Mehmet Coşkundeniz İhanette sosyal medyanın iki yüzlülüğü
HABERİ PAYLAŞ

İhanette sosyal medyanın iki yüzlülüğü

Haberin Devamı

İhanet ihanettir, bunu tartışmam bile. Hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, yapanın suçluluğunu asla hafifletmez. Ama kadın ve erkek ihaneti konusunda yaşanan iki yüzlülüğü de ben kabul edemiyorum. Erkeğin ihaneti neredeyse hoşgörülürken kadının ihanetinde ortalık birbirine giriyor. İşte futbol dünyasından iki örnek...

* [[HAFTAYA]]

Tarih 23 ağustos 2013. Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldız futbolcusu Didier Drogba, Reina’da eğleniyor. Gecenin sonunda Drogba 5 kadınla birlikte Reina’dan ayrılıyor. Yolculuk maçka’da bir otelde sona eriyor. O saatten sonra otel odasında endüstriyel futbolun geleceğini konuşacak halleri yok. Durum ortada. Gazeteciler bu alem gecesini fotoğraflıyor, ertesi gün fotoğraflar gazetelerde yayınlanıyor, görüntüler televizyonların magazin programlarında tekrar tekrar veriliyor. Drogba evli ve iki çocuk babası. Drogba tek kelime söylemiyor. Kimse Drogba’ya “Bunu nasıl yaparsın?” diye sormuyor. Olayın üstü kapanıyor, gidiyor.

*

Tarih 27 Kasım 2013. Fenerbahçeli Caner Erkin’in eşi Asena Erkin’in, Akmerkez’de bebek odasında popçu Berkay ile buluştuğuna ilişkin fotoğraflar yayınlanıyor. Fotoğraflar aslında Temmuz ayında çekilmiş ama nedense Kasım’a kadar yayınlanmamış (İddiaya göre; araya giren Fenerbahçe yönetiminden hatırlı kişiler bu fotoğrafların yayınlanmasını engellemiş). Bu fotoğraflar bomba etkisi yaratıyor. Asena Erkin açıklama yapıyor, “Orası bebek odası değil tuvaletti. Aramızda bir şey yok” diyor. Aslında açıklama yapmaya zorlanıyor. Caner Erkin de aynı şekilde açıklama yapmaya zorlanıyor, “Bu iddialar asılsız, ben karımla mutluyum” diyor ve hiç takmadığı alyansını takmaya başlıyor.

*

Önce şunu belirtelim, Drogba’nın da Asena Erkin’in de ihanetine gazeteciler kamuya açık alanda tanık olmuşlardır. Bir başka deyişle bu dünyanın her yerinde haberdir. Bunu tartışmaya bile gerek yok. Tartışılması gereken, Drogba’nın ihanetinde gülüp geçen sosyal medya ahalisinin, Asena Erkin’in olayında feci şekilde ahlakçı kesilmesidir. Olay haber olarak ortaya konmuştur, bundan sonra artık tamamen onları ilgilendirir.

Caner Erkin ve Asena Erkin “Kardeqşim smize ne bizim özel hayatımız” diyorsa yapacak bir şey yok. Kendi aralarında halledeceklerdir kuşkusuz. Ama asıl ahlaksızlık işi lince götürmek, hele hele takımlar arası rekabetten dem vurmak, daha da ötesi Caner’in doğup büyüdüğü şehire atıfta bulunmaktır. Üstelik ihanet öyle bir şeydir ki; günün birinde gelip sizi de vurabilir. Kimse “Ben asla aldatılmam” demesin. Türkiye’de bu işin kitabını ilk yazmış kişi olarak söylüyorum, bunun kesinlikle garantisi yok. Ha, cezalandırmayaş, sosyal medyada linç etmeye gelince... İlk taşı günahsız olanınız atsın!!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder