını, ailesiyle birlikte kağıt toplayarak kazanıyor. Kendisine sadece sanatçı Demet Akalın’ın yardımcı olduğunu, bunun dışındaki sponsorluk ve yardım sözlerinin yerine getirilmediğini söyleyen Dünya şampiyonu sporcumuz Dalkıran ‘Kağıt ve karton toplayarak günde 30- 40 lira arasında para kazanıyoruz. Dolayısıyla değil şampiyon gibi yaşamak, kazandığımız bu para ile karnımızı doyurmakta güçlük çekiyoruz’ dedi.”

*

Vah, vah, vah!
Düşünebiliyor mumunuz; Dünya şampiyonu sporcu, kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayabilmek için, sokaklardaki çöp konteynerlerini karıştırarak, atık kağıt ve karton toplayıp, satıyor.
Ve ne diyor?
Şunu:
“Değil şampiyon gibi yaşamak, kazandığımız para ile karnımızı doyurmakta güçlük çekiyoruz!’
Gel de kahrolma!
Gel de çileden çıkma!
Neye?
İlgisizliğe!
Nasıl sahip çıkılmaz, dünyaya Türkiye’nin adından söz ettirmiş böyle bir sporcuya? Nasıl görmezden gelinir, Türkiye’ye dünya çapında zafer kazandırmış bu genç şampiyonun ekmek parası için, gün doğumundan batımına sırtladığı yükle sokak sokak dolaşmasına?
Yazıktır, günahtır!
Yaptığı yardım her ne ise, ‘bravo’ demeden edemeyeceğim Demet Akalın’ın dışında, bu ülkenin 19 yaşındaki dünya şampiyonuna yardım eli uzatacak kimse yok mu bayanlar-baylar?
Nerede spordan sorumlu muhteremler? Nerede sponsor olabilecek, iş verebilecek yardımseverler?
Bu genç şampiyonlarımıza neden gereken değer verilmiyor?
Hatırlarsınız, kısa süre önce de Avrupa şampiyonu milli bir güreşçimize, temizlikçi kadrosunda işe alındığı spor tesisinde tuvalet temizletildiğini!
Ne olmuştu?
O konudaki yayınlar, yetkililerin o 'ayıba' karşı, gerekeni yapmak üzere harekete geçmesini sağlamıştı.
Şimdi dileriz, bu konudaki yayınlar da birilerinin harekete geçmesini, 19 yaşındaki Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran’ın ailesini geçindirebilmek için çöpleri karıştırmak zorunda kalmamasını sağlar!
Bunu diliyor, bunu bekliyoruz!
Acilen, hemen!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder