Mehmet Coşkundeniz Her ilişki 'ciddi' değildir
HABERİ PAYLAŞ

Her ilişki 'ciddi' değildir

Haberin Devamı

Flört, tanıma aşamasıdır. Karşımızdaki kişiyle ‘ciddi’ olup olmayacağımızı anlarız. Aşktan kör olan gözlerimizin açılmasını beklemeden dikkat edersek bu süreçte ‘doğru’yu da bulabiliriz. İşte flörtün evliliğe doğru yol alıp almayacağını gösteren önemli noktalar...

■ KİŞİLİK YAPISI: Aşırı sinirli yapı, küçücük olayları büyütme, baskıcı davranma kişilik yapısında sorun olduğunu gösteren en önemli ipuçları. “Evlendikten sonra düzelir” diye geçiştirmeyin, çünkü değişmiyor.

■ GEÇMİŞTE YAŞADIKLARI: Sorunlu aile yapısı, duygusal anlamda fazla hırpalanmışlık, aile içinde boşanmaların olması, kendi ilişkilerinde sürekli ayrılıklar yaşaması ve hatayı başkalarına yüklemesi travmayı atlatamamış olduğunu gösterir.

■ İŞ İLİŞKİLERİ: İstikrarlı bir iş yaşamının olmayışı, iş arkadaşlarıyla ilişki kurmakta zorlanması, iş yerindekilerin sürekli dedikodusunu yapması da pek iyi özellikler olmasa gerek.

■ AŞIRI ŞIMARTILMIŞ OLMAK: Genellikle ailenin tek çocuklarında görülen bu durum evliliğin geleceği açısından sorun yaratır. Annesinin kendisine sunduklarını eşinde arar, herhangi bir problemde işe ailesini sokar, eşini annesiyle kıyaslar.

■ AİLELERİN ONAY VERMEMESİ: Aileler onay vermediği halde evlenen çiftlerde taraflar küçük bir kavgada bile birbirlerini suçlayabilir. Aileleriyle iletişimde olmadıkları için bazı sorunlarda yardım alacak kimseyi bulamazlar.

■ AİLELERİN UYUMU: Evlilikte her iki tarafın aile yapılarının aynı sosyokültürel çevreden olması artı puan. Farklı yapıdaki aileler arasında çatışma kaçınılmaz hale geliyor. Bu durumda geriye iki seçenek kalıyor: Ya bu çatışmaya kurban olup evliliği bitirmek. Ya da ailelerle iletişimi asgari düzeyde tutup evliliğe karıştırmamak.

PÜF NOKTALARI

Bu saydıklarımın birkaçı aynı kişide varsa, evlilikte risk puanı artıyor. Şimdi gelelim püf noktalarına:

■ KOLAY İLETİŞİM KURUYOR MUSUNUZ?

Yaşamınızı birlikte geçirmeye karar verdiğiniz kişiyle konuşabildiğinizden, derin tartışmalar yapabildiğinizden emin olun. Hep aynı şeyleri konuşmak bir süre sonra sıkıcı olabilir.

■ BİRBİRİNİZE DOKUNUYOR MUSUNUZ?

Mutsuz çiftler bile güzel bir seks hayatına sahip olabilir. Ancak gerçekten neşeli olanların yatak odasının dışına uzanan fiziksel bir bağlılıkları vardır. Birbirinin elini tutan, konuşurken kollara dokunan çiftler aşk yaşamlarına uzun yıllar ekleyecek bir bağlılık yaratmış olurlar.

KARARINIZ KESİN Mİ?

Her ikiniz de hayatta neler yapacağınızdan ve hayattan ne beklediğinizden emin olmadan evlenme kararı almamalısınız. Hayata dair soruların tamamının yanıtını bulamamış olabilirsiniz ancak en azından bu konuda çaba harcamanız yeteri kadar olgunlaştığınızı gösterir. Ancak bundan sonra evliliğinizin gerçek amaçlarına odaklaşabilir ve evcilik oynayan çocuk durumuna düşmezsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder