Işınsu Kestelli Sizleri ‘Gastronomi/Alaçatı Deneyim Noktası’na bekliyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Sizleri ‘Gastronomi/Alaçatı Deneyim Noktası’na bekliyoruz

 

Bu hafta bu köşeden sizlere, bizlere dair gelişmelerden bahsetmek istiyorum.

Cuma günü Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’la birlikte ‘gastronomi/Alaçatı Deneyim Noktası’nın açılışını yaptık. Burası, Çeşme Belediyemizin tahsis ettiği Alaçatı’ya özgü bir binada, yerel ürün ve paydaşları destekleyecek faaliyetler için bir merkez
işlevi görecek.

Bu merkez, tarımsal ürünlerimizin markalaşmasına ve tanıtımına katkı koymak için yola çıktığımız Ege Gastronomi Projemizin ete kemiğe büründüğü ilk adım.

Haberin Devamı

Amacımız burada kuracağımız yerel kalkınma modelini kısa sürede Ege Bölgesi’ne yaymak. Buradan başlayacak gastronomi hareketi, tüm Ege Bölgesi’nin tarım ve turizmle kalkınmasında koşar adımlarla sonuca varacağımız bir yolu
bizlere açacak.

Çeşme gibi ülkemizin incisi yörelerimizde turizm sadece yaz dönemi değil, 12 aya yayılmalı. Bu da turizmin çeşitlendirilmesi ile mümkün; gastronomi ve tarım ise bunların başında geliyor.

Gastronominin nasıl bir yerel kalkınma kaldıracı olduğunun dünyada pek çok örneği var. İtalya’nın Parmesan’ı, coğrafi işaretli “Aceto Balsamico Di Modena IGP” isimli balzamik sirkesi, Japonya’nın bir yıllık maaştan bile pahalıya satılabilen Japon kavunları, ülkelerinde yerel kalkınma kaldıracı görevi görüyor.

Bu ürünler sadece satışlarıyla değil üretildikleri bölgeye sağladıkları turizm geliriyle de önemli bir değer yaratıyor.

Gastronomi turizmine etkisi büyük olan Michelin Rehberine giren yıldızlı restoranlar, ülkelere ve işletmelere yüzde 40-50 civarında gelir artışı sağlayarak ekonomiye canlılık katıyor.

Biz de Ege Bölgesi’nin toprak zenginliğini mutlaka gerçek değerine ulaştırmak zorundayız. Çeşme kavunuyla, damla sakızıyla, acuruyla, enginarıyla, limonuyla yerel değerlerimizi koruyup, onları yeniden üretime kazandırmalıyız. Yerel üreticimizin emeğinin değerini alması için tüm dünyanın bu güzellikleri tekrar keşfetmesini sağlamalıyız. Dünyanın bu en bereketli topraklarında binlerce yıldır demlenen değerleri, hakkını vererek geleceğe taşımalıyız; “Tarımın servetini mutlaka dönüştürmeliyiz.”

Haberin Devamı

Açılışını yaptığımız gastronomi/Alaçatı Deneyim Noktası’yla tarımsal ürünlerin tarladan tabağa katma değerinin artmasını sağlamak adına büyük bir adım attık. Bu merkezle, Çeşme Belediyemizin, Başkan Ekrem Oran’ın, yerel kooperatiflerin ve bütün paydaşların sinerjisiyle ürün ve üreticiyi en değer bilen alıcılarla buluşturacak bir köprü kurmuş oluyoruz.

Tadım ve satışın da olacağı, yaz boyu sürecek ve programı gastronomi / Alaçatı Deneyim Noktası’nın sosyal medya hesaplarından ilan edilecek etkinliklerimize herkesi bekliyoruz…

TOBB’DA YENİ DÖNEM

Türk iş dünyasının çatı örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) İzmir’i temsil etme fırsatı buldum. Hem İzmir Ticaret Borsası’nın hem Türkiye’deki Oda ve Borsaların ilk kadın başkanı olarak, TOBB Yönetim Kurulu’na giren ilk kadın temsilci olmanın da ayrıca gururunu yaşıyorum. Bu görevim, iş hayatında kadın temsili konusunda bir farkındalığa yol açabilirse, esas bu benim için gurur kaynağı olur.

Haberin Devamı

TOBB yönetiminde yer almayı, İzmir’in gücüne, tarım ve tarıma dayalı ticaretin gelecekteki stratejik önemine ve Türk kadınının Cumhuriyetin 100’üncü yılındaki sorumluluğuna olan inancımla bir görev olarak gördüm.

Öncelikli gündemim, Türkiye’de tarım ve hayvancılığın tüm bileşenleriyle stratejik sektör olarak önün
açılması olacak. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na bu tasarrufu için teşekkür ediyor; TOBB Başkanlığına yeniden seçilmesinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

İzmir’de örnek bir dayanışmayla çalıştığım Mahmut Özgener ve Ender Yorgancılar’a da verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder