Mehmet Coşkundeniz 20 adımda mutlu ilişki
HABERİ PAYLAŞ

20 adımda mutlu ilişki

Haberin Devamı

Evliliğinizde ya da ilişkinizde sorun mu var? İlişkilerin mutlu ve problemsiz sürmesi çok da zor değil. Mutlu bir ilişkiye sahip olmak birtakım basit kurallara uymakla mümkün olabiliyor

1-Önce kendini önemse. Kendini önemsemezsen sevgilin de seni önemsemez.

2-Bir ilişkiye başlamadan önce beklentilerini ve önceliklerini belirle. Bunları karşındaki insana açıkça söyle ve ondan da açık olmasını iste.

3-Sevgilini başkalarıyla ya da geçmişteki bir aşkla sakın kıyaslama, hayal kırıklığına uğrarsın. Her insan başkadır ve her ilişki başka dinamiklere sahiptir. Aklın hala geçmişteki ilişkinde ise sakın yenisine başlama.

[[HAFTAYA]]

4-Önce kendine karşı dürüst ol, sonra sevgiline karşı. İnsan gerçekleri kendisinden saklamaya başladığı an kişiliğinde çözülmeler meydana gelir. İşte bu durum da mutlaka ilişkiye yansır. Kendine yalan söyleyen insan, sevgilisine de yalancıdır. Yalansa bir ilişkinin baş düşmanıdır.

5-Sevgilini göğsünü gere gere arkadaşlarınla, çevrenle tanıştır. O senin bir parçandır, saklama. Onunla ilgili hayallerini başkalarına anlatmaktan çekinme. Üstelik bunu o yanındayken yap ki; gururu okşansın.

6-İlişkiye başlamak bir seçimdir. Kararsız kaldıysan hiç girme. Ama bir kez bu seçimi yaptıysan sonra da vazgeçme.

7-İki insanın ilişki yaşaması, birbirlerinin özgürlüklerini yok edecekleri anlamına gelmez. Birey olma özelliğini koru. Karşındakinin bu özelliğine de saygı duy.

8-Güvenin oluşması için zamana ihtiyaç vardır. O zaman içinde güven sarsıcı hareketlerden kaçın. Çünkü ilişkinin içine şüphe bir kez girdi mi bir daha kazınması çok zor olur.

9-Doğruyu anlatmaktan hiç vazgeçme. Sevgilin doğruları sadece senden öğrensin. Başkalarının anlattıkları önemli değildir.

10-İlişkin hiçbir zaman tekdüze kalamaz. İlişkini hep iyiye götürmeye çalış. Bil ki; bir ilişki iyiye gitmiyorsa mutlaka kötüye gidiyordur.

11-Emek ve çaba ilişkinin olmazsa olmazlarıdır. Bir insanla sevgili olmak kolaydır, sevgililiği sürdürmek zordur.

12-Birbirinizi dünyanın merkezi haline getirmeyin. Dünyada başka şeylerin de olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

13-Birbirinizle ilgilenin. Sen ne kadar ilgi gösterirsen, o kadar karşılığını alırsın. Onunla olduğun zamanlarda başka şeylerle ilgilenme, tüm zamanını ve dikkatini ona ver.

14-Tartışmalarınız mutlaka olacaktır. Ama bunları biriktirmeyin. Sorunu kısa sürede çözün. Çözdükten sonra bu konuyu bir daha açmayın.

15-Tartışmalarda kimin haklı olduğunun zerre kadar önemi yoktur. İlişkini kaybettikten sonra haklı çıksan ne olacak ki? Bu yüzden haklılık kavgasına girme. Ortamı yumuşat.

16-İlişkin süresince olumlu kelimeler kullanmaya önem göster. Onun iyi yanlarını öv. Eleştireceksen sakın başkalarının önünde bunu yapma. Yalnızken yap.

17-Özür dilemeyi de affetmeyi de bil. İnat, ilişkiyi içten içe kemirir.

18-İğneleyici sözler kullanma. Bunlar sevgilinin kalbini kırar ve iyileşmesi çok zordur. Bu nedenle eleştiri sırasında kelimelerini çok dikkatli seç.

19-Birbirinizle konuşmaktan çekinmeyin. Sevgililer arasındaki en büyük sorun iletişimsizliktir. Bu tuzağa düşmeyin.

20-İki sevgiliyi birbirine bağlayan en önemli şey mutlu anlardır. Öyleyse mutlu anlar biriktirin. En sıkıntılı anlarınızda da bu mutlu anları birbirinize hatırlatın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder