Mehmet Coşkundeniz Ava gidince avlanan kadın
HABERİ PAYLAŞ

Ava gidince avlanan kadın

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya araçları Facebook, Twitter, Instagram... Bu üç platformda kullanıcılar fikirlerini, fotoğraflarını, gittiği yerleri, beğenilerini, üzüntülerini, sevinçlerini, kısacası hayatlarını paylaşıyor.

Elbette herkesin arkadaş listesi var ve elbette sosyal medya ‘yakınlaşma’ için de kullanılıyor.

Fotoğraflar beğeniliyor, altına yorumlar yazılıyor, özel mesajlar gönderiliyor, derken buluşuluyor falan...

Bu anlamda sosyal medya müthiş olanaklar sağlıyor. Fakat son zamanlarda sosyal medya platformları birer ‘av sahası’ haline döndü. Üstelik sadece erkekler değil, kadınlar da avcı artık.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde tanık olduğum bir olayı anlatayım. Kadın, adamı çok beğeniyor. Her yerden takibe almış durumda.

Facebook’unu, Twitter’ını, Instagram’ını sürekli izliyor, her fotoğrafını beğeniyor, yorumlar yazarak kendini göstermeye çalışıyor. Fakat adam oralı değil.

Kadın aklını yitirecek, kendine güvenini kaybedecek. “Güzel ve alımlıyım, nasıl olur da beni fark etmez, bu kadar yorumuma neden cevap vermiyor?” diye düşünürken artık kendini göstermesi gerektiği kanatine varıyor.

Adamın yer bildirimi yaptığı her yere o da gidiyor. Masasının karşısına oturuyor, ayaktaysa kendisini görebilecek şekilde konumlanıyor.

Nihayet birkaç hafta sonra adamla konuşmaya başlıyorlar, derken kadın emeline ulaşıyor, ilişkileri başlıyor.

Ve kadın önce şunu soruyor: “Neden hiçbir yorumuma yanıt vermedin? Neden beni yok saydın?”

Adam cevap veriyor: “İlk andan beri senin farkındaydım. Benden etkilendiğini biliyordum. Ben de senden etkilenmiştim ama ilk anda cevap verseydim üzerine atlayan biri gibi görünebilirdim. Aksine böyle davranarak seni kendime çektim. Avcıların kurduğu bir tuzak gibi...

Sen de o tuzağa düştün işte...”

BİR ERKEĞİN BİTTİĞİ ANLAR

Sen 21 Aralık’ı yılın en uzun gecesi sanıyorsun ya, değil... Sevgilinin ya da eşinin “Akşam eve erken gel, konuşacağız” dediği o an, yılın ve belki de hayatının en uzun gecesini yaşayacağın kesindir. O konuşma bitmez... Sabah olur, yine bitmez... Uykusuzluktan perişan olmuşsundur ama istenen cevapları vermediysen ertesi gecenin de aynı şekilde geçeceğinden hiç şüphen olmasın.

Haberin Devamı

***

Sevgilin ya da eşin sana “Seni bilmem kim ile görmüşler” dediği anda verdiğin cevap “Kim söyledi?” ise eğer, bitmişsindir arkadaşım. O andan itibaren kurtuluşun yoktur. “Kim söyledi?” sorusu aslında bu durumu kabullenmişliğin kanıtıdır. Zaten kimin söylediğinin ne önemi var? Kendini böyle kurtaramazsın. Daha delikanlı cevaplar hazırla.

***

İnkar bir erkeğin en büyük silahıdır. Silahıdır da, bir atımlık barutun olduğunu unutma. İnkar ettiğin şeyin daha sonra gerçek olduğu kanıtlanırsa bitersin. O zamansevgilinin, eşinin gözünde küçüldükçe küçülürsün. Yani inkar her zaman işe yaramayabilir. “Yatakta bile basılsan inkar edeceksin” lafı 1970’lerin söylemidir, buna güvenme sakın. Çağ, öyle bir çağ değil. Şimdi her şey teknolojik olarak kanıtlanabiliyor.

***

Bir kadına ilgi gösterirken diğerine de göstermek senin tercihin. Ben sana yapma demiyorum, yap ama bu ilgiyi arkadaş olan iki kadına birden yapıyorsan bittiğin andır. Çünkü emin ol, birbirlerine mutlaka anlatacaklardır. Hele hele bunu sanal ortamda falan yapmaya kalkma sakın, aforoz ederler seni.

Haberin Devamı

***

Kendini olduğundan zengin, duyarlı falan gösterme. Bunun ortaya çıkması çok zaman almaz. Ortaya çıktığında da bitersin. Bitmekle de kalmaz, tekmeyi yersin. Bir kadını elde etmek için her yolun mübah olmadığı dönemdeyiz artık. Zeki, çevik ve ahlaklı olacaksın. Bir kadına ‘elde edilme’ zevkini vereceksin ama bunu ‘adice’ yapmayacaksın.

Bir yalanın ortaya çıktığında, onu başka bir yalanla kapamaya kalkmayacaksın. Durumu kabullenip özür dileme yolunu tercih edeceksin. Aksi takdirde yalan yalanı kovalar ve biri ortaya çıktığında diğerleri çorap söküğü gibi gelir. Biz buna domino etkisi diyoruz. Domino taşlarını arka arkaya dizip sonra birini devirdiğinde hepsi devrilir ya, öyle işte.

***

Kız arkadaşlarını, telefonuna erkek ismiyle kaydetme saçmalığını asla yapmayacaksın. Biliyorsun, bu çok çabuk ortaya çıkan bir şey. Böyle aptalca bir yolu tercih eden erkek de bir kadının gözünde artık ‘erkek’ bile sayılmaz. Bu konuda çok sıkıntılıysan hiç kaydetme. Hiç olmazsa aradığında “Yanlış numara” deyip kapatma şansın var.

PAZAR SABAHI YALANLARI

Bu akşam yüzlerce çift dışarıya çıkacak, geceyi belki de birlikte geçirecek. Sonra pazar sabahı olacak ve erkek o kadınla bir ilişkisinin olmayacağını anlatmak için çeşitli yalanlar sıralayacak.

BEN SENİ ARARIM

“Yeniden görüşecek miyiz?” sorusuna verilen en klasik cevaptır. Hatta şöyle devam edebilir: “Tabii ben de seni görmek isterim ama bu aralar çok yoğunum. Müsait olduğumda ben seni mutlaka ararım...” Elbette aramayacaktır.

AŞKA İNANMIYORUM

Gece birlikte olduğu kadının ertesi gün bunu ilişkiye taşımasını önlemek için söylenen en büyük yalanlardan biridir. Sabah kalkar kalkmaz “Aşk hakkında ne düşünüyorsun?” diye sorar, kadının vereceği cevap ne olursa olsun kendisi “Aşka inanmıyorum” diyerek noktayı koyar. Aslında şunu söylemektedir: “Denk gelirsek yine birlikte olalım ama aşk maşk diyerek beni kendinden soğutma...”

YENİ BİR İLİŞKİDEN ÇIKTIM

Bu, “Benden uzak dur, ilişki falan bekleme” demektir. Büyük olasılıkla o ilişkiyi süsleyip ne kadar zor şeyler yaşadığından söz edecek ve sonra “Bana biraz süre ver” diyecektir.

KİMSEYE GÜVENMİYORUM

Bir önceki ilişkisinde aldatıldığını anlatacak, annesi dışında hiçbir kadına güvenmediğini söyleyecektir. Evet, aldatılmış olabilir ama erkek dünyasında işler öyle yürümüyor. Kadınlar aldatıldıktan sonra bir başkasına güvenmek konusunda zorluk çekiyor. Ama erkeğin ilişkiye başlaması için ‘güven’ önemli bir kriter değil.

BEN İLİŞKİ YÜRÜTEMİYORUM

Bu da “Çok denedim ama olmadı” erkeklerinin söylemidir. Doğrudur, bir ilişki yürütemiyordur, çünkü bir ilişki yürütmek için çaba göstermek istemiyordur. Gösterse, ilişkinin kralını yaşayacaktır kuşkusuz.

SEN ÇOK DÜZGÜN BİRİSİN

Yalanın önde gideni... Bir gece önce sizi tavlamak için türlü şebeklik yapan o erkek gitmiş, yerine güya sizi sizden daha fazla düşünen ve aslında “Ben sana layık değilim” demeye çalışan bir erkek gelmiştir. “Sen çok düzgün birisin” cümlesiyle “Ben senin istediğin özelliklere sahip biri değilim” demeye getirmektedir.

KAFAM ÇOK KARIŞIK

Klasiğin de klasiği bir yalan. “Bu aralar hiç kimseye yoğunlaşamıyorum. Kafam çok karışık. Bir ilişkim olsun mu olmasın mı, onu bile bilmiyorum. İyisi mi sen benden bir şey bekleme...” diye devam edecektir. Aslında kafası çok nettir. O, her gece başka bir kadınla hayatını geçirmeye devam edecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder