Mehmet Coşkundeniz Etkileyici olmanın 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Etkileyici olmanın 10 yolu

Haberin Devamı

1 - DOĞAL OL

Kendini olduğundan farklı gösterme. Bunu yaptığında geçici bir etkileme sağlayabilirsin ama daha sonra gerçekler ortaya çıkar ve terk edilirsin. Neysen o ol. Ama buradaki sınıra dikkat et. ‘Doğal olacağım’ diye hayatındaki bütün defoları göstermek zorunda değilsin. Sadece yapmacıklıktan kurtul. Zaten yapmacık değilsen şansın direkt olarak artıyor.

2 - İLGİLİ OL

Bir insanın sana olan ilgisini ancak sen de ilgi gösterirsen canlı tutabilirsin. Üşenme, ara, sor, buluş, gez... Özellikle kadınlar ilgisiz erkeklere karşı her zaman mesafeli durur. Aynı şekilde erkek de aşırıya kaçmamak şartıyla kendisiyle ilgilenilmesinden hoşlanır. Aman dikkat! İlgileneyim derken olayı abartma, her dakika arayıp karşındakini sıkma.

3 - CESUR OL

Onu ne kadar çok istediğini ona göster. Sözlerini sakınma, “Ya hoşuna gitmezse” deyip çekinme. Cesaret her zaman prim yapar. Cesaret, aynı zamanda senin onu hayatında nereye koyacağının da göstergesidir. Böyle davrandığın takdirde karşındaki insan senin onu istediğinden emin olacaktır. Yalnız, sözlerini sakınma derken, sakın küstah olma!

4 - OLUMLU OL

Hepimiz hayatımızda olumsuz şeyler yaşıyoruz. Ama onunla beraberken olumsuz davranma. Zaten o seninle, hayatındaki olumsuzluklara son vermek için birlikte. Suratını asma, gülümse ve her zaman umutlu konuş. Memnuniyetsizliğini sürekli belli etme. Ama Polyanna olmaya da kalkışma. Her şeyden bir mutluluk payı da çıkartma.

5 - KARARLI OL

Onunla birlikteyken aşamayacağın güçlük olmadığını göster. Sözlerin ve davranışların birbiriyle tutarlı olsun. “Bugün başka, yarın başka, tüküreyim böyle aşka” dedirtme. Kararsız bir kadın ya da erkek mutlaka itici bulunur. Kararlılığın sevginin büyüklüğünü de gösteren en önemli unsurdur.

6 - HAYALCİ OL

Onunla birlikte hayal kurmaktan çekinme. Bu hayaller sadece yarın gitmeyi planladığınız yere dair de olabilir, birkaç ay sonra yapmayı planladığınız tatile dair de olabilir, bilmem kaç yıl sonrası için de olabilir. Hayaller, sevgilileri birbirine bağlar, güzel anlar geçirmesini sağlar. Ama hayal kurarken uçma, yerine getiremeyeceğin sözler verme.

7 - GERÇEKÇİ OL

Şaşırdın değil mi? İnsan hem hayalci hem de gerçekçi nasıl olabilir? Olabilir tabii. Hayal kurulacak yerde en güzel hayali sen kuracaksın, gerçekçi olunacak yerde ayaklarını yere en sağlam sen basacaksın. Etkilemek için uçuk şeyler söyleme. Onu boş yere umutlandırma. Acı da olsa gerçeği söylemekten vazgeçme.

8 - DÜRÜST OL

Bir insanı etkilemek için ille de aşık rolü oynamana gerek yok. Aşık olmayabilirsin ama beğenebilirsin. Bunu ona böyle söyle. Ya da onunla sadece birkaç günlük macera yaşamak istiyor olabilirsin. Bunu da açıkça belirt. Aşık rolü oynayıp daha sonra aşık olmadığın ortaya çıktığında bunun etkisi çok yıkıcı oluyor.

9 - BAKIMLI OL

Bakımlı olmak, karşındaki insana verdiğin değeri gösteren çok önemli bir gösterge. Sakil bir vaziyette buluşmaya gitme. Saçını başını yaptır, en güzel giysilerini giy, parfümler sür. Ona özel olduğunu hissettir.

10 - CÖMERT OL

Cimrileri kimse sevmez. Ruhunda cimrilik varsa zaten birini etkilemeye kalkışma. Yok zaten cömert Hakkı ÇobanHakkı ÇobanHakkı Çobanbiriysen de bunu göstermekten çekinme. Unutma, cebine cimri olan, aşkına da cimridir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder