Mehmet Coşkundeniz Bir 'av sahası' olarak sosyal medya
HABERİ PAYLAŞ

Bir 'av sahası' olarak sosyal medya

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya araçları Facebook, Twitter, Instagram ve Forsquare... Bu üç platformda kullanıcılar fikirlerini, fotoğraflarını, gittiği yerleri, beğenilerini, üzüntülerini, sevinçlerini, kısacası hayatlarını paylaşıyor. Elbette herkesin arkadaş listesi var ve elbette sosyal medya ‘yakınlaşma’ için de kullanılıyor. Fotoğraflar beğeniliyor, altına yorumlar yazılıyor, özel mesajlar gönderiliyor, derken buluşuluyor falan... Bu anlamda sosyal medya müthiş olanaklar sağlıyor. Fakat son zamanlarda sosyal medya platformları birer ‘av sahası’ haline döndü. Üstelik sadece erkekler değil, kadınlar da avcı artık.

* [[HAFTAYA]]

Sosyal medyada takip ettiğiniz birinin o an nerede olduğunu bulmak çok kolay. Çünkü sosyal medyayı kullanırken dilerseniz bulunduğunuz yeri de bildirebiliyorsunuz. Zaten Foursquare sırf bunun için kurulmuş bir sosyal medya platformu. Gittiğiniz yerler hakkında yorumlar yapıyorsunuz. Bunu yapabilmek için de o yerde olduğunuzu işaretliyorsunuz. Sizi takip eden biri, nerede olduğunuzu görüp oraya damlayabiliyor. Artık av için ortam hazır. Çok beğendiğiniz kişinin bulunduğu yere gidip ava başlayabilirsiniz. Birçok kadının zengin ve ünlü erkekleri bu yolla takip ettiklerini, onların bulunduğu ortamlarda kendilerini gösterdiklerini biliyorum. Tabii erkekler de aynı şekilde...

Haberin Devamı

Peki işe yarıyor mu? Hanımlar, beyler evet yarıyor. Sonuçta av memnun, avcı memnun. Ama tabii ava giderken avlananlar da yok değil. Geçtiğimiz günlerde tanık olduğum bir olayı anlatayım. Kadın, adamı çok beğeniyor. Her yerden takibe almış durumda. Facebook’unu, Twitter’ını, Instagram’ını sürekli izliyor, her fotoğrafını beğeniyor, yorumlar yazarak kendini göstermeye çalışıyor. Fakat adam oralı değil. Kadın aklını yitirecek, kendine güvenini kaybedecek. “Güzel ve alımlıyım, nasıl olur da beni fark etmez, bu kadar yorumuma neden cevap vermiyor?” diye düşünürken artık kendini göstermesi gerektiği kanatine varıyor. Adamın Foursquare’dan bildirdiği her yere o da gidiyor.

Haberin Devamı

Masasının karşısına oturuyor, ayaktaysa kendisini görebilecek şekilde konumlanıyor. Nihayet birkaç hafta sonra adamla konuşmaya başlıyorlar, derken kadın emeline ulaşıyor ilişkileri başlıyor. Ve kadın önce şunu soruyor: “Neden hiçbir yorumuma yanıt verkmedin? Neden beni yok saydın?” Adam cevap veriyor: “İlk andan beri senin farkındaydım. Benden etkilendiğini biliyordum. Ben de senden etkilenmiştim ama ilk anda cevap verseydim üzerine atlayan biri gibi görünebilirdim. Aksine böyle davranarak seni kendime çektim. Avcıların kurduğu bir tuzak gibi... Sen de o tuzağa düştün işte...” Kadın şaşırıyor. Kendisini avcı sanırken birden av olduğunu öğreniyor. Neyse ki burada bir problem yok. İlişkileri devam ediyor ve çok mutlular. Ama siz sosyal medyada ava çıkarken dikkatli olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder