Mehmet Coşkundeniz Bavuldan çıkan söyleşiler
HABERİ PAYLAŞ

Bavuldan çıkan söyleşiler

Haberin Devamı

Onu ilk kez gazetede katlar arasında elinde bavuluyla dolaşırken görmüştüm. “Kim bu?” diye sorduğumda, “Bavuluyla dolaşıp kitap satar” dediler. Sonra bana da uğramaya başladı. Kitaplara düşkün olduğum için her geldiğinde mutlaka en az bir kitap aldım ondan. Hiçbir kitapçıda bulunamayan kitapları ısmarladım, getirdi. Bir süre sonra benim hangi tür kitaplardan hoşlandığımı öğrendi ve bana kitap tavsiye etmeye başladı. “Kişiye özel kitapçım” oldu. Sadece benim mi? Bugün medya dünyasında önemli yerlerde bulunan herkes ondan kitap aldı. Ben bir ara başka hiçbir yerden kitap almadım. Alırsam ona ihanet edermiş gibi hissedecektim. Hatta kitapçılara girip kitap beğendim ama o kitabı oradan almayıp ona ısmarladım.

***


Sonra yazmaya başladı. Bizim gazetede, diğer gazetelerde... Kitapları yazdı. Sadece yeni çıkan kitapları tanıtmadı, kitapların kendisinde yarattığı etkileri de yazdı. Edebiyat dünyası ona kayıtsız kalmadı. Türkiye’de ‘Yazar Ajanlığı’ ilk kez onunla vücut buldu. Yeni yazarlar buldu çıkardı, var olan yazarların menajerliğini yaptı. Yayınevleri ile yazarlar arasında köprü oluşturdu. Ve birden söyleşilere başladı. Birçok röportajcının yapmadığı şekilde, araştırmalara dayalı sorularını sordu. Sadece kendinin değil, okurların da merak edebileceği soruları bulup çıkardı. Aldığı cevaplar gündem yarattı. Ve son noktada o da artık bir yazar oldu... Artık bir kitabı var. “Sayım’ın Konuşan Bavulu”.

***


Sayım Çınar’ı anlatmaya çalıştım size. Medya dünyasının bu önemli insanını... Sayım www.medyatava.com sitesinde yayınlanan ve medya dünyasının ünlüleriyle yaptığı röportajlarını kitaplaştırdı. Kitap İnkılap Yayınları’ndan piyasaya çıktı. Kitapta köşe yazarından yazı işleri müdürüne, genel yayın yönetmeninden röportajcılara kadar medyadan tam 47 kişiyle yapılmış söyleşiler var. Bugüne kadar çok kişiyle röportaj yaptım. Çok sayıda yayın organında röportajım yayınlandı. Ancak hiçbiri medyatava’da Sayım ile yaptığımız röportajın yarattığı etkiyi yaratmadı. Bu yüzden Sayım’ın bu kitabı çok önemli. Dedim ya, gündem yaratan röportajlar bunlar. Hem Sayım’ın dünyasını, hem de röportaj yaptığı medyacıların dünyasını tanımak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okumanızı öneririm.

***


Not: Hayatımda ilk kez kitapçı dışında bir yerde imza günü yapacağım. Bu çarşamba yani 10 Şubat’ta saat 17.00-20.00 arası hepinizi Kadıköy Moda Caddesi No: 48 adresindeki Puzzle Galeri’ye bekliyorum. Sevgililer Günü için alternatif hediye arayanlar içinde çok uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. Sevgilinizle şöyle 3-4 bin parçalı bir puzzle’ı tamamlamak istemez miydiniz? Kitap imzalamak bahane. Asıl Puzzle Galeri’ye gelirseniz, aşk üzerine birkaç lafın da belini kırarız. Bekliyorum. Adresi bulamayacaklar için Puzzle Galeri’nin telefonu şöyle: (0216) 345 55 03.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder