Mehmet Coşkundeniz Hangi erkekler şiddete eğilimli?
HABERİ PAYLAŞ

Hangi erkekler şiddete eğilimli?

Sunucu Zeynep Tandoğan, bir süredir aşk yaşadığı ve evlenmeyi planladığı oyuncu Hazım Körmükçü’den şiddet gördüğünü açıkladı. Bunu kanıtlamak için de şiddet gördüğü an çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Kamuoyu Zeynep Tandoğan’a sahip çıktı elbette. Zeynep Hanım’ın açıklamasında önemli bir bölüm vardı: “Daha önce de şiddet uyguladı ama ben affettim” diye... İşte her şey bu cümlede gizli aslında. Şiddeti bir kez affederseniz, daha sonrası için de onay vermiş olursunuz. Peki hangi erkekler şiddete eğilimli? İşte o erkekler...

Haberin Devamı

1. AŞIRI SAHİPLENENLER

Bu durum başta kadınların hoşuna gider. “Oraya gitme, benden habersiz dışarı çıkma, şunu giyme” gibi sözlerden erkeğin sizi kıskandığını düşünürsünüz. “Seven insan kıskanır” deyip bir de arkadaşlarınıza “Benimki beni o kadar seviyor ki, erkek sineğin bile yanıma yaklaşmasına izin vermiyor” dersiniz. Bir süre sonra bu durum canınızı sıkmaya başlar. Çünkü o erkek artık onsuz nefes almanıza bile izin vermemektedir. Onun dediğini yapmadığınızda aşırı öfkelendiğini görürsünüz. İşte bu öfke, bir süre sonra şiddete dönüşür.

2. ÖFKE NÖBETLERİ GEÇİRENLER

Sizinle ilgili ya da sizinle ilgili olmayan durumlarda aşırı tepki gösterip birden parlıyorsa, hatta günlük olaylara bile gerektiğinden fazla tepki veriyorsa, bu erkek şiddete eğilimlidir. Çünkü ileride, örneğin trafikte bile sinirlense eve gelip acısını sizden çıkaracaktır. Başta bu aşırı sinirli halini sevimli bulabilirsiniz ama bunun sizi mutlaka olumsuz etkileyeceğini aklınızdan çıkarmayın.

3. HEP SİZİ SUÇLAYANLAR

Şiddete eğilimli erkek asla haksız olduğunu kabul etmez. Haksız olduğu durumlarda da hep başkasını suçlar. Bu suçlama da genellikle en yakınındaki kişiye, yani sevgilisine ya da eşine yönelik olur. Evde ekmek yoksa, suçlusu kadındır. Çocuk ağlıyorsa, suçlusu kadındır. Bu suçlamalar bir süre sonra cezalandırmayı da birlikte getirir. Çünkü onun mantığına göre ortada bir suç varsa, cezası da olmalıdır. Hele hele onun haksız olduğunu iddia ederseniz haklılığını size ‘döve döve’ kanıtlayacaktır.

Haberin Devamı

4. EMREDEREK KONUŞANLAR

Sizden her şeyi emrederek isterler. “Yap, otur, konuşma, kalk” gibi... Belki siz bunu onun ‘yetişme tarzı’na bağlarsınız ama gerçek böyle değildir. Çünkü emrettiği şey yerine gelmezse şiddete başvurur. Siz, “Seviyorum” diyerek bu emirleri yerine getirirsiniz. Ama sizin sevgiyle yapacağınız şey bir süre sonra görev haline gelecek, görevinizi yerine getirmekte gecikir ya da tereddüt ederseniz de erkek, bunun bedelini şiddetle ödetecektir.

5. TEHDİT EDENLER

Şiddete eğilimli erkek iki tür tehdide başvurur. Birincisi, sizin ona zaafınızı bildiği için terk etmekle tehdit eder. İkincisi, kendine güveni zaten az olduğu için “Beni terk edersen seni öldürürüm” tehdididir. Her iki durumda da kendi zorbalığını size kabul ettirme amacı yatar. Siz korkup ayrılamazsınız. Döver, korkunuzdan yine ayrılamazsınız. Bu durumda şiddeti onun kafasında legalleştirirsiniz. “Ne yapsam gitmiyor” mantığı erkeğin kafasına yerleştiği an şiddet hayatınızın parçası olur.

6. İNTİHAR BLÖFÜ YAPANLAR

Haberin Devamı

Kendine zarar vermekten korkmayan erkek, size zarar vermekten de korkmaz. Bu tür ‘dengesizlik’ içinde bulunanlar sizi önce kendisini öldürmekle tehdit eder. Siz ona acıyıp terk etmezseniz ona büyük bir silah vermiş olursunuz. Bu tür ‘hasta ruhlu erkekler’ kadını döver, sonra ağlayarak özür diler. Kadın affetmezse “Kendimi öldürürüm” yalanlarına başlar. Kadın yumuşar ama ilk tartışmada erkek yine şiddete başvurur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder