Yazarlar İzmir gençleri bekliyor
HABERİ PAYLAŞ

İzmir gençleri bekliyor

İzmir, geçmişten bugüne bir liman kenti, bir ticaret kenti, bir fuar kenti... İzmir Enternasyonal Fuarı da 92 yıllık köklü geçmişiyle kentin dinamik yapısını tüm dünyaya sergilediği vitrini... Fuar bu yıl 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “gençlik” teması ile ziyaretçilerini ağırlayacak.

Avrupa Gençlik Forumu tarafından her yıl düzenlenen bir etkinlik olan “Avrupa Gençlik Başkenti” programı için 2026 yılında adaylığını koyan İzmir, finale kalan beş     kentten biri olmayı başarmıştı.   Gençlik temalı fuarın bu sürece olumlu etki sağlayacağını düşünüyorum. Yüzbinlerce genci ağırlaması beklenen fuarın ülkemiz için yüksek enerji yaratacağına, umutları yeşerteceğine, moral vereceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Aralarında Simge Sağın, Teoman, Serdar Ortaç, Volkan Konak, Sibel Can, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Funda Arar, Athena, Tan Taşçı, Haluk Levent, Gaye Su Akyol, Onur Özdemir, Mary Jane, Eypio, Mavi Gri, Ufuk Beydemir, Mengene, Rubato, Mirkelam, Cem Adrian, Ayta Sözeri, Emre Altuğ, Fatih Erkoç, Yaşar, Birsen Tezer, Hüsnü Arkan gibi sanatçı ve grupların sahne alacağı konserler ise eğlencenin adresi olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın gösterileri, İzmir Aşkına Müzikali, Uğur Aslan, Kaan Sekban, Sunay Akın ve Nihat Sırdar’ın hem eğlendiren hem düşündüren oyunları ile sahneler şenlenecek.

İzmir, sonbaharın ilk 10 gününde sanata, eğlenceye, dinamizme, coşkuya doyacak. Zamanı, gelme imkânı olan tüm gençleri bu büyük organizasyonun parçası olmaya davet ediyorum. Gelin, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını hep birlikte kutlayalım.

GEÇMİŞ OLSUN

Pegasus Havayolları’nın kurucusu Ali Sabancı ve kendisi gibi başarılı bir iş insanı olan eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın başına gelen talihsiz deniz kazası, çifti tanıyan veya tanımayan herkesi derinden üzdü.

Sabancı ve Doğan ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Her iki iş insanının da hayati tehlikeyi atlatmış olmaları en büyük tesellimiz. Eminim ki hem Ali Bey’in hem de Vuslat Hanım’ın çok yakında eskisinden çok daha güçlü ve inanç dolu olarak ülkemize katkı sağlamaya devam edeceklerine tüm kalbimle inanıyorum.

Haberin Devamı

Mutlu çalışanların adresi

Kovid-19 salgını dünya genelinde uzaktan veya hibrit çalışma sistemi hızla yaygınlaşırken, çalışanların refahı ve konforu her zamankinden daha fazla ön planda tutulmaya başlandı. Çünkü mutlu çalışanın daha yüksek verim demek olduğu daha iyi anlaşıldı.

Ayrıca, Forbes Advisor tarafından yapılan bir araştırmaya göre daha iyi iş ve yaşam dengesi sunan şirketler daha düşük maaşla, çok daha nitelikli çalışan bulabiliyor. Çalışanların yüzde 54’ü, çalışma şartlarını maaşın önünde tutuyor.

Bu yeni çalışma sisteminde hem çalışmak hem de yaşamak için öne çıkan ilk 10 şehir ise şöyle sıralanıyor:

Kopenhag, Danimarka... Helsinki, Finlandiya... Stockholm, İsveç... Oslo, Norveç... Auckland, Yeni Zelanda... Göteborg, İsveç... Reykjavik, İzlanda... Viyana, Avusturya... Edinburg, İskoçya... Belfast, Kuzey İrlanda.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder