Mehmet Coşkundeniz Aşkta doğru bilinen 10 yanlış
HABERİ PAYLAŞ

Aşkta doğru bilinen 10 yanlış

Haberin Devamı

1- O BENİM RUH EŞİM

Ruh eşimizse her şeyde uyum içinde olmalıyız ve hiç tartışmamalıyız öyle değil mi? Hayır efendim. Bu tür klişe saptamalardan kaçınıp, birlikte olduğumuz kişinin bize ‘o an için’ en uygun kişi olduğunu anlamalıyız.

2- TELEPATİK İLETİŞİM ŞART

Çiftler bazen aynı anda aynı şeyleri düşünüp, aynı şeyleri söyleyebilirler. Bu, aralarındaki duygu bağının güçlü olduğunu gösterse de telepatik bir iletişim halinde oldukları anlamına gelmiyor. En azından bilimsel olarak bu mümkün değil.

3- HER ŞEYİMİZİ BİLMELİYİZ

Bin yıllık eş de olsanız sizin mahremiyetiniz size aittir. Onu deli gibi seviyor olsanız bile ona geçmişinizle ilgili neyi ne kadar söyleyeceğinizi siz belirlersiniz. Ayrıca, arada bırakılacak gizem, romantizmi diri tutar.

4- O BENİM HER ŞEYİM

Sevgilinizden aynı anda hem sevgiliniz, hem babanız ya da anneniz, hem en iyi dostunuz, hem şoförünüz olmasını beklemeyin. Bu kadar yükü kim taşıyabilir?

5- CİNSEL UYUM TAM OLMALI

Bu yargı bir dereceye kadar doğru olsa da, bunu her an, her gün, aynı derecede beklemek hayalcilik olur. Patronla kavga edip eve gelen sevgilinizin sizinle o akşam ateşli bir şekilde sevişmesini beklemeyin.

6- ARAMIZA PARA GİRMEMELİ

Parasal konular aranızda bir çatışma unsuru olmamalı elbette. Ama parayı da konuşabilmelisiniz. Bu, aranızdaki romantik ilişkiyi zedelemez. Ayakları yere basan bir ilişkiye sahip olmanızı sağlar.

7- BAŞKASINA ASLA BAKMA

Biriyle ilişkide olmanız, çevredeki görsel uyarıcılara karşı kör olduğunuz anlamına gelmez. Beğenebilirsiniz, hayranlık duyabilirsiniz. Bütün mesele bunun orada kalması. O kişiyle iletişime geçerseniz işte o zaman sorun büyük.

8- HER ŞEYİ BERABER YAPALIM

Sakın ola! Kendi beğenilerinizi, hobilerinizi önemseyin. Romantik aşıklar da olsanız, farklı şeylerden hoşlanıyor olabilirsiniz.

9- BİZ VARIZ, GERİSİ BOŞ

Hayır, değil. Ailenizi, arkadaşlarınızı ne çabuk silip attınız? Önce ‘ben’ olmayı öğrenin, sonra ‘biz’i yaratın. Kişiliğinizden vazgeçerseniz ‘biz’ olsanız ne yazar. Böyle bir ilişki sürmez.

10- MUTLAKA EVLENMELİYİZ

Evlilik bir son değil, başlangıçtır ve evlilikte sadece romantizm değil başka dinamikler de etkilidir. Evlilik bir ‘amaç’ da değildir. Zaman içinde ilişkiniz evliliğe doğru kendiliğinden evrilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder