Mehmet Coşkundeniz Boşanacaklar için 10 altın kural
HABERİ PAYLAŞ

Boşanacaklar için 10 altın kural

1- Kesin kararınızı verdiyseniz, aile ve çevrenin baskılarına aldırmayın. Vicdanınızı ve aklınızı dinleyin. Kafanızın karışmasına izin vermeyin. En kötü karar dahi kararsızlıktan iyidir.

2- Eşinizi asla bir düşman gibi görmeyin. Onun da insan olarak hakları ve duygularının olduğunu asla unutmayın. Çocuklarınız da varsa hayat boyu yüz yüze bakacağınızı unutmayın.

3- Ayrılmayı bir felaket olarak değil, yeni bir yaşama başlama fırsatı olarak görün. Özlediğiniz, düşlediğiniz hayatın planlarını kurun. Önünüze çıkacak yeni imkanları düşünün. Bu, ayrılma acınızı hafifletecek ve eşinize daha insani davranmanıza yol açacaktır.

Haberin Devamı

4- Çocuklarınızın önünde asla boşanma konusunu konuşmayın. Ya dışarı gidin ya da onlar yokken konuşun. Çocuklarınıza dert yanmayın, asla ve asla eşinizi karalamayın.

5- Duygularınızı, özellikle öfkenizi kontrol edin. Eşinizin sizi suçlaması ve kızdırması karşısında durumu eşitlemeye çalışmayın. Duygularınızı ve egonuzu tatmin etme peşinde olmayın. Sizin yangına körükle gitmeniz, yangını daha da alevlendirecektir. Etkinin tepkiyi doğuracağını unutmayın. Amacınızı saptayın. Eşinizi kızdırmak, üzmek, aşağılamak, köşeye sıkıştırmak ne işinize yarayacak? İntikam mı alacaksınız? Duygularınız tatmin mi olacak? Sonra ne olacak? Unutmayın ki, kin, nefret, intikam duyguları sahibine büyük zararlar verir. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Eğer öfkenizi yönetemiyorsanız mutlaka bir uzmana baş vurun.

6- Eşinizle bir ortaklığı bitirdiğinizi varsayın. Ayrıldıktan sonra onun üzerinde bir hak iddia etmeyin. Yoluna çıkmayın. Zihninizi ve mesainizi yeni bir yaşama yoğunlaştırın. Ayrıldığınız eşinizle medeni ve dostça bir ilişki kurun. Geçmişte yaşayan geleceği inşa edemez. Siz geleceğinize odaklanın. Zamanı ve hayatı ıskalamayın.

7- Çocuklarınızı düzenli olarak alın ve bire bir vakit geçirin. Onların eğitimleriyle ilgilenin. Okullarına gidin. Yaz tatillerinde birlikte tatil yapın.

8- Çocuklarınızın özel günlerinde (doğum günü, sünnet, mezuniyet, nişan, düğün...) mutlaka yanlarında olun. Çocuklarınızdan değil eşinizden ayrıldığınızı unutmayın...

Haberin Devamı

9- Ayrıldıktan sonra hemen evlenmeyin. Ayrılık travmasını atlatana kadar ciddi hiçbir ilişkiye girmeyin. Duygusal boşluk dönemlerinde sağlıklı karar verilemediğini unutmayın.

10- İşinize konsantre olun. Seyahatlere çıkın. Arkadaş ve dostlarınızla daha sık birlikte olun. Mutlaka spor yapın. Düzenli beslenip vaktinde uyuyun. Dertten, kederden kendinizi alkole vurmayın. Her zaman içtiğiniz kadar için. Sıkıntılı dönemlerde alkol, sigara, uyuşturucu bağımlılığının gelişebileceğini akıldan çıkarmayın. Rahatlatıcı müzikler dinleyin. Her gün duş alın. Haftada bir mutlaka masaj yaptırın. Deniz kenarı ve ormanlık alanlarda haftada iki gün yürüyüşe çıkın. En önemlisi ayrılığı bir çöküş, mağlubiyet gibi görmeyin. Bu krizi fırsata dönüştürmek için çaba sarfedin...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder