Mehmet Coşkundeniz İki aşk arasında
HABERİ PAYLAŞ

İki aşk arasında

Bazen duygular insanı istemediği yerlere sürükler. Ne kadar karşı koymak isteseniz de yapamazsınız. Bir aşkı yaşarken bir başkasından etkileniverirsiniz. Kararsızlıklar, uykusuz geceler, “Tanrım ben ne yapacağım” diye düşünmeler, hatta gözyaşları başlar. İşin içinden bir türlü çıkamazsınız. Bir yanda tanıdığınız, sevdiğiniz güvendiğiniz o insan, diğer yanda bakışıyla, konuşmasıyla, hareketleriyle sizi etkileyen diğer insan...

[[HAFTAYA]]

Hiç kimse sizi biriyle birlikteyken bir başkasına aşık oldunuz diye suçlayamaz. Aşk bu, ne zaman ve nereden geleceği belli olmaz. Aşkın gücünün aşamayacağı duvar yoktur. Zaten kalbinizin önüne duvar öremeyeceğinize göre her an böyle bir olayla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden öncelikle kendinizi yargılamayın. Bu ayıp bir şey değil. Aksine çok doğal. Ancak, aynı anda iki kişiyle birlikte ilişki yürütmek kişiliğinizi zedeler. Kendinize saygınızı yok eder. Bunun adı ihanettir ve ihanet öyle keskin bir bıçaktır ki sonunda dönüp sizi yaralar.

Haberin Devamı

Herkes kendi tercihini yaşar ve tercihlerini belirlemekte özgürdür. Ama tercih yaparken iyi düşünmeniz gerekir. Bir insanı tanımanın en iyi yolu onunla vakit geçirmektir. İkisi arasında kararsız kaldıysanız en iyi yol ilişkilerinizi arkadaşça devam ettirmektir. Birlikte sinemaya gitmek, yemeğe çıkmak, eğlenmek, konuşmak, dertleşmek onlar hakkındaki düşüncelerinizin gelişmesini sağlar. Zaman geçtikçe fikirleriniz netleşecek ve kiminle beraber olmak isteyeceğiniz ortaya çıkacaktır.

Tamam her şey iyi gitti, yavaş yavaş tanıdınız ve onlar hakkında fikirleriniz oluştu. Burada akla hemen şu soru geliyor. Hangisini seçeceksiniz? Sizin sevdiğinizi mi? Sizi çok seveni mi? Bakın, zaten biriyle birlikteyseniz ve bir başkası aklınızı çeldiyse aşkınızda sorun var demektir. Aşkın yavaşlama dönemleri vardır. Bunun en önemli etkeni de taraflardan birinin diğerine ilgisiz davranmasıdır. Bu durumda başkalarına yönelmeniz çok normal. Ancak, bu durumun geçici olduğunu unutmayın. Yaptığınız şey, diğerinin yarattığı boşluğu bir başkasıyla doldurmaya çalışmaktır. Bu durum ilk başta heyecan verici gibi görünse de daha sonra sorunlara yol açar. Sevgilinizin ilgisi tekrar size yöneldiğinde bu kez boşluk doldurmakla görevlendirdiğiniz kişiye karşı hisleriniz değişmeye başlayacaktır.

Haberin Devamı

Sözün özü, insan aynı anda iki kişiye aşık olamaz. Birine aşıksınızdır, diğerinden hoşlanıyorsunuzdur. Ya da ikisine de aşık değilsinizdir ve kararsızlığınızın sebebi de budur. Belki ikisini de sevebilirsiniz ama onun da dereceleri farklıdır. Aynı anda iki kişiyi aynı derecede sevmek mümkün değil. Her zaman biri ağır basar. Kendinizle baş başa kalıp düşündüğünüzde birinden birini vazgeçilebilir olarak görebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder