Mehmet Coşkundeniz Adım adım flört rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Adım adım flört rehberi

Bahar kendini göstermeye başladı. Gönül yayları gevşemek, bünye öpüşüp koklaşmak ister. Hazır pandemi tedbirleri yumuşamışken, kafeler, restoranlar sınırlı da olsa açılmışken baharı es geçmemek gerek. Flört için en uygun zamandayız. Peki flört nedir? İlişki ile arasındaki farklar nelerdir? Aşka dönüşür mü? İşte cevapları...

Adım adım flört rehberi

1- FLÖRT NEDİR?

Flört, birini tanımak için ilk adımı attığın ve onunla bir ilişkiye doğru ilerlemek isteyip istemediğini anlamaya çalıştığın dönemdir.

2- YAŞLA İLGİLİ Mİ?

Hayır değil. Gençlik çağlarında yaşadığın ilk buluşmalar da yaşın ilerledikçe gittiğin randevular da flörttür.

Haberin Devamı

3- FLÖRT BAĞLILIK MIDIR?

Tanımda, flörtün tanıma aşaması olduğunu belirttim. Demek ki birden fazla kişi ile tanıma aşaması yaşayabilirsin. Bunu karşındaki insana açıkça söyledikten sonra bir problem yok.

4- İLİŞKİ İLE NE FARKI VAR?

İlişki, tek kişiye bağlılık gerektirir. Ayrıca ilişkide olduğun insanı sevmen gerekir. Oysa flört, henüz sevgi ya da aşk aşamasına ulaşmamış bir dönemdir.

5- İLİŞKİYE DÖNÜŞÜR MÜ?

Bazen evet, bazen hayır. Ama zaten amaç o kişiyle bir ilişki yaşayıp yaşayamayacağını belirlemek. Dönüşmüyorsa anlaşamamışsınızdır.

6- SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ VAR MI?

Günümüzde siyasette hatta adalette bile sosyal medyanın etkisi var. Flörtünü sosyal medyadan bulabilirsin. Hatta flörte henüz buluşmadan sosyal medyadan bile başlayabilirsin.

7- NE ZAMAN İLAN ETMELİ?

Buna birlikte karar vermeniz gerek. Ama daha ilk buluşmada selfie çekip sosyal medyaya koymanın alemi yok. Özellikle ilk buluşmada yakın arkadaşlarından birinin kiminle nerede buluşacağını bilmesi güvenlik açısından çok önemli.

8- NELER KONUŞMALI?

Flört, iki kişinin ortak ilgi alanlarını ortaya çıkarması için harika bir dönem. Ancak sırf karşındaki kişinin ilgisini çekmek için bilmediğin konular hakkında fikir yürütme. Yani kendin olmaktan vazgeçme.

9- NE SIKLIKTA BULUŞULMALI?

Zamanınız nasıl elveriyorsa ama flörtünle buluşmak için arkadaşlarını, aileni, işini ihmal etme. Çünkü yaşadığın flört bitse de onlar hayatında olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

10- TARTIŞMALAR ETKİLER Mİ?

Flört, tatlı, güzel bir aşama. Ağır meselelere girip bu tatlılığı yok etmemek gerek. Çünkü ilişkiye döndüğünde bu anları güzel hatırlamak isteyeceksiniz.

11- ŞİMDİ BİZ NEYİZ?

İlle bir isim koymaya gerek var mı? Flört ediyorsunuz, birbirinizi tanıyorsunuz. Sevgili değilsiniz ama arkadaşlıktan da bir tık ötedesiniz. Ne olduğunuzu zaman gösterecek.

12- AŞKA DÖNÜŞTÜĞÜ ANLAŞILIR MI?

Elbette anlaşılır. Başta biraz da çekinerek gittiğin o buluşmalar artık sende heyecan yaratıyorsa, onu özlemeye başlamışsan, daha da önemlisi “Ben bu insanla yürürüm ya” diyorsan aşka doğru yol alıyorsun demektir.

13- NE ZAMAN GÜVENMELİ?

Net bir zamanı yok. İkiniz de “Bu olmazsa, diğeri var” deyip yedekte tuttuğunuz kişileri bir kenara bıraktıysanız, güvenme aşamasına geçebilirsiniz.

14- NE ZAMAN AYRILMALI?

Gittiğin buluşmalar sıkıcı hale geldiyse, onun yanında artık rahat hissetmiyorsan, daha da önemlisi bir şey hissetmiyorsan sürdürmenin alemi yok.

15- YENİDEN DENEMELİ Mİ?

Flörtün güzel yanlarından biri de bu zaten. Olmuyorsa yenisine bakacaksın. Onunla da olmuyorsa darısı diğerine.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder