Mehmet Coşkundeniz Dengesiz sevgiliyi tanımanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Dengesiz sevgiliyi tanımanın yolları

Haberin Devamı

Hepimizin hayatına bir öyle bir böyle olan, mantığını kullanamayan, duygularını tartamayan, davranışlarında tutarsızlıklar olan biri girmiştir ve canımızı çok yakmıştır. Bu dengesizleri tanımak ve uzak durmak gerek. İşte ‘dengesiz sevgili’yi tanımanızı sağlayacak ipuçları...

1) ASABİ TAVIRLAR

En küçük bir olaya bile çok aşırı tepkiler verirler. Ağızlarından çıkanı kulakları duymaz. Hakarete varan cümleler sarfedebilirler. Konuyu uzattıkça uzatıp işin cılkını çıkarırlar. Siz açıklama yapmaya kalksanız bile asla dinlemezler. Sonra sanki bu olay hiç yaşanmamış gibi davranıp çok çabuk normale dönebilirler. Siz ne olduğunu, neden böyle davrandığını anlamak için kafayı yersiniz ama hiçbir sebep bulamazsınız.

2) VURDUMDUYMAZLIK

Küçücük olaya devasa tepki veren dengesiz sevgili, sizi, hayatınızı, geleceğinizi, ilişkinizi doğrudan ilgilendiren önemli olaylara ise tepkisiz kalır. “Boşver” der, “Hallederiz” der, “Bakarız” der, size tırnaklarınızı yedirtir. Siz sorunu tek başınıza aşmaya çalışırken de sizi takıntılı olmakla suçlar. Sorun halledilmediği zaman da sizi sorumlu tutar. Kendisi her zaman üzerine düşeni yapmıştır, yapmayan biri varsa o da sizsinizdir.

3) SİNSİ DAVRANMAK

İlişki boyunca çiftler çeşitli nedenlerle tartışmalar yaşayabilir. Belirli ölçüde olmak şartıyla bu tartışmalar ilişkinin heyecanıdır. Ama bu ‘dengesiz sevgili’ tartışmaya girmez, sorunu yok sayıp sinsice biriktirir. Siz “Ne kadar anlayışlı” diye düşünürken o eline geçirdiği kozları kullanmanın hesabını yapmaktadır. Nitekim bir başka tartışmada daha önce hallettiğinizi düşündüğünüz tüm sorunları önünüze çıkarıp sizi sinirden kudurtacaktır.

4) DUYGUSAL KRİZLER

Ortada hiçbir neden yokken trip atmalar, küsüp gitmeler, ayrılıktan dem vurmalar, sevginizi sorgulamalar hep ‘dengesiz sevgili’ davranışlarıdır. Öyle sık duygusal krizler yaşarlar ki; siz artık hangi birine nasıl tepki vereceğinizi şaşırırsınız. Siz bu durumdan yakınırsanız, “Beni anlamıyorsun” deyip yine trip atacaktır. Aslında duygusal krizler onun için hayatın olağan akışıdır. Ona göre garip olan sizin verdiğiniz tepkilerdir.

5) GEREKSİZ KISKANÇLIK

Bir gün giydiğinizi ‘açık’ bulup kıskanır, ertesi gün aynı giysiyi gösterip “Aşkım neden bunu giymiyorsun?” der. Bir gün gitmek istediğiniz bir yer için “Hayır orası sana uygun değil” diye tepki verir, ertesi gün aynı yeri över. Bir gün bir arkadaşınız için “Onun niyeti kötü ben hissederim” der, ertesi gün “Ne iyi bir insan” ifadesini kullanır. Kıskanç olma konusunda bile tutarlılığı yoktur, bu da sizin elinizin ayağınızın birbirine dolaşmasına neden olur.

6) PİŞMANLIK


Yaptığı hiçbir şeyin arkasında durmaz. Sürekli pişmandır, sürekli özür diler haldedir. Sizinle ettiği kavgalarda çok ağır cümleler kullanır, hemen ardından da bulabileceği en romantik ifadelerle kendini affettirmeye çalışır. En klişe cümleleri de “Ben seni sevdiğim için böyle davranıyorum. Sevmesem kendimi affettirmek için çabalamam”dır. Ama bu doğru değildir. Tamamen dengesizliğinin yansımasıdır.

7) TUTARSIZLIK

“Ben asla evlilik düşünmüyorum, hele çocuk mümkün değil” diyen ‘dengesiz sevgili’nin başka bir ortamda “Mutlaka evlenip çocuk sahibi olacağım” demesine şaşırmayın. “Uzun ilişkiler bana göre değil, gittiği yere kadar” dedikten kısa süre sonra da “Sonu belirsiz ilişkiler beni yoruyor” diye ahkam kesmesine aldırmayın. Adı üzerinde o ‘dengesiz sevgili’, öyle tutarsızlıklar içinde ki ne istediğini kendi bile bilmiyor.

8) KARARSIZLIK

Romantik mi olmalı maço mu? Anlayışlı mı olmalı, dediğim dedik mi? Aslında ne o, ne de öbürü çünkü gerçekte hiçbiri değil. Ne olması gerektiği konusunda kararsızlık yaşadığı için bir gün romantik, bir gün maço, bir gün anlayışlı, bir gün dediğim dedik. Tabii onun bu dengesizliği sizin ruhunuzu yorar, enerjinizi tüketir o ayrı. Giderek siz de dengesizleşmeye başladığınızı hissedersiniz.

9) GÜVEN EKSİKLİĞİ

Hem kendine güveni azdır, hem de size. Herhangi bir şeyi yapma konusunda hep tedirgindir, başaramayacağını düşünür. İlişkiniz sırasında sürekli “Ben sana göre değilim, sen benden iyilerine layıksın” der, gitmeye kalktığınızda da ayaklarınıza kapanır. Sizin ilişkideki her hareketinizi sorgular, kendisini sevmediğinizi düşünür. Başkalarıyla vakit geçirmenizden rahatsız olur, her an onu bırakacakmışsınız gibi hareket eder. Şüphecidir, sorgular, soruşturur. En küçük hatanızda “Ben söylemiştim zaten” der. “Bana güvenmiyor musun?” diye sorduğunuzda da “Ne alakası var canım” diye şüpheciliğini reddeder.

10) YALNIZLIK KORKUSU

‘Dengesiz sevgili’ tek başına, bir birey olarak kendisini kanıtlamamış kişidir. Hep başkalarına bağımlı olarak yaşamıştır. Zaten dengesizliğinin asıl kaynağı da budur. Başkalarına göre davranmak, onların hayatlarına öykünmek onun için doğaldır. Yalnız kalmaktan ödü patlar ama hayatındaki insanları çabuk kırar, kendi kendine yok eder. Sözün özü, ‘dengesiz sevgili’ evlerden uzak olmalıdır, bir an önce ‘eski sevgili’ rütbesine düşürülmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder