Mehmet Coşkundeniz Kendinden vazgeçersen sevgilini kaybedersin
HABERİ PAYLAŞ

Kendinden vazgeçersen sevgilini kaybedersin

Haberin Devamı

Sevgilisi için her şeyi yapabileceğini dile getirenler... Onu kaybetmemek için hiç olmadığı kişiliğe bürünenler... Fedakarlık olayını abartıp karakterinden vazgeçenler... Size kötü haberim var. Sevgiliniz sizi terk etmek üzere. Bugün olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün, daha da olmadı birkaç aya kadar terk edileceksiniz.

Çünkü siz artık sevgilinizin size aşık olduğu kişi değilsiniz. Değiştiniz, bambaşka bir şeye dönüştünüz. Üstelik bunun da farkında değilsiniz. Bu değişimi, sevgilinizi elde tutmak için yaptınız ama maalesef geri tepecek. Yaptığınız her şey size, gözyaşı ve acı olarak geri dönecek.

* * *

Kaybetme korkusu bir ilişkide mutlaka olması gereken bir unsur. Tıpkı kıskançlık gibi. Ama nasıl ki aşırı kıskançlık ilişkinin bitme sebebiyse, kaybetme korkusunun abartılması da aynı sona neden olur. Kaybetme korkusunu abartanlar bir süre sonra sevgilisine bağımlı hale gelir. “Ben sensiz yapamam”, “Ben sensiz yaşayamam” gibi cümleler romantik görünse de aslında tehlike sinyali olarak algılanmalıdır.

[[HAFTAYA]]

Birey olamamış insanların ilişkiye katkıları olmaz. Bu tür insanların sadece karşısındakinden beklentileri olur. Kendileri, ‘kendilerinden’ vazgeçtiği için aynı şeyi sevgilisinden de bekler. İsterler ki; sosyal çevresi olmasın, kimseyle konuşmasın, hep kendisiyle olsun... Bunun yerine gelmediğini görünce de kaybetme korkuları giderek artar. Korku arttıkça sevgiliye bağımlı hale gelirler. Bağımlılık arttıkça kaybetme korkusu daha da fazlalaşır. Birbirini tetikleyen iki önemli olgu...

* * *

İlişkilerde sevgi göstermek, ilgilenmek gibi eylemler kural haline getirildiğinde yani sırf sevgili istiyor diye yapıldığında anlamını yitirir. Bundan iki taraf da memnun olmaz. İsteyen taraf, bunun zorla yapıldığının farkına varır. Zorla yapan taraf da mutlaka sıkılır ve sonunda isyan eder. Ama sevgiliye bağımlı olanlar, zorla da olsa kendisine ilgi ve sevgi gösterilmesini ister. Yanlışlık tam da burada başlıyor işte.

Bilesiniz ki; “Onu geri nasıl kazanabilirim?” sorusunun cevabı yoktur. “Onu nasıl kendime bağlayabilirim?” sorusunun da cevabı yoktur. Bir insan ancak size bir şeyler hissediyorsa sizinle birlikte olur. Olmayan bir duyguyu yaratamazsınız. Yani sizi sevmiyorsa, bir tarafınızı yırtsanız, elinizde tutamazsınız.

* * *

Sonuç olarak, bir ilişkide kendi kimliğinizi, kişiliğinizi korumanız çok önemlidir. Yapacağınız her şeyi onun için değil, kendiniz için yapmalısınız. Örneğin onunla bir savaş filmini ya da romantik komedi filmini izlemek sizin hoşunuza gidiyorsa izlemelisiniz. Sırf o istedi diye izlediğinizde bir süre sonra bunun sizde sıkıntı yarattığını fark edeceksiniz. Hele hele kaybetme korkusuyla bunu yaparsanız, daha çabuk kaybedeceğinizi de unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder