Mehmet Coşkundeniz Hoşlandığın kişiyi etkilemenin 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Hoşlandığın kişiyi etkilemenin 10 yolu

Haberin Devamı

1. DUYGULU OL DUYGUSAL OLMA

Duygularını dile getirmekten çekinme. Ondan hoşlandığını, beğendiğini, sende yarattığı etkiyi anlat. Mutlaka iltifat et. Fakat duygusala bağlama. Onu bir anda duygu sağanağına tutarsan, ilişkiyi daha başlamadan aşırı dozdan toprağa gömmüş olursun.

2. IŞIK SAÇ FAZLA PARLAMA

Elbette kendini, başkalarından farklı olduğunu göster. Tarzını anlamasını fark edecek şekilde davran. Ama bunu yaparken, “Senin için en iyi seçeneğim. Benden başkasını bulamazsın” havasına girme. Herkesin alternatifi vardır.

3. ENERJİK OL AKTİFLİĞİ ABARTMA

Uyuşuk insanları kimse sevmez. Enerjini mutlaka yansıt. Ucundan, kıyısından da olsa spora ilgin olduğunu anlat. Fakat her şey spormuş, gerisi yalanmış gibi davranma. Maratona çıkacakmış gibi konuşma.

4. ALÇAKGÖNÜLLÜ OL EZİK OLMA

Alçakgönüllülük ya da eski deyişle mütevazılık sadece aşkta değil, arkadaş ve iş ilişkilerimizde de işe yarar. Bunu karşı tarafa kendini övmeden anlat. Ama mütevazı davranırken kendini, başarılarını yok sayma.

5. CÖMERT OL PARANI SAÇMA

Cimrileri kimse sevmez. Cebine cimri olan, aşkına da cimridir. Sürekli para hesabı yapan, kazandığı halde harcamayan insanlar itici bulunur. Üstelik güzel bir yemeğin, güzel bir tatilin, güzel bir eğlencenin yarattığı etki parayla ölçülemez. Ve fakat onu etkilemek için varını yoğunu saçarsan sonra şap diye ortada kalırsın.

6. BİLGİLİ OL UKALA OLMA

Dünyada olanın bitenin farkında olman çok önemli. Sadece dizi izleyip onlar hakkında konuşuyorsan zaten hiç şansın yok. İşinle ilgili sahip olduğun bilgileri de aktarman hoş olur. Ama bimediğin konularda ahkam kesmen, yarım yamalak edindiğin bilgileri ‘kesin bilgi’ gibi aktarman seni hem ukala yapar hem de komik duruma düşürür. Bazı şeyleri bilmeyebilirsin, bu ayıp değil.

7. BASKIN OL BASKICI OLMA

Kadın da, erkek de gücünün farkındaysa bunu hissettirmek konusunda sorun yaşamaz. Özgüvenin yüksekse bu karşındakinin hoşuna gider. Fakat baskınlığını baskıcılığa çevirdiğin anda başka bir düzleme geçersin. Herkesin bir yaşam biçimi var. Buna saygı duyduğunu göstermezsen, “Bugün böyle, ileride kimbilir nasıl bunaltır” yargısıyla karşılaşır ve terk edilirsin.

8. ESPRİLİ OL ALAYCI OLMA

Konuşmanı zeka ürünü esprilerle süslemen sana artı puan kazandırır. Özellikle güncel konularla ilgili espriler işe yarar. Modası geçmiş, klişe espriler ise eksilerinin artmasına sebep olur. Bundan daha önemlisi şu: Espri yapacağım diye kimseyle alay etme. Onun eksikleri, zaafları üzerine espri yapma. Bu alaya girer. Hiç kimse kendisiyle alay eden birini sevgili olarak seçmez.

9. KONUŞKAN OL GEVEZE OLMA

Kendini anlatmanın en iyi yolu konuşmak. Sadece kendinle, birbirinize hissettiklerinizle ilgili değil, her konuda konuşabilmelisin. Ama lafı alıp hiç susmadan saatlerce konuşursan, ya da olur olmaz her konuda sırf konuşmuş olmak için kelimeler sarf edersen bu seni geveze yapar. Gevezeler sevilmez, gevezelerle çıkılmaz, bilmem anlatabildim mi?

10. NEYSEN O OL BAŞKASI OLMA

Her zaman kendin ol. Kendini olduğundan farklı gösterme. Sana ait olmayan şeyler seninmiş gibi davranma. Onu etkilemek için hiç yapmadığın şeyleri yapıyormuş havasına girme. Seni sen olduğun için sevmeli. Ve unutma, gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder