İnci Soydan Yulafla gelen sağlık ve güzellik
HABERİ PAYLAŞ

Yulafla gelen sağlık ve güzellik

Haberin Devamı

Son yıllarda hayatımızdaki en büyük trend sağlıklı beslenmek ve sağlıklı yaşamak oldu. Bu trendle birlikte mutfağımıza farklı malzemeler girmeye başladı.

Bu malzemelerin en başında yer alan “Yulaf Ezmesi” sadece beslenmenizin değil, güzelliğinizin de önemli bir parçası haline gelecek.

Sayısız faydası olan yulaf ezmesiyle, çok kolay bir peeling hazırlayabilirsiniz.

YULAF EZMESİ PEELING TARİFİ:

1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi, ½ çay bardağı ılık su ve ½ çay bardağı toz tarçını karıştırın.

Hafif dairesel hareketlerle cildinize masaj yaparak maskeyi cildinizden arındırın ve daha sonra Ilık suyla durulayın.

Ardından muhteşem bir maske yapabilmek için; 1,5 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 çay bardağı sütü mutfak robotunda iyice karıştırın.

Daha sonra bir taşım ocakta kaynatın. Ilındıktan sonra içine 1,5 çay bardağı karbonat ve 3-4 damla yasemin yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra göz çevreniz hariç tüm yüzünüze dekoltenize ve ellerinize sürüp 15-20 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayıp cildinizin rutin bakımını uygulayın.

YULAF MASKESİ NE İŞE YARAR?

Bu hazırlaması oldukça kolay yulaf maskesi sayesinde, özellikle akneleriniz ve sivilceleriniz sakinleşecektir. Regl öncesinde ve sonrasında yüzünüzün en istenmeyen yerlerinde çıkan sivilceler için bir kurtarıcı olacaktır. Çünkü yulaf cildinizdeki fazla yağı emecektir. İçeriğindeki çinko, bakır, selenyum, B1 ve B3 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu maskeyi düzenli olarak yaptığınızda, cildinizin daha canlı, kırışıklıklarınızın daha azaldığını göreceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder