Mehmet Coşkundeniz Bu soruları yanıtla düzgün ilişkin olsun
HABERİ PAYLAŞ

Bu soruları yanıtla düzgün ilişkin olsun

AŞK DOKTORU MEHMET COŞKUNDENİZ
https://twitter.com/askdoktoru

İlişkilerin başarısızsa, uzun sürmüyorsa, habire terk ediliyorsan belki de hata sendedir. Bir sonraki ilişkinde başarılı olabilmen için kendinle yüzleşmen ve kendine sorduğun sorulara açıkça cevap vermen gerekiyor. Peki hangi soruları soracak ve bunların yanıtlarını nasıl vereceksin? İşte ilişkiye başlamadan önce kendine soracağın

1- NE KADAR DOĞALSIN?

Kendini olduğundan farklı gösterme. Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde insanlar karşılarındaki kişiyi etkilemek için bambaşka kimliklere bürünebiliyor. Bunu yaptığında geçici bir etkileme sağlayabilirsin ama daha sonra gerçekler ortaya çıkar ve terk edilirsin. Neysen o ol. Ama buradaki sınıra dikkat et. ‘Doğal olacağım’ diye hayatındaki bütün defoları göstermek zorunda değilsin. Yani etkilemek istediğin kişinin yanında, arkadaşlarının yanında olduğun gibi davranamazsın. Sadece yapmacıklıktan kurtul. Zaten yapmacık değilsen şansın direkt artar.

Haberin Devamı

2- NE KADAR İLGİLİSİN?

Bir insanın sana olan ilgisini ancak sen de ilgi gösterirsen canlı tutabilirsin. Üşenme, ara, sor, buluş, gez... Özellikle kadınlar ilgisiz erkeklere karşı her zaman mesafeli durur. Aynı şekilde erkek de aşırıya kaçmamak şartıyla kendisiyle ilgilenilmesinden hoşlanır. Yalnız ilk tanıştığın anlarda ilgiye boğup daha sonra “İşlerim var, bu ara çok yoğunum” gibi bahanelerle ilgisini üzerinden çekme. Aman dikkat! Burada çok önemli bir sınır var. İlgeleneyim derken olayı abartma, her dakika arayıp karşındakini sıkma, boğma. Onun da kendisine zaman ayırmasına izin ver. İlgilenmek, her anı birlikte geçirmek demek değildir.

3- NE KADAR CESURSUN?

Onu ne kadar çok istediğini göster. Kaçak oynama. Bir gün öyle, bir gün böyle davranma. Onu hayatındaki en önemli insan haline getireceğini anlat. Sözlerini sakınma, “Ya hoşuna gitmezse” diye düşünüp çekinme. Cesaret her zaman prim yapar. Cesaret, senin, onu hayatında nereye koyacağının da göstergesidir. Böyle davrandığın takdirde karşındaki insan senin onu istediğinden emin olacaktır. Unutma, aşk zaten sadece cesur insanların işidir. Bu işi sonuna kadar kovalayacağını gösteremiyorsan etkilemeye hiç kalkışma. Yalnız, sözlerini sakınma derken, sakın küstah olma!

Haberin Devamı

4- NE KADAR POZİTİFSİN?

Hepimiz hayatımızda olumsuz şeyler yaşıyoruz. İşimizle, ailemizle, okulumuzla ya da başka birçok şeyle sorunlarımız var. Bu sorunlar canımızı sıkabilir. Ama onunla beraberken olumsuz davranma. Zaten o seninle, hayatındaki olumsuzluklara son vermek için birlikte. Suratını asma, gülümse ve her zaman umutlu konuş. Memnuniyetsizliğini sürekli belli etme. Ama Polyanna olmaya da kalkışma. Her şeyden bir mutluluk payı çıkartma. Sorunlarını paylaş fakat tek çözümü ondan bekleme. Aşk güçlü insanları sever. Sorunlarını aşabileceğini de ona göstermelisin.

5- NE KADAR KARARLISIN?

Onunla birlikteyken aşamayacağın güçlük olmadığını göster. Sözlerin ve davranışların birbiriyle tutarlı olsun. Bir sabah kalkıp “Seni öyle çok seviyorum ki...” dedikten sonra akşam olur olmaz bir şeyden kavga çıkarıp “Bitsin artık” deme. Kararsız bir kadın ya da erkek itici bulunur. Kararlılığın, sevginin büyüklüğünü de gösteren en önemli unsur. Kimi insanlar kararsızlıklarını sanki matah bir şeymiş gibi karşısındaki insanla da paylaşır. “Seninle ne olacağımızı bilmiyorum” ya da “Seninle ilgili duygularım net değil” gibi. Bunu söyleyeceksen sakın aşk yolculuğuna çıkma.

Haberin Devamı

6- NE KADAR HAYALCİSİN?

Onunla birlikte hayal kurmaktan çekinme. Bu hayaller yarın gitmeyi planladığınız yere dair de olabilir, birkaç ay sonra yapmayı planladığınız tatile de... Bilmem kaç yıl sonrası için de olabilir. Hayaller, sevgilileri birbirine bağlar, güzel anlar geçirmesini sağlar. Hem ne zararı var ki? Sen zaten kış ortasında yazı hayal etmez misin? Canın çok sıkıldığında “Birkaç gün şuradan uzaklaşsam” demez misin? İşte bunlardan söz ediyorum. Ama hayal kurarken uçma, yerine getiremeyeceğin sözler verme. Böyle sözler verirsen onu olmadık beklentiler içine sokarsın. Beklentiler yerine gelmezse de hayal kırıklığına uğratırsın.

7- NE KADAR GERÇEKÇİSİN?

Şaşırdın değil mi? İnsan hem hayalci hem de gerçekçi nasıl olabilir? Olabilir tabii. Hayal kurulacak yerde en güzel hayali sen kuracaksın, gerçekçi olunacak yerde ayaklarını yere en sağlam sen basacaksın. Etkilemek için uçuk şeyler söyleme. Onu boş yere umutlandırma. Acı da olsa gerçeği söylemekten vazgeçme. Bu senin hayatı algılayış biçimini de gösterecektir. Zorluklarla nasıl mücadele edebileceğin, karışık durumlarda nasıl adım atabileceğinin göstergesi olacaktır.

8- NE KADAR DÜRÜSTSÜN?

Bir insanı etkilemek için ille de aşık rolü oynamana gerek yok. Aşık olmayabilirsin ama beğenebilirsin. Bunu ona böyle söyle. Ya da onunla sadece birkaç günlük macera yaşamak istiyor olabilirsin. Bunu da açıkça belirt. Aşık rolü oynayıp daha sonra aşık olmadığın ortaya çıktığında bunun etkisi çok yıkıcı oluyor. Emin ol, insanlar artık yalan dolanla ilişki yürütenler yerine ne istediğini bilenleri daha çok tercih ediyor. Hem belki karşındaki insan da uzun süreli olmayan, gelip geçici bir ilişki istiyor, nereden biliyorsun? Aşık rolü oynamak zordur, seni çok yorar. Bunun yerine açık ol ve kazan.

9- NE KADAR BAKIMLISIN?

Bakımlı olmak, karşındaki insana verdiğin değerin göstergesi. Sakil bir vaziyette buluşmaya gitme. Saçını başını yaptır, en güzel giysilerini giy, parfümler sür. Ona özel olduğunu hissettir. Bir kere her zamankinden farklı bir şey giydiğinde karşındaki bunu hemen anlayacaktır. Senin ona gösterdiğin önem ortaya çıkacaktır. Ayrıca sen de kendini iyi hissedeceksin. Onun sana hayran hayran baktığını gördükçe doğru yolda olduğunu anlayacaksın.

10- NE KADAR CÖMERTSİN?

Cimrileri kimse sevmez. Ruhunda cimrilik varsa zaten birini etkilemeye kalkışma. Yok zaten cömert biriysen de bunu göstermekten çekinme. Maddi durumun elverdiğince onu en iyi yerlere götür, en iyi hediyeleri al. Herhangi bir maddi sıkıntısı olduğunda onun söylemesine bile izin vermeden yardım et. Cömertliğin senin kişiliğini de gösterir. Paylaşımcı biri olduğuna dair işaretler verir. Sağdan soldan sana “Para mı yediriyorsun?” diyenler olacaktır ama aldırma. Unutma, cebine cimri olan, aşkına da cimridir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder